Συμβουλές για τη μετάβαση στο Μαρόκο από την Ισπανία

Στο στενότερο σημείο του, το Στενό του Γιβραλτάρ χωρίζει την Ισπανία από το Μαρόκο με μόλις 14,5 χιλιόμετρα / 9 μίλια. Εδώ, η αφρικανική και η ευρωπαϊκή ήπειρος είναι τόσο κοντά που είναι πραγματικά δυνατό να κολυμπήσετε από το ένα στο άλλο. Ωστόσο, αν δεν είστε αθλητής σε άριστη κατάσταση, είναι πιθανό ότι ψάχνετε για ένα πιο συμβατικό τρόπο μεταφοράς. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τη διέλευση. Μπορείτε να πετάξετε ή μπορείτε να κάνετε κράτηση για διάφορα δρομολόγια.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τους ευκολότερους τρόπους για να φτάσετε στο Morroco από την Ισπανία.

Πλοία από Ισπανία προς Ταγγέρη, Μαρόκο

Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Μαρόκου, η πόλη του Ταγγέρη είναι φυσικό σημείο εισόδου για τους επισκέπτες από την Ευρώπη. Αν σχεδιάζετε να εξερευνήσετε τη χώρα με το τρένο , η Ταγγέρη είναι η καλύτερη επιλογή σας για συχνές σιδηροδρομικές συνδέσεις σε σημαντικούς προορισμούς όπως η Φεζ , η Καζαμπλάνκα και το Μαρακές .

Αλγκεσίρας προς Ταγγέρη-Μεντ:

Η διαδρομή με φέρι από το Algeciras προς το Tangier-Med είναι μακράν το καλύτερο ταξίδι. Στην συγκεκριμένη διαδρομή λειτουργούν πέντε διαφορετικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Baleària, η Trasmediterranea, η FRS, η Intershipping και η AML. Μεταξύ αυτών, προσφέρουν συνολικά 32 εκδρομές καθημερινά. Αυτά τα δρομολόγια ποικίλλουν σε ταχύτητα και τιμή, με το ταχύτερο που χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να διασχίσουν το Στενό του Γιβραλτάρ. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου € 30 ανά άτομο, με κάθε τρόπο. Μπορείτε να ταξιδέψετε ως επιβάτης ποδιών, ή με ένα όχημα εάν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα μεγάλο ταξίδι στο Μαρόκο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το Tangier-Med είναι λιμάνι φορτίου, που βρίσκεται 25 μίλια / 40 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης του Ταγγέρη. Τα περισσότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια περιλαμβάνουν μεταφορά με λεωφορείο προς την πόλη.

Tarifa προς Ταγγέρη:

Η FRS και η Intershipping προσφέρουν επίσης υπηρεσίες ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο Μαρόκο από ισπανικό ιστιοσανίδα, Tarifa.

Μαζί, οι δύο εταιρείες προσφέρουν 12 δρομολόγια την ημέρα, η γρηγορότερη εκ των οποίων διαρκεί περίπου μία ώρα για να φτάσει στην Ταγγέρη. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου € 40 ανά άτομο, με κάθε τρόπο. Αυτή η διαδρομή προσφέρει το πλεονέκτημα της αποβίβασης στην ίδια την πόλη του Ταγγέρη.

Βαρκελώνη προς Ταγγέρη:

Αυτή η διαδρομή είναι λιγότερο δημοφιλής, αλλά επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επιβιβαστούν στη Βαρκελώνη, αντί να χρειάζεται να ταξιδεύουν νότια προς Tarifa ή Algeciras. Δύο εταιρείες προσφέρουν συνολικά έξι δρομολόγια την εβδομάδα - τις γραμμές Grandi Navi Veloci και Grimaldi. Το Grandi Navi Veloci είναι η ταχύτερη υπηρεσία, διάρκειας περίπου 32 ωρών. Εξοικονομήστε χρήματα μοιράζοντας μια κουκέτα, ή φιγούρα στη δική σας ιδιωτική σουίτα. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 96 ευρώ.

Πλοία από Ισπανία προς Ναντόρ, Μαρόκο

Αν δεν είστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την προσγείωση στην Ταγγέρη, μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε το πλοίο από την Αλμερία στην Ισπανία για να Nador, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Αλγερίας στις ακτές της Μεσογείου του Μαρόκου. Υπάρχουν δύο εταιρείες που εκμεταλλεύονται αυτή τη διαδρομή - Trasmediterranea και Naviera Armas. Η προηγούμενη επιλογή προσφέρει περίπου τρία δρομολόγια κάθε μέρα, ενώ η τελευταία εκτελεί ταχύτερη εξυπηρέτηση έως και τρεις φορές την εβδομάδα. Οι διάρκειες κυμαίνονται από τέσσερις έως έξι ώρες.

Πλοία από την ηπειρωτική Ισπανία προς Cueta

Cueta είναι μια αυτόνομη ισπανική πόλη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ στην άκρη της αφρικανικής ηπείρου.

Μοιράζεται σύνορα με το Μαρόκο και ως εκ τούτου προσφέρει μια ενδιαφέρουσα διαδρομή στη χώρα. Τα δρομολόγια πλοίων εκτελούνται 10 φορές την ημέρα από Algeciras στην Cueta, χάρη σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες - Trasmediterranea, FRS και Baleària. Η ταχύτερη διαρκεί μόνο μία ώρα και οι τιμές ξεκινούν από € 30. Μόλις φτάσετε στο Κουέτα, θα πρέπει να πάρετε ταξί στα σύνορα, όπου θα πρέπει να περάσετε από τον έλεγχο διαβατηρίων για να εισέλθετε στο Μαρόκο.

Πλοία από Ισπανία προς Μελίλια

Μια άλλη αυτόνομη ισπανική πόλη, η Μελίλια βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Ναντόρ και προσφέρει επίσης εύκολη είσοδο στο Μαρόκο. Υπάρχουν πολλά πορθμεία προς τη Μελίγια από την ηπειρωτική Ισπανία - συμπεριλαμβανομένων των δρομολογίων από τη Μάλαγα, το Motril και την Αλμερία. Το Naviera Armas προσφέρει έξι εβδομαδιαίες εκδρομές από το Motril, ενώ η Baleària και η Trasmediterranea προσφέρουν συνολικά 13 εβδομαδιαία δρομολόγια από τη Μάλαγα.

Και οι τρεις εταιρείες ταξιδεύουν στη Μελίγια από τον Algeciras, με τις ταχύτερες από τις υπηρεσίες αυτές να διαρκούν 4,5 ώρες.

Πτήσεις από την Ισπανία στο Μαρόκο

Εάν ταξιδεύετε στο Μαρόκο με πλοίο δεν κάνετε έκκληση, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλές πτήσεις προς τη χώρα της Βορείου Αφρικής από πολλές πόλεις της Ισπανίας. Οι διεθνείς μεταφορείς για την Ισπανία και το Μαρόκο είναι η Iberia και η Royal Air Maroc αντίστοιχα. Για τις φθηνότερες πτήσεις, οι αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η EasyJet και η Ryanair.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 9 Ιουνίου 2017.