Σμαράγδια της Κολομβίας

Μαγική πράσινη φωτιά, συχνά πιο πολύτιμη από τα διαμάντια.

Σμαράγδια - πράσινα, λαμπερά πετράδια - πολύτιμα και περιζήτητα για τις ηλικίες ως το στολίδι που δεν προοριζόταν να είναι. Τα σμαράγδια βρίσκονται σε καταθέσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά τα Κολομβιανά σμαράγδια είναι πολύτιμα για τη διαφάνεια, την κρυστάλλωση και τη φωτιά. Τα σμαράγδια ποικίλουν σε χρώμα από ελαφρώς ελαφρύ, κιτρινωπό πράσινο, σε βαθύ, σκούρο γαλαζοπράσινο χρώμα. Το πιο σκοτεινό πράσινο χρώμα θεωρείται γενικά πιο επιθυμητό και τα φυσικά ορυκτά συμπτώματα, ή ελαττώματα, προσθέτουν στον χαρακτήρα του πέτρου.

Κολομβιανά σμαράγδια

Μερικά από τα σπανιότερα και πιο ακριβά σμαράγδια στον κόσμο προέρχονται από τρεις βασικές σμαραγδένες περιοχές εξόρυξης στην Κολομβία: Muzo, Coscuez και Chivor. Τα σμαράγδια εξορύσσονταν εκεί πολύ πριν φτάσουν οι Ισπανοί. Πολλά από τα χρυσά και σμαραγδένια αντικείμενα που έχουν δημιουργηθεί στις αυτόχθονες φυλές εμφανίζονται στο Museo del Oro της Μπογκοτά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα σμαράγδια είναι τα πράγματα των θρύλων και της ιστορίας και μεταφέρθηκαν στην Ισπανία ως μέρος των θησαυρών του Νέου Κόσμου. Κρίνοντας από τον αριθμό των σμαραγδένια που βρέθηκαν στην Atocha και αποδείχθηκε ότι είναι από τα καλύτερα που εξορύσσονται ποτέ, οι Ισπανοί γνώριζαν ένα πολύτιμο λίθο όταν το είδαν.

Εκτός από την ομορφιά τους, τα σμαράγδια πιστεύεται ότι αυξάνουν τη νοημοσύνη, προστατεύουν τους γάμους, διευκολύνουν τον τοκετό και τη σκέψη για να επιτρέψουν στον φορέα του να προβλέψει γεγονότα. Η Κλεοπάτρα, μεταξύ άλλων, πίστευε στη μαγική τους γοητεία και την περιουσία που περιβάλλει αυτό το στολίδι.

Η αξία ενός σμαραγδιού εξαρτάται από τα τετράγωνα κομμένα, το χρώμα, τη σαφήνεια και το καράτι.

Τα χαρακτηριστικά των Κολομβιανών σμαραγδένια έχουν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Η τιμή των σμαράγδια στην Κολομβία

Για όλους αυτούς τους λόγους, τα σμαράγδια ήταν ιδιαίτερα περιζήτητα και αποτιμώνται στην Κολομβία. Τοποθετούνται σε κοσμήματα, πωλούνται όπως είναι σε δημοπρασία και σε απευθείας σύνδεση και, λόγω της αξίας τους, δημιουργούν ένα μεγάλο παράνομο εμπόριο.

Οι κυνηγοί θησαυρών, που ονομάζονται quaqueros , απορροφούν τα ορυχεία, ιδιαίτερα κατά μήκος του Río Itoco στην κοιλάδα του Muzo. Κατά τη διάρκεια της ημέρας καθαρίζουν το κοίτασμα του ποταμού και σκουπίζουν τη σκουριά εξόρυξης για αγνοούμενα σμαράγδια που εξορύσσονται νόμιμα σε ιδιωτικά ορυχεία που μισθώνονται από την κολομβιανή κυβέρνηση. Τη νύχτα, τούνελ στις βουνοπλαγιές, σε σήραγγες όχι μεγαλύτερες από τον εαυτό τους, διακινδυνεύοντας την ασφυξία και τις σπηλιές, για να ψάξουν για πέτρες. Όταν βρίσκει ένα σμαραγδένιο, ένα esmeralda , ένα guaquero πρέπει να το κρύβει από άλλους όπως τον εαυτό του για να το πουλήσει σε ένα esmeraldero , ο οποίος με τη σειρά του κινδυνεύει να πάρει το στολίδι στην Μπογκοτά προς πώληση - σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Αυτή η παράνομη δραστηριότητα εξόρυξης ελέγχεται από την Εθνική Αστυνομία, αλλά οι συλλήψεις είναι σπάνιες και οι ποινές φυλάκισης συνήθως είναι σύντομες. Περισσότεροι quaqueros πυροβολούνται και σκοτώνονται από ό, τι στέλνονται σε δίκη. Γενικά, ένα quaquero κινδυνεύει περισσότερο από άλλα quaqueros και τη γη, όμως το δέλεαρ των άμεσων πλούτων ξεπερνά κάθε κίνδυνο.

Και, όσο οι άνθρωποι πεινούν να κατέχουν τη μαγική πράσινη φωτιά ενός σμαραγδένιου, θα υπάρχουν άνθρωποι που διατρέχουν τον κίνδυνο να ικανοποιήσουν αυτήν την πείνα - σε μια τιμή. Αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σμαραγδένιο;