Καραϊβικές προειδοποιήσεις για εγκλήματα

Ανγκουίλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Αρούμπα, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος

Τα προφίλ χωρών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με τους κινδύνους εγκληματικότητας και βίας για τους επισκέπτες. Εδώ είναι η συμβουλή εγκλημάτων για την Καραϊβική, ανά χώρα. Ορισμένες καταχωρίσεις έχουν συντομευθεί. για τις πιο πρόσφατες και πλήρεις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων ταξιδιού και των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων, ανατρέξτε στον ιστότοπο Travel του Υπουργείου Εξωτερικών, http://travel.state.gov.

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor

Ανγκουίλα

Ενώ το ποσοστό εγκληματικότητας της Ανγκουίλα είναι σχετικά χαμηλό, είναι γνωστό ότι συμβαίνουν τόσο ασήμαντα όσο και βίαια εγκλήματα.

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Το έγκλημα του πεζοδρομικού δρόμου συμβαίνει και τα τιμαλφή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη στις παραλίες, στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα ή στα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ευάλωτα σε κλοπή. Έχει σημειωθεί αύξηση του εγκλήματος στην Αντίγκουα, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων εγκλημάτων. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν επηρέασε ως επί το πλείστον τους επισκέπτες του νησιού. Οι επισκέπτες της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα συμβουλεύονται να είναι προσεκτικοί και να διατηρούν το ίδιο επίπεδο προσωπικής ασφάλειας που χρησιμοποιείται όταν επισκέπτονται μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Αρούμπα

Η απειλή εγκληματικότητας στην Αρούμπα θεωρείται γενικά χαμηλή. Υπήρξαν περιστατικά κλοπής από δωμάτια ξενοδοχείων και ένοπλες ληστείες ήταν γνωστό ότι συμβαίνουν. Τα τιμαλφή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη στις παραλίες, στα αυτοκίνητα και στα λόμπι του ξενοδοχείου είναι εύκολοι στόχοι για κλοπή. Μπορεί να συμβεί κλοπή αυτοκινήτου, ειδικά εκείνη των οχημάτων ενοικίασης για χαλάρωση και απογύμνωση. Οι γονείς των νέων ταξιδιωτών πρέπει να γνωρίζουν ότι η νόμιμη κατανάλωση αλκοόλ ηλικίας 18 ετών δεν εφαρμόζεται πάντα αυστηρά στην Αρούμπα, επομένως ενδέχεται να είναι σκόπιμη και η επιπλέον γονική παρακολούθηση.

Οι νεαρές γυναίκες ταξιδιώτες ειδικότερα καλούνται να λάβουν τις ίδιες προφυλάξεις που θα επέβαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, π.χ. για να ταξιδεύουν σε ζευγάρια ή σε ομάδες, εάν επιλέγουν να χρησιμοποιούν τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ της Αρούμπα και αν επιλέγουν να καταναλώνουν αλκοόλ υπευθυνώς.

Οι Μπαχάμες

Οι Μπαχάμες έχουν υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, οι περιοχές που συχνάζουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι γενικά επιρρεπείς στο βίαιο έγκλημα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να δίνουν προσοχή και καλή κρίση ανά πάσα στιγμή και να αποφεύγουν την υψηλού κινδύνου προσωπική συμπεριφορά, ιδιαίτερα μετά το σκοτάδι. Τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά τείνουν να συμβαίνουν σε ένα τμήμα του Nassau που συνήθως δεν συχνάζουν οι τουρίστες (η περιοχή "πάνω από το λόφο" νότια του κέντρου). Το βίαιο έγκλημα έχει αυξηθεί σε αυτές τις περιοχές και έχει γίνει πιο συνηθισμένο σε περιοχές που επισκέπτονται οι τουρίστες, συμπεριλαμβανομένης της κύριας εμπορικής οδού στο Νασάου, καθώς και στις πιο πρόσφατα αναπτυγμένες κατοικημένες περιοχές. Οι εγκληματίες απευθύνονται επίσης σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που συχνάζουν από τουρίστες. Μια κοινή προσέγγιση για τους εγκληματίες είναι να προσφέρουμε στα θύματα μια βόλτα, είτε ως «προσωπική χάρη» είτε ισχυρίζοντας ότι είναι ταξί, και στη συνέχεια ληστεύει ή / και επιτίθεται στον επιβάτη μόλις βρεθεί στο αυτοκίνητο. Οι επισκέπτες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο σαφώς επισημασμένα ταξί. Τα τελευταία χρόνια η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει λάβει πολλές αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον κοριτσιών εφήβων. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν διαπραχθεί ενάντια σε μεθυσμένες νεαρές γυναίκες, μερικοί από τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με φάρμακα.

Μπαρμπάντος

Το έγκλημα στα Μπαρμπάντος χαρακτηρίζεται από μικρά κλοπή και οδική εγκληματικότητα. Εμφανίζονται περιστατικά βίαιου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παραλίες τη νύχτα.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν τιμαλφή σε ένα χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου και να φροντίσουν να κλειδώνουν και να ασφαλίζουν πάντα τις πόρτες και τα παράθυρα των δωματίων του ξενοδοχείου.

Βερμούδα

Οι Βερμούδες έχουν ένα μέτριο αλλά αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας. Παραδείγματα κοινών εγκλημάτων περιλαμβάνουν την κλοπή μη επιτηρούμενων αποσκευών και αντικειμένων από ενοικιαζόμενα μοτοσικλέτες, αγκίστρι από πορτοφόλια (που συχνά διαπράττονται από πεζούς με κλέφτες που οδηγούν μοτοσικλέτες), κλοπή και κλοπή από δωμάτια ξενοδοχείων. Τα τιμαλφή που παραμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων (κατειλημμένα και άστεα) ή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη σε δημόσιους χώρους είναι ευάλωτα σε κλοπή. Το Προξενείο λαμβάνει τακτικά αναφορές κλοπών χρήματος, τιμαλφών και διαβατηρίων και συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να κρατούν τα παράθυρα και τις πόρτες του ξενοδοχείου κλειδωμένα ανά πάσα στιγμή.

Οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν συστήματα μεταφοράς και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν περπατούν μετά το σκοτάδι ή επισκέπτονται εκτός πόλεων μέρη στο νησί, καθώς μπορεί να είναι ευάλωτοι σε κλοπή και σεξουαλική κακοποίηση και επειδή οι στενοί και σκοτεινές οδοί μπορούν να συμβάλουν σε ατυχήματα. Έχουν υπάρξει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού γνωριμίας και η χρήση φαρμάκων " rapepol ", όπως το Rohypnol, έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης και έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές αρχές. μια τοπική ομάδα υπεράσπισης αναφέρει μια αύξηση στην αναφορά της χρήσης αυτών των φαρμάκων και της συνοδευτικής σεξουαλικής επίθεσης. Οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να σημειώσουν αύξηση της παρουσίας συμμοριών στις Βερμούδες και να λάβουν τακτικές προφυλάξεις για να αποφευχθεί η αντιπαράθεση. Οι πίσω δρόμοι του Χάμιλτον είναι συχνά το σκηνικό για τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των μπαρ.

Βρετανικά Παρθένα νησιά

Κλοπές και ένοπλες ληστείες συμβαίνουν στην BVI.

Οι αρχές επιβολής του νόμου στην BVI ενημέρωσαν την Πρεσβεία ότι ο αριθμός των ένοπλων ληστειών αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2007. Οι επισκέπτες θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά της μικρής εγκληματικότητας. Οι ταξιδιώτες πρέπει να αποφεύγουν να μεταφέρουν μεγάλα ποσά μετρητών και να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις ασφάλειας ξενοδοχείων για να προστατεύσουν τα τιμαλφή και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μην αφήνετε τα τιμαλφή αφύλακτα στην παραλία ή στα αυτοκίνητα. Πάντα να κλειδώνετε σκάφη όταν βγαίνεστε στην ξηρά.

Νήσοι Καίυμαν

Η απειλή εγκληματικότητας στις Νήσους Κέιμαν θεωρείται γενικά χαμηλή, παρόλο που οι ταξιδιώτες θα πρέπει πάντα να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις όταν βρίσκονται σε άγνωστο περιβάλλον. Κλοπές πετσετών, τσέπες και τσέπες. Λίγες περιπτώσεις που αφορούν σεξουαλική επίθεση έχουν αναφερθεί στην Πρεσβεία. Η αστυνομία στις Νήσους Κέιμαν έχει παραπέμψει σε αυξημένη διαθεσιμότητα ναρκωτικών και πολλά άτομα έχουν συλληφθεί για κατοχή με πρόθεση να διανέμουν έκσταση, μεταξύ άλλων φαρμάκων. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να αγοράζουν, να πωλούν, να κατέχουν ή να παίρνουν παράνομες ναρκωτικές ουσίες σε καμία περίπτωση

Κούβα

Οι στατιστικές για την εγκληματικότητα υποβάλλονται σημαντικά από την κυβέρνηση της Κούβας. Παρόλο που το έγκλημα εναντίον Αμερικανών και άλλων αλλοδαπών ταξιδιωτών στην Κούβα περιορίστηκε γενικά στην τσέπη, στην τράνταγμα ή στην παραλαβή των μη επιτηρούμενων αντικειμένων, υπήρξαν αυξημένες αναφορές βίαιων επιθέσεων εναντίον ατόμων σε σχέση με ληστείες. Οι τσέπες και οι τσέπες με τσάντες συνήθως εμφανίζονται σε περιοχές που είναι πολυσύχναστες, όπως αγορές, παραλίες και άλλα σημεία συγκέντρωσης, όπως η Παλιά Πόλη της Αβάνας και η γειτονιά Prado.

Οι Αμερικανοί επισκέπτες πρέπει επίσης να προσέχουν τους Κουβανούς jineteros, ή τους "jockeys" του δρόμου, οι οποίοι ειδικεύονται σε περιπετειώδεις τουρίστες. Ενώ οι περισσότεροι jineteros μιλούν αγγλικά και πηγαίνουν έξω από το δρόμο τους να φαίνονται φιλικοί, π.χ. προσφέροντας για να βοηθήσουν ως ξεναγούς ή να διευκολύνουν την αγορά φθηνών πούρων, πολλοί είναι στην πραγματικότητα επαγγελματίες εγκληματίες που δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν βία στις προσπάθειές τους να αποκτήσουν τα χρήματα των τουριστών και άλλα τιμαλφή. Οι κλοπές ιδιοκτησίας από τις αποσκευές των ταξιδιωτών έχουν γίνει όλο και συχνότερες. Όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα τιμαλφή παραμένουν πάντα υπό τον προσωπικό τους έλεγχο και δεν τίθενται ποτέ σε ελεγχόμενες αποσκευές.

Δομινίκα

Το πεντάκτικο έγκλημα στο δρόμο συμβαίνει στη Δομινίκα. Τα τιμαλφή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη, ειδικά στις παραλίες, είναι ευάλωτα στην κλοπή.

Δομινικανή Δημοκρατία

Το έγκλημα εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα σε ολόκληρη τη Δομινικανή Δημοκρατία . Το έγκλημα στο δρόμο και η κλοπή μικρής κλίμακας που αφορούν Αμερικανούς τουρίστες συμβαίνουν.

Ενώ οι επιλογές τσέπης και κροτίδων είναι τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα κατά των τουριστών, οι αναφορές βίας κατά των αλλοδαπών και των ντόπιων αυξάνονται. Οι εγκληματίες μπορεί να είναι επικίνδυνοι και οι επισκέπτες που περπατούν στους δρόμους πρέπει πάντα να γνωρίζουν το περιβάλλον τους. Τα τιμαλφή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, στις παραλίες και σε άλλους δημόσιους χώρους είναι ευάλωτα σε κλοπή και οι αναφορές για κλοπή αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί.

Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να μεταφέρονται σε μια τσέπη και όχι σε μια ζώνη ή σε μια τσάντα. Μια κοινή μέθοδος ληστείας δρόμου είναι για τουλάχιστον ένα άτομο σε μοτοποδήλατο (συχνά παραβλέποντας τον κινητήρα να σβήνει έτσι ώστε να μην τραβήξει την προσοχή) για να προσεγγίσει έναν πεζικό, να αρπάξει το κινητό του, πορτοφόλι ή σακίδιο και στη συνέχεια να απομακρυνθεί .

Πολλοί εγκληματίες έχουν όπλα και είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν αν συναντούν αντίσταση. Να είστε προσεκτικοί από τους ξένους, ειδικά εκείνους που σας αναζητούν σε εορτασμούς ή νυχτερινά κέντρα. Το ταξίδι και η κίνηση σε μια ομάδα συνιστάται. Οι κίνδυνοι που υπάρχουν στη Δομινικανή Δημοκρατία, ακόμη και στις περιοχές των θέρετρων, είναι παρόμοιοι με αυτούς πολλών μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ.

Καταστρέφονται ιδιωτικές κατοικίες και εξακολουθούν να αναφέρονται τα εγκλήματα βίας. Οι εγκληματίες ενδέχεται επίσης να παραπλανήσουν σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση στην κατοικία ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Κάποιοι ταξιδιώτες σταμάτησαν κατά την οδήγηση και ζήτησαν «δωρεές» από κάποιον που φαίνεται να είναι αστυνομικός, πριν να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το δρόμο τους. Συνήθως, το άτομο που σταμάτησε τους Αμερικανούς οδηγούς είχε πλησιάσει από πίσω σε μια μοτοσικλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δράστες ήταν ντυμένοι με την ανοιχτό πράσινη στολή της «AMET», την κυβέρνηση της Δομινικανής ή την στρατιωτική κουρσάρα.

Το 2006, η αμερικανική πρεσβεία έλαβε αναφορές από Αμερικανούς και άλλους που υπήρξαν θύματα εγκλημάτων με ένοπλες τροχιονομίες στις βόρειες επαρχίες της Δομινικανής Δημοκρατίας. Τουλάχιστον τρεις από τις αναφορές δείχνουν ότι τα θύματα παρεμποδίστηκαν κατά τις πρωινές ώρες, όταν υπήρχε ελάχιστη κίνηση, ενώ οδηγούσαν σε αγροτικές οδούς που συνδέουν το Σαντιάγκο και το Πουέρτο Πλάτα.

Αν και οι απαγωγές δεν είναι κοινές στη Δομινικανή Δημοκρατία, το 2007, δύο Αμερικανοί πολίτες απήχθησαν και κρατήθηκαν για λύτρα, σε ξεχωριστές περιπτώσεις.

Οι επιβάτες στο «carros publicos» είναι συχνά θύματα της τσέπης και οι επιβάτες έχουν ληφθεί από τους οδηγούς «carro publico». Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για κλοπές που στοχεύουν τους Αμερικανούς καθώς φεύγουν από το αεροδρόμιο με ταξί που δεν διαθέτει κλιματισμό. Ο οδηγός κυλάει κάτω από τα παράθυρα και όταν το ταξί σταματά σε φανάρι, ένας μοτοσικλετιστής φτάνει και κλέβει ένα πορτοφόλι ή οτιδήποτε μπορεί να αρπάξει.

Η αμερικανική πρεσβεία συμβουλεύει έντονα τους Αμερικανούς να περιορίσουν σοβαρά τη χρήση πιστωτικών / χρεωστικών καρτών στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η αύξηση της απάτης με πιστωτικές κάρτες είναι ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές της Ανατολικής Θάλασσας της Δομινικανής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με αναφορές, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, το προσωπικό εξυπηρέτησης εστιατορίων και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ενδέχεται να αποκρύψουν συσκευές που μπορούν να καταγράψουν άμεσα τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας. Η χρήση ΑΤΜ θα πρέπει να ελαχιστοποιείται ως μέσο αποφυγής κλοπής ή κακής χρήσης. Ένα τοπικό σχέδιο απάτης σε ΑΤΜ περιλαμβάνει τη συγκόλληση φωτογραφικής ταινίας ή τεμαχίων χαρτιού στον τροφοδότη καρτών του ΑΤΜ, έτσι ώστε να παρεμβάλλεται μπλοκαρισμένη κάρτα. Αφού ο κάτοχος της κάρτας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κάρτα είναι ανεπανόρθωτη, οι κλέφτες αποσπάσουν τόσο το υλικό που παρεμποδίζει όσο και την κάρτα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν. Το συνολικό επίπεδο εγκληματικότητας τείνει να αυξάνεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και οι επισκέπτες της Δομινικανής Δημοκρατίας θα πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις όταν επισκέπτονται τη χώρα μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

Η Πρεσβεία λαμβάνει περιστασιακά αναφορές για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στα θέρετρα, ιδιαίτερα στην παραλία. Τα "όλα τα βοηθητικά" είναι γνωστά για την εξυπηρέτηση άφθονων ποσοτήτων αλκοόλ. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει την ικανότητα του ατόμου να γνωρίζει το περιβάλλον του, καθιστώντας τον εύκολο στόχο για εγκληματικότητα.

Γαλλικές Δυτικές Ινδίες ( Μαρτινίκα , Γουαδελούπη , Άγιος Μαρτίν (γαλλική πλευρά) και Άγιος Βαρθολομαίος )

Το πεντανόστιμο έγκλημα στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένου και του πορνείας, συμβαίνει σε όλες τις γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Οι επισκέπτες θα πρέπει να φροντίζουν κάθε φορά που ταξιδεύουν για να προστατεύσουν τα τιμαλφή και να κλειδώσουν πάντα τα δωμάτια και τις πόρτες των αυτοκινήτων.

Γρενάδα

Το έγκλημα στο δρόμο συμβαίνει στη Γρενάδα. Οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας, ιδίως σε μεμονωμένες περιοχές, και οι κλέφτες συχνά κλέβουν πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα, αμερικανικά διαβατήρια και χρήματα. Μπορεί να εμφανιστούν κτυπήματα, αγκίστρινα πορτοφόλια και άλλες ληστείες σε περιοχές κοντά σε ξενοδοχεία, παραλίες και εστιατόρια, ιδιαίτερα μετά το σκοτάδι. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ασκούν την κατάλληλη προσοχή όταν περπατούν μετά το σκοτάδι ή όταν χρησιμοποιούν το τοπικό σύστημα λεωφορείων ή τα ταξί που μισθώνονται στο δρόμο. Συνιστάται να ενοικιάσετε ταξί από και προς τα εστιατόρια.

Αΐτη

Δεν υπάρχουν "ασφαλείς περιοχές" στην Αϊτή. Το έγκλημα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και μπορεί να υποστεί περιοδικές υπερβολές. Αναφορές για απαγωγές, απειλές θανάτου, δολοφονίες, πυροβολισμοί σχετιζόμενοι με τα ναρκωτικά, ένοπλες ληστείες, εισβολές ή μαρτυρίες είναι κοινές. Αυτά τα εγκλήματα είναι κατά κύριο λόγο Αϊτής κατά των Αϊτινών, αν και πολλοί αλλοδαποί και Αμερικανοί πολίτες έχουν θύματα. Το 2007, 29 αναφέρθηκαν απαγωγές αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δύο θυμάτων που σκοτώθηκαν.

Η απαγωγή παραμένει το πιο κρίσιμο ζήτημα ασφάλειας. Οι απαγωγείς συχνά στοχεύουν στα παιδιά.

Οι Αμερικανοί πολίτες που ταξιδεύουν στην Αϊτή θα πρέπει να ασκούν εξαιρετική προσοχή σε όλη τη χώρα. Οι εγκληματικοί δράστες λειτουργούν συχνά σε ομάδες από δύο έως τέσσερα άτομα και διατίθενται περιστασιακά για να είναι αντιφατικές και αδικαιολόγητα βίαιες. Οι εγκληματίες μερικές φορές θα τραυματίσουν σοβαρά ή θα σκοτώσουν εκείνους που αντιστέκονται στις προσπάθειές τους να διαπράξουν έγκλημα.

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Port-au-Prince, καθώς οι εγκληματίες συχνά έχουν ως στόχο τους επιβάτες που ταξιδεύουν για μεταγενέστερες επιθέσεις και ληστείες. Οι επισκέπτες της Αϊτής πρέπει να κανονίσουν κάποιον που να τους γνωρίζει να τους συναντούν στο αεροδρόμιο.

Πρέπει να αποφευχθούν ορισμένες ζώνες υψηλής εγκληματικότητας στην περιοχή Port-au-Prince, όπως η Croix-des-Bouquets, η Carrefour, η Martissant, η λιμενική οδός (Boulevard La Saline), η αστική διαδρομή Nationale # (Ouverture) και τους γειτονικούς συνδέσμους του με τη Νέα ("Αμερικανική") οδό μέσω της εθνικής οδού # 1 (η οποία πρέπει επίσης να αποφευχθεί).

Αυτός ο τελευταίος τομέας, ειδικότερα, υπήρξε η σκηνή πολλών ληστειών, περιπλάνων και δολοφονιών. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας απαγορεύεται να παραμείνουν στην περιοχή του κέντρου μετά το σκοτάδι ή να εισέλθουν στο Cite Soleil και στο La Saline και τα γύρω περιβάλλοντά τους λόγω σημαντικής εγκληματικής δραστηριότητας. Οι γειτονιές στο Πορτ-ο-Πρενς που θεωρούνταν κάποτε σχετικά ασφαλείς, όπως η οδός Delmas και η Petionville, ήταν οι σκηνές όλο και περισσότερων βίαιων εγκλημάτων.

Οι κάμερες και οι βιντεοκάμερες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με την άδεια των θεμάτων. βίαια επεισόδια ακολούθησαν ανεπιθύμητη φωτογραφία. Η χρήση τους θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς σε περιοχές υψηλής εγκληματικότητας.

Οι περιόδους διακοπών, ιδίως τα Χριστούγεννα και το Καρναβάλι, συχνά προκαλούν σημαντική αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας. Η καρναβαλική σεζόν της Αϊτής χαρακτηρίζεται από εορτασμούς δρόμων στις ημέρες που οδηγούν στην Τετάρτη της Τέχνης. Τα τελευταία χρόνια, το Καρναβάλι συνοδεύεται από αστικές διαταραχές, εχθρούς και σοβαρές διαταραχές της κυκλοφορίας. Τυχαίες βλάβες κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου είναι συχνές. Ρόζικα μουσικά συγκροτήματα που ονομάζονται "rah-rahs" λειτουργούν κατά τη διάρκεια της περιόδου από την Πρωτοχρονιά με το Καρναβάλι. Το να παγιδεύεστε σε μια εκδήλωση rah-rah μπορεί να αρχίσει ως μια απολαυστική εμπειρία, αλλά η πιθανότητα τραυματισμού και καταστροφής της ιδιοκτησίας είναι υψηλή.

Η αστυνομία της Αϊτής δεν έχει επαρκή προσόντα, είναι κακώς εξοπλισμένη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις περισσότερες προσκλήσεις για βοήθεια. Υπάρχουν συνεχιζόμενοι ισχυρισμοί περί αστυνομικής συνενοχής σε εγκληματική δραστηριότητα.

Ιαμαϊκή

Το έγκλημα, συμπεριλαμβανομένου του βίαιου εγκλήματος, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Τζαμάικα, ιδιαίτερα στο Kingston. Ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων συμβαίνουν σε περιοχές που έχουν φτωχό χαρακτήρα, η βία δεν περιορίζεται. Το κύριο εγκληματικό ενδιαφέρον ενός τουρίστας είναι θύμα κλοπής.

Σε πολλές περιπτώσεις, ένοπλες ληστείες Αμερικανών έχουν γίνει βίαιες όταν τα θύματα αντιστέκονται στην παράδοση τιμαλφών.

Η αμερικανική πρεσβεία συμβουλεύει το προσωπικό της να αποφύγει τις περιοχές της πόλης Kingston και άλλων αστικών κέντρων. Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται μετά το σκοτάδι στο κέντρο του Kingston. Η Πρεσβεία προειδοποιεί επίσης το προσωπικό της να μην χρησιμοποιεί δημόσια λεωφορεία, τα οποία συχνά είναι υπερπλήρη και αποτελούν συχνό χώρο για εγκλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται όταν μένετε σε απομονωμένες βίλες και σε μικρότερες εγκαταστάσεις που ενδέχεται να έχουν λιγότερες ρυθμίσεις ασφαλείας. Ορισμένοι πωλητές δρόμου και οδηγοί ταξί σε τουριστικές περιοχές είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και παρενοχλούν τους τουρίστες για να αγοράσουν τα εμπορεύματά τους ή να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους. Εάν μια επιχείρηση "Όχι, ευχαριστώ" δεν λύσει το πρόβλημα, οι επισκέπτες μπορεί να επιθυμούν να ζητήσουν τη βοήθεια ενός αξιωματικού τουριστικής αστυνομίας.

Η χρήση ναρκωτικών επικρατεί σε ορισμένες τουριστικές περιοχές.

Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν να αγοράζουν, να πωλούν, να κατέχουν ή να παίρνουν παράνομα ναρκωτικά σε καμία περίπτωση Υπάρχουν ανεπανάληπτες ενδείξεις ότι η χρήση των λεγόμενων φαρμάκων για το βιασμό της ημερομηνίας, όπως το Rohypnol, έχει γίνει πιο συνηθισμένη σε συλλόγους και ιδιωτικούς φορείς. Η μαριχουάνα, η κοκαΐνη, η ηρωίνη και άλλα παράνομα ναρκωτικά είναι ιδιαίτερα ισχυρά στη Τζαμάικα και η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ή και καταστροφικές συνέπειες για την υγεία.

Montserrat

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Montserrat είναι χαμηλό. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις κοινής λογικής. Αποφύγετε να μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών και να δείτε ακριβό κόσμημα. Χρησιμοποιήστε τις εγκαταστάσεις ασφαλείας του ξενοδοχείου για να προστατεύσετε τα τιμαλφή και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ολλανδικές Αντίλλες ( Bonaire , Curaçao , Saba , St. Eustatius ) και St. Maarten (ολλανδική πλευρά)

Τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα στο δρόμο έχει αυξηθεί, ειδικά στο St. Maarten .

Τα τιμαλφή, συμπεριλαμβανομένων των διαβατηρίων, που παραμένουν χωρίς επίβλεψη στις παραλίες, στα αυτοκίνητα και στις ξενοδοχειακές ομάδες είναι εύκολοι στόχοι για κλοπή και οι επισκέπτες πρέπει να αφήσουν στο ξενοδοχείο τους τιμαλφή και προσωπικά έγγραφα. Τα διάρρηξη και οι διάρρηξεις είναι όλο και συχνότερα σε θέρετρα, παραλιακά σπίτια και ξενοδοχεία. Ενίοτε συμβαίνει ένοπλη ληστεία. Η αμερικανική κοινότητα βαρκών έχει αναφέρει μια χούφτα περιστατικά στο παρελθόν και οι επισκέπτες καλούνται να ασκήσουν λογική προσοχή στην ασφάλεια των σκαφών και των αντικειμένων. Κλοπή αυτοκινήτου, ειδικά των οχημάτων ενοικίασης για χαλάρωση και απογύμνωση, μπορεί να συμβεί. Τα περιστατικά διάρρηξης σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για την απόκτηση προσωπικών αντικειμένων έχουν αναφερθεί από Αμερικανούς τουρίστες. Οι μισθώσεις ή οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων ενδέχεται να μην καλύπτονται πλήρως από την τοπική ασφάλιση όταν κλέβεται ένα όχημα. Βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ασφαλισμένοι κατά την ενοικίαση οχημάτων και τζετ σκι.

Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Το πεντανόστιμο έγκλημα στο δρόμο συμβαίνει στο St. Kitts και Nevis, καθώς και η περιστασιακή διάρρηξη. οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις από συνείδηση.

Αποφύγετε να μεταφέρετε μεγάλα ποσά μετρητών και να χρησιμοποιήσετε εγκαταστάσεις ασφάλειας ξενοδοχείων για να προστατεύσετε τιμαλφή και ταξιδιωτικά έγγραφα. Μην αφήνετε τα τιμαλφή αφύλακτα στην παραλία ή στα αυτοκίνητα. Προσέξτε όταν περπατάτε μόνος το βράδυ.

Αγία Λουκία

Το 2006, υπήρξαν πέντε αναφερόμενα περιστατικά επισκεπτών πολιτών των ΗΠΑ στο St.

Η Λουκία που μένει σε ξενοδοχεία μπουτίκ στις αγροτικές περιοχές που έχουν ληστέψει με πυροβόλο όπλο στα δωμάτιά τους. ορισμένα από τα θύματα επιτέθηκαν και ένας βιάστηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2007, μια αμερικανίδα πολίτης λήστεψε στο δωμάτιό της σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα κοντά στο Castries από ένοπλους άνδρες. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ρωτήσουν για τις ρυθμίσεις ασφαλείας του ξενοδοχείου πριν κάνουν κρατήσεις.

Τον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες

Το έγκλημα στο δρόμο πεζών εμφανίζεται στο Άγιος Βικέντιος και στις Γρεναδίνες. Από καιρό σε καιρό, κτήματα έχουν κλαπεί από γιοτ που αγκυροβολούν στις Γρεναδίνες. Τα τιμαλφή που παραμένουν χωρίς επίβλεψη στις παραλίες είναι ευάλωτα στην κλοπή. Τα άτομα που ενδιαφέρονται για περιπάτους φύσης ή πεζοπορίες στις βόρειες περιοχές του Αγίου Βικεντίου θα πρέπει να οργανώσουν εκ των προτέρων έναν τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα για έναν οδηγό. αυτές οι περιοχές είναι απομονωμένες και η αστυνομική παρουσία είναι περιορισμένη.

Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Τα περιστατικά βίαιου εγκλήματος αυξάνονται σταθερά και στα δύο νησιά. Οι επισκέπτες του Τρινιντάντ και Τομπάγκο θα πρέπει να δίνουν προσοχή και καλή κρίση, όπως σε κάθε μεγάλη αστική περιοχή, ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουν μετά το σκοτάδι από το αεροδρόμιο Piarco του Τρινιντάντ. Υπήρξαν περιστατικά που αφορούσαν ένοπλους ληστές που έπεσαν από αερολιμένα και έπειτα τους αποβίβασαν έξω από τις πύλες των κατοικιών τους.

Οι περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στο Τρινιντάντ περιλαμβάνουν το Laventille, το Morvant, το Sea Lots, το South Belmont, τις γραφικές στάσεις ανάπαυσης, το περπάτημα στο πάρκο Queen's Savannah και το κέντρο της πόλης του Port of Spain, αφού οι τουρίστες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην τσέπη και στις ένοπλες επιθέσεις τοποθεσίες. Οι περιόδους διακοπών, ιδίως τα Χριστούγεννα και το Καρναβάλι, συχνά εμφανίζουν αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας.

Τα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης, της απαγωγής για λύτρα, της σεξουαλικής επίθεσης και της δολοφονίας, αφορούσαν ξένους κατοίκους και τουρίστες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ.

Η ληστεία είναι ένας κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές και ιδιαίτερα κοντά σε ΑΤΜ και εμπορικά κέντρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ληστείες Αμερικανών έχουν γίνει βίαιες και είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, αφού το θύμα αντιστάθηκε στην παράδοση τιμαλφών.

Στο Τομπάγκο, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αύξηση της συχνότητας των βίαιων εγκλημάτων.

Έχουν αναφερθεί αναφορές εισβολής στο σπίτι στο Mt. Την περιοχή Irvine και τις ληστείες σε απομονωμένες παραλίες στο Τομπάγκο. Οι επισκέπτες του Tobago θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι βίλες ή οι ιδιωτικές κατοικίες διαθέτουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Οι επισκέπτες στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο συμβουλεύονται επίσης να είναι προσεκτικοί όταν επισκέπτονται απομονωμένες παραλίες ή γραφικές παραλίες όπου μπορεί να συμβούν ληστείες. Σας συμβουλεύουμε να μην επισκεφθείτε το Ft. Ο Γιώργος βλέπει στο λιμάνι της Ισπανίας λόγω έλλειψης ασφάλειας και πολλών πρόσφατων ένοπλων ληστειών.

Οι τουρίστες στη λίμνη La Brea Pitch στο Νότιο Τρινιντάντ ήταν στόχοι εγκληματιών το 2004 και το 2005.

Η αμερικανική πρεσβεία προειδοποιεί για τη χρήση μικρών λεωφορείων ή φορτηγών στο Τρινιντάντ, γνωστή ως "Maxi Taxis" (τα αστικά λεωφορεία μεγάλου μεγέθους είναι συνήθως ασφαλή). Τα μη ταξινομημένα κοινά ταξί που επιτρέπεται να παραλάβουν επιβάτες θα φέρουν το γράμμα «H» ως το πρώτο γράμμα στις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Ορισμένα κοινά ταξί και maxi ταξί έχουν συνδεθεί με μικρά εγκλήματα.

Τούρκοι και Κάικος

Το έγκλημα στο δρόμο πεδιάδων συμβαίνει. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να αφήνουν τα τιμαλφή αφύλακτα στα δωμάτια των ξενοδοχείων ή στην παραλία. Οι επισκέπτες θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι οι πόρτες των δωματίων τους είναι ασφαλώς κλειδωμένες τη νύχτα.