Πώς να μείνετε ασφαλής σε ένα ταξίδι στη Δομινικανή Δημοκρατία

Εκατομμύρια Αμερικανοί επισκέπτονται τη Δομινικανή Δημοκρατία κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα, όμως, το έγκλημα παραμένει σοβαρό πρόβλημα σε αυτό το έθνος της Καραϊβικής. Το βίαιο έγκλημα σπάνια αγγίζει τους επισκέπτες, αλλά τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι πολύ πιο κοινά και μερικές φορές οι τουρίστες είναι ειδικά στοχευμένες. Η απάτη με πιστωτικές κάρτες αποτελεί ιδιαίτερη μέριμνα.

Όπως και με κάθε ταξίδι σε νέο προορισμό, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες και ορισμένα βήματα που μπορούν να ληφθούν για να μειωθεί ο κίνδυνος θύματος του νησιωτικού εγκλήματος .

Η έκθεση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στη Δομινικανή Δημοκρατία δημοσιεύεται ετησίως από το Γραφείο Διπλωματικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρέπει να συμβουλευτείτε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Είδη εγκληματικότητας στη Δομινικανή Δημοκρατία

Η συνολική απειλή εγκληματικότητας στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι υψηλή και παρόλο που η ασφάλεια τείνει να είναι καλύτερη στις τουριστικές περιοχές, δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τη φρουρά σας κάτω, γιατί κανένας τόπος στη χώρα δεν είναι ανοσοποιημένος από το έγκλημα, βίαιο ή αλλιώς. Για παράδειγμα, οι πέντε πιο βίαιες πόλεις της Δομινικανής Δημοκρατίας περιλαμβάνουν τη Samana, η οποία φιλοξενεί χιλιάδες φάλαινες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και είναι πολύ δημοφιλής με τους τουρίστες εκείνη την εποχή, ενώ ο ρυθμός επιθέσεων ήταν υψηλότερος στη La Romana, που έχει υψηλό ποσοστό all-inclusive θέρετρα.

Τα είδη εγκλημάτων που απευθύνονται συχνότερα στους επισκέπτες περιλαμβάνουν:

Συμβουλές για να μένετε ασφαλείς

Αποφύγετε να περπατάτε σε δημόσια πάρκα ή περιοχές που είναι απομονωμένες τη νύχτα, όπως το Parque Mirador del Sur και περιοχές που περιβάλλουν την εθνική συνοικία του Santo Domingo, όπως το Santo Domingo Oeste, το Este και το Norte. Επίσης, να είστε προσεκτικοί σε ορισμένες περιοχές της Εθνικής Περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Λεωφόρου Maximo Gomez, Simon Bolivar, Luperon, Espaillat και Capotillo. Νότια του Parque Mirador del Sur, δυτικά της λεωφόρου Luperon, λεωφόρο George Washington, Paseo Presidente Billini και Avenue del Puerto.

Αν αντιμετωπίσετε έναν εγκληματία με όπλο, παραδώστε τα τιμαλφή σας. Τα αντικείμενα μπορούν πάντοτε να αντικατασταθούν, αλλά η αντίσταση μπορεί να οδηγήσει σε βία ή ακόμη και θάνατο.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια από τις αρχές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η απάντηση της αστυνομίας στο έγκλημα μπορεί να είναι αργή, και η παράνομη συμπεριφορά από τους υπαλλήλους παραμένει ένα πρόβλημα στο πλαίσιο της εθνικής αστυνομικής δύναμης. Η διεκδίκηση και αποδοχή δωροδοκίας, όπως για τη διακοπή της κυκλοφορίας, δεν είναι ανήκουστη.

Συμβουλές οδικής ασφάλειας

Το δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στη Δομινικανή Δημοκρατία είναι γενικά καλό, αλλά οι συνθήκες οδήγησης μπορεί να είναι επικίνδυνες σε αστικές περιοχές και ακόμη και σε αυτοκινητοδρόμους.

Οι έλεγχοι και η επιβολή της κυκλοφορίας μπορεί να είναι χαλαρές και οι οδηγοί συχνά επιθετικοί. Οι επισκέπτες συνιστώνται να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες υπέρ των ταξί που εκτελούνται από το ξενοδοχείο ή, για τα υπεραστικά ταξίδια, αξιόλογες εταιρείες τουριστικών λεωφορείων. Τα ταξίδια τη νύχτα θα πρέπει να αποφεύγονται, ακόμη και σε μεγάλες εθνικές οδούς. Σκεφθείτε να προσλάβετε έναν τοπικό οδηγό που σας προτείνει ο θυρωρός του ξενοδοχείου σας.

Άλλοι κίνδυνοι που δεν σχετίζονται με την εγκληματικότητα

Οι τυφώνες και οι σεισμοί είναι γεγονότα της ζωής σε αυτό το τμήμα της Καραϊβικής, ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, η οποία πέφτει μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Νοεμβρίου. Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ξενοδοχείου σας σε περίπτωση φυσικής έκτακτης ανάγκης κατά την άφιξη, ειδικά εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα.