Πώς να αποφύγετε Pickpockets στο Παρίσι

Ορισμένες κρίσιμες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν

Από στατιστικής άποψης, το Παρίσι είναι γενικά μια πολύ ασφαλής πόλη, ιδιαίτερα όταν συγκρίνει τα χαμηλά επίπεδα βίαιης εγκληματικότητας με αυτά σε μεγάλες αμερικανικές μητροπολιτικές περιοχές. Δυστυχώς, όμως, οι πορτοφόλι παραμένουν ένα πρόβλημα στη γαλλική πρωτεύουσα, ιδιαίτερα σε πολυσύχναστες περιοχές όπως το μετρό και τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ και η Sacre Coeur στη Μονμάρτρη . Οι Pickpockets είναι γνωστό ότι λειτουργούν σε περιοχές που συχνάζουν οι τουρίστες και χρησιμοποιούν αρκετά προβλέψιμες στρατηγικές για να απομακρύνουν τους αγνοούμενους.

Μαθαίνοντας για αυτές τις στρατηγικές, παίρνοντας μερικά κλειδιά προφυλάξεις και παραμένοντας σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή θα προχωρήσουμε πολύ για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε μια δυσάρεστη ή ακόμα και τρομακτική εμπειρία. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε καθώς ξεκινήσατε την πρώτη σας ημέρα εξερεύνησης της πόλης:

Πάρτε μόνο το Bare Essentials κατά την επίσκεψη

Κατά γενικό κανόνα, αφήστε τα περισσότερα από τα τιμαλφή σας σε ένα χρηματοκιβώτιο στο ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα όπου μένετε. Δεν είναι απαραίτητο να μεταφέρετε μαζί σας τα διαβατήριά σας ή άλλα αξιόλογα στοιχεία στους δρόμους του Παρισιού. Πάρτε μαζί μια εναλλακτική μορφή αναγνώρισης και φέρτε μαζί μόνο ένα αντίγραφο των βασικών σελίδων του διαβατηρίου σας. Επιπλέον, αν δεν φοράτε ζώνη χρήματος, είναι γενικά συνετό να μην παραμείνετε περισσότερα από 50 ή 60 ευρώ σε μετρητά μαζί σας (δείτε περισσότερα για το πώς να χειριστείτε τα χρήματα στο Παρίσι εδώ ).

Αδειάστε τις τσέπες σας και φέρετε τις τσάντες σας σωστά

Πριν από τις τσέπες πάρτε την ευκαιρία να αδειάσετε ήσυχα τις τσέπες σας, μεταφέρετε τα τιμαλφή όπως μετρητά ή κινητά τηλέφωνα σε μια τσάντα με εσωτερικά διαμερίσματα.

Ποτέ μην φορέστε το πορτοφόλι ή την τσάντα σας σε έναν ώμο - αυτό το καθιστά πολύ εύκολο για τις πορτοφολάδες να το τσαλακώνουν - ειδικά σε πολυσύχναστες συνθήκες όπου είναι λιγότερο πιθανό να το αισθανθείτε. Τραβήξτε την τσάντα σας πάνω από το στήθος σας σε διακριτικό στυλ και κρατήστε την κοντά σας και ορατή. Αν φορέσετε σακίδιο, δεν πρέπει ποτέ να φυλάτε τιμαλφή στα εξωτερικά διαμερίσματα φερμουάρ.

Μπορεί να νομίζετε ότι θα αισθανθείτε κάποιον να τους ανοίγει, αλλά οι πορτοφολάδες είναι εμπειρογνώμονες για να είναι κηλίδες και συγκαλυμμένες και συχνά εργάζονται σε ομάδες.

Προσοχή στις απάτες ATM / Cashpoint

Οι μηχανές ATM μπορούν να είναι τα αγαπημένα σημεία για πιθανούς απατεώνες και pickpocketers. Μείνετε εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την ανάληψη μετρητών και μην προσφέρετε βοήθεια σε όποιον επιθυμεί να «μάθει να χρησιμοποιεί το μηχάνημα» ή που σας εμπλέκει σε συνομιλία ενώ εισάγετε τον κωδικό PIN. Εάν δεν μπορείτε να υπολογίσετε πώς να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα, μην δέχεστε ποτέ "βοήθεια" ή συμβουλές για το πώς να το χρησιμοποιήσετε. Πληκτρολογήστε τον κωδικό σας στο απόλυτο απόρρητο και πείτε σε οποιονδήποτε παραμείνει πολύ κοντά για να σταματήσει. Αν επιμένουν να αιωρούνται ή να συμπεριφέρονται επιθετικά με άλλο τρόπο, ακυρώστε τη λειτουργία τους και πηγαίνετε να βρείτε ένα άλλο ΑΤΜ.

Να είστε προσεκτικοί για τη συσσώρευση και την απομάκρυνση

Ειδικά σε μέρη όπως το μετρό του Παρισιού , αλλά και σε περιοχές γύρω από τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα (συμπεριλαμβανομένων των γραμμών), οι πορτοφολάδες συχνά εργάζονται σε ομάδες. Ένα μέλος μιας "ομάδας" μπορεί να προσπαθήσει να σας αποσπάσει την προσοχή, συμμετέχοντας σε συνομιλία, ζητώντας χρήματα ή δείχνοντας ένα μικρό μπιχλιμπίδι, ενώ άλλο πηγαίνει για τις τσέπες ή την τσάντα σας. Σε πολύ συνωστισμένες συνθήκες, οι πορτοφολάδες μπορούν να επωφεληθούν από τη σύγχυση. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας αποθηκεύονται με ασφάλεια σε μια ζώνη χρήματος ή στα εσωτερικά διαμερίσματα της τσάντας που μεταφέρετε και κρατήστε την κοντά σας, κατά προτίμηση όπου μπορείτε να την δείτε πλήρως.

Όταν βρίσκεστε στο μετρό, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε τις θέσεις που βρίσκονται πλησιέστερα στις πόρτες, δεδομένου ότι ορισμένοι πορτοφολάδες υιοθετούν τη στρατηγική της σύλληψης τσαντών ή τιμαλφών και εξόδου από το αυτοκίνητο του μετρό ακριβώς όπως κλείνουν οι πόρτες.

Τι θα γίνει αν έχω πάρει Pockpocketed στο Παρίσι;

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά τα θύματα των πορτοφολάδων στο Παρίσι να φωνάζουν αμέσως για την αστυνομία εάν γίνουν αντιληπτά το έγκλημα όπως συμβαίνει. Αν δεν φτάσει βοήθεια (δυστυχώς ένα πιθανό σενάριο), είναι γενικά καλύτερα να κατευθυνθείτε κατευθείαν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλετε μια αναφορά. Στη συνέχεια, αναφέρετε αμέσως την απώλεια οποιουδήποτε σημαντικού τιμαλφών στην πρεσβεία ή το προξενείο σας.

Αποποίηση : Αυτές οι συμβουλές προέρχονται εν μέρει από ένα άρθρο σχετικά με την ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Παρίσι, αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επίσημες συμβουλές. Συμβουλευτείτε τη σελίδα της Πρεσβείας ή του Προξενείου για τις τρέχουσες προειδοποιήσεις ασφαλείας και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε η πατρίδα σας για το Παρίσι και την υπόλοιπη Γαλλία.