Τα χειρότερα διαβατήρια του κόσμου

Εάν μπορείτε να επισκεφθείτε περισσότερες από 28 χώρες χωρίς βίζα, κάνετε καλά

Πριν από μερικούς μήνες μπορεί να θυμάστε ότι το κανάλι αυτό δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα καλύτερα διαβατήρια παγκοσμίως , τα οποία δήλωσαν ότι το βρετανικό διαβατήριο είναι ο μεγαλύτερος νικητής όσον αφορά τον αριθμό των χωρών που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοι του χωρίς θεώρηση. Αυτό το άρθρο πήρε μεγάλη προσοχή, όχι απλά από τους Βρετανούς, που ήταν περήφανοι για το πόσο ισχυρό είναι το διαβατήριό τους, ακόμα και πολύ μετά την πτώση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Το σημερινό άρθρο στρέφεται στην άλλη πλευρά του νομίσματος - αυτά είναι τα χειρότερα διαβατήρια του κόσμου. Αντικειμενικά, όλα αυτά τα διαβατήρια είναι τα ίδια: Μπορείτε να επισκεφθείτε μόλις 28 χώρες χωρίς θεώρηση όταν επιχειρείτε να ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε από αυτά. Ο κατάλογος που ακολουθεί μιλά μέσω ορισμένων πρόσθετων παραγόντων που καθιστούν το καθένα από τα χειρότερα διαβατήρια του κόσμου περισσότερο ή λιγότερο μειονεκτικό.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ: Τα δεδομένα από την καταπληκτική ιστοσελίδα του Passport Index αποτελούν τη βάση αυτής της λίστας. Βεβαιωθείτε και ελέγξτε την τοποθεσία μετά την ανάγνωση για να βεβαιωθείτε ότι οι βαθμολογίες είναι ακόμα σωστές - αλλάζουν συνεχώς!