Το Φεστιβάλ Τζαζ του Τορόντο: Ο πλήρης οδηγός

Το TD Toronto Jazz Festival ξεκίνησε το 1987 με τρεις μόνο επίσημους χώρους και από τότε έγινε γνωστό ως ένα από τα κορυφαία τζαζ φεστιβάλ της Βόρειας Αμερικής. Το ετήσιο καλοκαιρινό γεγονός προσελκύει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν. Είτε ελπίζετε να πάρετε εισιτήρια, περίεργοι για το τι είναι το φεστιβάλ, είτε είστε ενθουσιασμένοι για να παρακολουθήσετε, διαβάστε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Φεστιβάλ Τζαζ του Τορόντο.

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα τελευταία 30 χρόνια, το Φεστιβάλ Τζαζ του Τορόντο έχει γίνει ισχυρό στην πόλη και λαμβάνει χώρα γύρω στις τελευταίες δέκα ημέρες του Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. (Το φεστιβάλ 2018 θα λάβει χώρα από τις 22 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, έχει παρουσιάσει πάνω από 3.200 δωρεάν δημόσιες εκδηλώσεις, φιλοξενώντας περισσότερους από 30.000 καλλιτέχνες, και έχει προσελκύσει 11 εκατομμύρια ανθρώπους να έρχονται και να απολαμβάνουν τη μουσική. Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή γιορτή τζαζ μουσικής προσελκύει τώρα 500.000 οπαδούς ετησίως, όλοι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν περισσότερους από 1.500 μουσικούς παίρνουν τη σκηνή σε χώρους μεγάλων και μικρών σε όλη την πόλη.

Τοποθεσίες και χώροι

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Φεστιβάλ Τζαζ του Τορόντο (εκτός από την εντυπωσιακή λίστα καλλιτεχνών που χτυπούν τις διάφορες σκηνές κάθε χρόνο) είναι το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χώρων για να διαλέξετε. Τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλο μέρος της δράσης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Nathan Phillips μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά από το 2017 η γειτονιά Yorkville του Τορόντο έγινε μια κεντρική θέση για ένα μεγάλο μέρος των παραστάσεων.

Στην πραγματικότητα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 ελεύθερες συναυλίες σε σκηνικά σε ολόκληρο το Yorkville, το οποίο θα φιλοξενήσει και πάλι τη σειρά δωρεάν παραστάσεων του φεστιβάλ. Το Yorkville, κοντά στη διασταύρωση των δρόμων Yonge και Blood, κάνει για μια κεντρική και εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία για τους επισκέπτες.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ θέλησαν επίσης να αποτίσουν φόρο τιμής στη μουσική ιστορία του Yorkville.

Η περιοχή κάποτε φιλοξένησε μια ζωντανή μουσική σκηνή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και του 1970 και το Φεστιβάλ Jazz φέρνει μουσική πίσω σε μια γειτονιά που κάποτε ήταν γνωστή για μια εισροή καλλιτεχνών (όπως οι Joni Mitchel και Neil Young) παίζοντας σε μπαρ και καφέ σπίτια.

Για το φεστιβάλ τζαζ 2018, οι ακόλουθοι χώροι στο Yorkville θα χρησιμοποιηθούν για δωρεάν προγραμματισμό:

Οι πράξεις με εισιτήρια θα πραγματοποιηθούν στους ακόλουθους χώρους σε όλη την πόλη:

Πράξεις

Από τους καθιερωμένους μουσικούς και τους θρύλους της τζαζ, μέχρι τις αναμενόμενες ενέργειες, θα πάρετε μια μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνών σε όλα τα στάδια. Στο παρελθόν, έχουν εκτελέσει διάσημοι μουσικοί όπως ο Miles Davis, ο Dizzy Gillespie, ο Ray Charles, ο Tony Bennett, ο Rosemary Clooney, ο Harry Connick Jr, ο Etta James και η Diana Krall (μεταξύ πολλών άλλων).

Οι πράξεις αλλάζουν με κάθε φεστιβάλ, αλλά για το Φεστιβάλ Τζαζ Toronto του 2018, μερικά ονόματα που έχουν ανακοινωθεί περιλαμβάνουν τους Herbie Hancock, Alison Kraus, Seal, Bela Fleck & The Flecktones, Savion Glover και Holly Cole. Ελέγξτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ για να ενημερωθείτε σχετικά με το ποιος μπορείτε να περιμένετε να δείτε.

Εισιτήρια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αποκτήσετε τον εαυτό σας ένα εισιτήριο για μια παράσταση φεστιβάλ - εκείνες που δεν είναι ελεύθερες, δηλαδή.

Για εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Caravan Palace, το Jazz Bistro και το Home Smith Bar μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια μέσω Ticketpro είτε online είτε μέσω τηλεφώνου (1-888-655-9090). Για παρουσιάσεις στο Koerner Hall, αγοράστε εισιτήρια online ή τηλεφωνικώς (416-408-0208). Για οποιεσδήποτε εμφανίσεις στο Sony Center μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε εισιτήρια online ή τηλεφωνικώς (1-855-872-7660).

Σχετικές εκδηλώσεις

Εκτός από το Φεστιβάλ Τζαζ του Τορόντο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να απολαύσετε την jazz στην πόλη και αυτό είναι το Φεστιβάλ Διεθνούς Τζαζ Beaches, το οποίο ξεκίνησε το 1989 και έχει αυξηθεί από τότε.

Για το 2018, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 29 Ιουλίου και η είσοδος στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Beaches είναι δωρεάν.