Πάρτε την ελεύθερη πιστωτική έκθεσή σας στο Οντάριο

Η πιστωτική σας έκθεση είναι μια καταγραφή των συναλλαγών σας με τους δανειστές. Οι οργανισμοί παροχής στοιχείων πιστοληπτικής ικανότητας παρακολουθούν πληροφορίες όπως το ποσό της πίστωσης που έχετε στη διάθεσή σας, πόσο κοντά πλησιάζετε το πιστωτικό σας όριο, εάν έχετε ιστορικό έλλειψης πληρωμών ή αν έχετε εμπειρία που αποδίδετε σε διάφορα είδη δανείων , και πόσο καιρό έχετε επιτυχώς (ή ανεπιτυχώς) την εκπλήρωση των οικονομικών σας υποχρεώσεων έναντι των πιστωτών.

Οι τράπεζες ή άλλες αντιπροσωπείες καταναλωτών που σας σκέφτονται για ένα δάνειο ή άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα θα ελέγξουν το πιστωτικό ιστορικό σας για να τους βοηθήσουν να καθορίσουν πόσο μεγάλο είναι ο κίνδυνος να μην μπορείτε να τους επιστρέψετε εγκαίρως.

Γιατί πρέπει να ελέγξετε τις δικές σας πιστωτικές εκθέσεις

Με απλά λόγια, θα πρέπει να ελέγχετε τις δικές σας πιστωτικές εκθέσεις για σημάδια προβλημάτων. Με τόσο πολλές πληροφορίες σχετικά με τόσους πολλούς καναδούς που πηγαίνουν πέρα ​​δώθε μεταξύ των οργανισμών παροχής στοιχείων και των δανειστών, μερικές φορές γίνονται λάθη . Θα πρέπει να ελέγχετε τις δικές σας πιστωτικές εκθέσεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τα προσωπικά σας στοιχεία και το πιστωτικό σας ιστορικό. Το άλλο πράγμα που πρέπει να αναζητάτε είναι σημάδια κλοπής ταυτότητας . Εάν υπάρχουν ολόκληροι λογαριασμοί που δεν είστε εισηγμένοι σε μια αναφορά ή εάν υπάρχει αρχείο των ερωτήσεων που έγιναν σχετικά με το πιστωτικό σας ιστορικό που προέρχονται από εταιρείες με τις οποίες δεν έχετε κάνει καμία συναλλαγή, αυτές θα μπορούσαν να είναι λάθη ή θα μπορούσαν να είναι ένδειξη ότι κάποιος άλλος κάνει οικονομικές συναλλαγές με το όνομά σας.

Αποκτώντας τις δωρεάν εκθέσεις πίστωσης

Υπάρχουν δύο σημαντικοί οργανισμοί πιστοποίησης πιστοληπτικής ικανότητας στον Καναδά - TransUnion και Equifax - και θα πρέπει να ελέγχετε τις εκθέσεις σας και από τις δύο (η Experian χρησιμοποίησε για να προσφέρει και τις πιστωτικές εκθέσεις, αλλά έκτοτε έκλεισε την υπηρεσία αυτή). Και οι δύο αυτές εταιρείες προσφέρουν αμειβόμενη πρόσβαση στις πληροφορίες σας (εμφανίζονται με μεγάλη προβολή στις ιστοσελίδες τους), με υπηρεσίες που κυμαίνονται από μια στιγμιαία στιγμιαία εξέταση της τρέχουσας πιστωτικής σας βαθμολογίας έως την τρέχουσα παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας κατά της ταυτότητας.

Αλλά από το νόμο, μπορείτε επίσης να λάβετε ένα αντίγραφο δική σας πιστωτική έκθεση μέσω ταχυδρομείου δωρεάν. Εάν αποφασίσετε να πληρώσετε για τις πρόσθετες υπηρεσίες, εξαρτάται από την κατάστασή σας, αλλά αν δεν αισθάνεστε την ανάγκη να δείτε τις πληροφορίες σας, θα εξετάσετε αμέσως το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε με μια ελεύθερη ματιά στην τρέχουσα αναφορά σας και να πάτε από εκεί.

Παρακάτω είναι οι μέθοδοι που διατίθενται από δύο μεγάλες οργανώσεις. Για όλα τα αιτήματα πιστωτικών εκθέσεων, θα χρειαστεί να δώσετε δύο τεκμήρια ταυτοποίησης (φωτοτυπικά μπροστά και πίσω για αιτήματα αλληλογραφίας).

TransUnion Canada
- Δωρεάν αναφορά μπορεί να ζητηθεί ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως (το γραφείο του Οντάριο βρίσκεται στο Χάμιλτον).
- Εκτυπώστε τη φόρμα από τον ιστότοπο (μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο "Τρόπος απόκτησης άδειας για μια δωρεάν αναφορά πίστωσης" στο πλαίσιο των επιλογών πιστωτικής αναφοράς).

Equifax Canada
- Δωρεάν αναφορά μπορεί να ζητηθεί μέσω ταχυδρομείου, φαξ ή τηλεφώνου 1-800-465-7166.
- Για αιτήματα με αποστολή μέσω ταχυδρομείου / φαξ εκτυπώστε τη φόρμα από τον ιστότοπο (Κάντε κλικ στην επιλογή "Επικοινωνήστε μαζί μας" κοντά στην κορυφή της σελίδας).

Διόρθωση λαθών στην πιστωτική σας έκθεση

Όταν λάβετε την αναφορά σας μέσω αλληλογραφίας, θα βρείτε μια φόρμα που έχει συμπεριληφθεί για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε τυχόν λάθη που βρίσκετε. Εάν οι λανθασμένες πληροφορίες φαίνεται να υποδηλώνουν ότι έχετε υποστεί θύμα κλοπής ταυτότητας, ωστόσο, δεν θα θέλετε να περιμένετε, ενώ το χαρτί κάνει το δρόμο του μέσω του ταχυδρομείου.

Επικοινωνήστε με τον οργανισμό του οποίου την αναφορά βρήκατε αμέσως, αν υποψιάζεστε κλοπή ταυτότητας. Καλέστε την TransUnion Canada στο 1-800-663-9980 και την Equifax Canada στο 1-800-465-7166.

Δεν είναι δυνατή η κατάργηση των σωστών πληροφοριών

Λάβετε υπόψη ότι ενώ οι οργανισμοί παροχής στοιχείων πιστοληπτικής διαβάθμισης θα διορθώσουν ή θα απομακρύνουν αυτό που αποδείχθηκε λάθος, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε ακριβείς πληροφορίες μόνο και μόνο επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό - και κανένας άλλος δεν μπορεί. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που προσφέρουν να "διορθώσουν" την πιστωτική σας έκθεση έναντι αμοιβής, αλλά δεν μπορούν να κάνουν περισσότερες αλλαγές σε ένα κακό αλλά ακριβές πιστωτικό ιστορικό από ό, τι μπορείτε.

Η πιστωτική αναφορά σας Vs. Το πιστωτικό σας αποτέλεσμα

Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας είναι ένας μοναδικός αριθμός που αντικατοπτρίζει γρήγορα τη συνολική υγεία του πιστωτικού ιστορικού που περιέχεται στην πιστωτική σας έκθεση - όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός τόσο καλύτερα.

Η TransUnion και η Equifax χρησιμοποιούν βαθμολογία μεταξύ 300 και 900, αλλά οι δυνητικοί δανειστές και άλλοι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν το δικό τους σύστημα διαβάθμισης. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο όταν κάποιος αποφασίζει εάν θα σας εγκρίνει για δάνειο ή νέα πιστωτική κάρτα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για τον καθορισμό του επιτοκίου που θα πληρώσετε. Το πιστωτικό αποτέλεσμά σας που έχει υπολογιστεί από τους οργανισμούς αναφοράς πιστώσεων είναι διαθέσιμο για εσάς, αλλά μόνο έναντι αμοιβής. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε το πιστωτικό αποτέλεσμά σας εάν υποψιάζεστε ότι πρέπει να βελτιωθεί ή εάν σχεδιάζετε να αναζητήσετε ένα δάνειο ή άλλη νέα πίστωση τα επόμενα χρόνια.