Ο πλήρης οδηγός για Πάρκο ψυχαγωγίας Centerville του Τορόντο

Πώς να φτάσετε εκεί, τι να κάνετε και περισσότερες συμβουλές εμπειρογνωμόνων για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι από την πόλη του Τορόντο στο κέντρο του νησιού και περιβάλλεται από 600 στρέμματα πάρκου, το πάρκο ψυχαγωγίας Centerville προσφέρει περισσότερα από 30 βόλτες και αξιοθέατα και 14 καταστήματα τροφίμων για την απόλυτη οικογενειακή έξοδο. Η διασκέδαση εδώ είναι προσανατολισμένη προς τα μικρότερα παιδιά (έως 12 ετών), οπότε οι έφηβοι μπορεί να μην βρουν τόσα πολλά να κάνουν, αλλά υπάρχουν και πολλά να δουν και να κάνουν γύρω από το Centreville που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Πριν πάτε, δείτε αυτόν τον πλήρη οδηγό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας.

Πώς να πάτε εκεί

Η μετάβαση στο Centreville είναι μια διασκεδαστική εκδρομή από μόνη της, διότι περιλαμβάνει μια σύντομη αλλά πολύ γραφική διαδρομή με φέρι από το κέντρο του Τορόντο προς τα νησιά του Τορόντο. Τα πλοία φέρουν τρία διαφορετικά νησιά: το κέντρο του νησιού, το νησί του Hanlan και το νησί του Ward's. Θα θελήσετε να πιάσετε ένα στο κέντρο του νησιού, αλλά δεδομένου ότι τα νησιά είναι όλα συνδεδεμένα, μπορείτε να περπατήσετε από το ένα στο άλλο.

Η καλύτερη επιλογή σας για να φτάσετε στο τερματικό πορθμείων είναι να πάρετε το TTC ή ένα τρένο GO στο σταθμό Union. Από το Union Station μπορείτε να πάρετε 509 Harbourfront ή 510 Spadina τραμ νότια, ή Bay Bus # 6 νότια από Front Street και Bay Street προς Bay Street και Queens Quay στάση. Μόλις βρεθεί εκεί, η είσοδος στις αποβάθρες των πορθμείων βρίσκεται στη νότια πλευρά του δρόμου, δυτικά του ξενοδοχείου Westin Harbor Castle. Η διαδρομή με φέρι θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά, και μόλις αποβιβαστείτε, ακολουθήστε τις πινακίδες προς Κέντρο.

Αν οδηγείτε στο τερματικό σταθμό των πορθμείων, σταθμεύστε σε ένα από τα πολλά δημόσια πάρκα που βρίσκονται κοντά. Οι ημερήσιες τιμές είναι περίπου 20 δολάρια.

Τι να κάνετε στο πάρκο ψυχαγωγίας Centerville

Μόλις φτάσετε στο Centreville θα έχετε την επιλογή σας για περισσότερες από 30 βόλτες και αξιοθέατα που προσανατολίζονται προς αυτά τα 12 και κάτω. Ο ιστότοπος του πάρκου χωρίζει αυτά τα αξιοθέατα σε τρεις κατηγορίες (ομαλή, μέτρια και ακραία) για να βοηθήσει τους γονείς να σχεδιάσουν ποια βόλτα θα είναι τα καλύτερα για τα παιδιά τους.

Αλλά τίποτα εδώ δεν είναι τρομακτικό, και ακόμη και εκείνες οι βόλτες και οι δραστηριότητες που αναφέρονται ως "ακραίες" είναι αρκετά ωραίες. Θα βρείτε αυτοκίνητα προφυλακτήρων, μινιατούρα γκολφ, ένα παλιό καρουζέλ που χρονολογείται από το 1907, μια βόλτα με φλυτζάνι σε τσάι, ανεμόμυλος Ferris wheel, μια βόλτα με καραβάκια (όπου μπορείτε να νιώσετε βρεγμένα), σκάφη με κύκνους, βόλτα με scrambler, καθώς και μια γραφική βόλτα με τελεφερίκ προσφέροντας γραφική θέα στο νησί και τον ορίζοντα της πόλης, για να αναφέρουμε μερικά σημεία που προσφέρονται στο πάρκο.

Το Centerville φιλοξενεί επίσης μια παιδική χαρά, μια ανοιχτή πισίνα που διοχετεύεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το τρένο Centerville που μεταφέρει τους επισκέπτες σε οκτώ λεπτά γύρω από το πάρκο και τα πλοία με προφυλακτήρες.

Τι να φας

Με 14 καταστήματα τροφίμων για να διαλέξετε, δεν θα πεινασμένοι σε μια επίσκεψη στο Centreville αν χρειάζεστε ένα γρήγορο τσίμπημα για να φάτε ανάμεσα σε βόλτες, θέλετε ποτό γλυκό ή προτιμάτε ένα πιο περιστασιακό γεύμα. Θα βρείτε θέσεις πίτσας και υπογείου στο πάρκο και στην αποβάθρα του νησιού Centre Island. Για σνακ και γλυκές απολαύσεις, μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Scoops Ice Cream Wagon, το ποπ κορν Wagon του κ. Fipp, το εργοστάσιο Candy Floss Factory, το Cake Shop, το Cake Shop της Sister Sara και το O'Bumbles Ice Cream Salon. Για όσους προτιμούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία εστιατορίου, υπάρχει το Smokehouse του Uncle Al, το Toronto Island BBQ & Beer Co. και το Carousel Café.

Πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται τα νησιά του Τορόντο επιλέγουν επίσης να φέρουν ένα πικνίκ. Βρείτε μία από τις πολλές σκιασμένες περιοχές για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα ή σνακ.

Τι να κάνετε κοντά

Το Κέντρο Ψυχαγωγίας Centerville δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε στο κέντρο του νησιού. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε πριν ή μετά το πέρασμα του χρόνου στις βόλτες ή στο παιχνίδι. Το Far Enough Farm είναι ένας ελεύθερος, μικρός ζωολογικός κήπος δίπλα στο πάρκο ψυχαγωγίας και φιλοξενεί πάνω από 40 διαφορετικά είδη αγροτικών ζώων και εξωτικά πουλιά. Ο Franklin Children's Gardens είναι ένας θεματικός κήπος στο νησί του Κέντρου, βασισμένος σε χαρακτήρες από ιστορίες "Franklin the Turtle". Εδώ θα βρείτε επτά τμήματα για την κηπουρική, την αφήγηση και την εξερεύνηση της άγριας ζωής, καθώς και επτά παιδικά φιλικά γλυπτά από τη σειρά Franklin.

Το Centre Island Beach είναι μια άλλη επιλογή για κάτι που μπορείτε να κάνετε κοντά στο Centreville.

Το ήρεμο νερό είναι ιδανικό για τα παιδιά και υπάρχει πολύς χώρος για να παίξετε στην άμμο ή να κάνετε ηλιοθεραπεία. Εάν νιώθετε ενεργός, μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ, κανό και ορθογώνια σκάφη που θα χρησιμοποιήσετε μέσα και γύρω από το Centre Island από το Canop Harbourfront και το Kayak Center.

Εισδοχή και Ώρες

Το πάρκο ψυχαγωγίας Centerville είναι ελεύθερο να εισέλθει, αλλά για να κάνετε βόλτες, θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια πληρωμής με εισιτήρια ή ένα ολοήμερο ταξίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι pay-to-play (οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με το παιχνίδι). Το κόστος μιας ατομικής διαμπερούς διαδρομής για τους επισκέπτες κάτω από 4 πόδια ύψους είναι $ 26,50, ενώ για τα άτομα άνω των 4 πόδια είναι $ 35,35. Μια οικογένεια τεσσάρων μπορεί να αγοράσει ένα οικογενειακό δελτίο για $ 111 και μεμονωμένα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν για $ 23 για ένα φύλλο 25 ή $ 55 για ένα φύλλο 65. Να θυμάστε ότι ορισμένες βόλτες μπορεί να απαιτούν πολλαπλά εισιτήρια. Μία μικρή έκπτωση ισχύει εάν αγοράζετε εισιτήρια (όχι μεμονωμένα εισιτήρια) στο διαδίκτυο και η online γραμμή παραλαβής στο πάρκο είναι γενικά βραχύτερη.

Το ψυχαγωγικό πάρκο Centerville είναι ανοιχτό εποχιακά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών Σαββατοκύριακων τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο και καθημερινά από τον Ιούνιο έως την Ημέρα Εργασίας Οι ώρες διαφέρουν, γι 'αυτό ελέγξτε την ιστοσελίδα πριν πάτε, αλλά το πάρκο γενικά ανοίγει στις 10:30 π.μ.