Φεστιβάλ κολοκύθας Chunkin στο Estancia

Βρείτε πίτα στον ουρανό και πολλά άλλα

Κολοκυθάκια και αποκριές είναι ένα είδος διασκέδασης, αλλά το Φεστιβάλ κολοκύθας Chunkin στο Estancia του Νέου Μεξικού είναι σε ένα δικό του πρωτάθλημα.

Οι ομάδες συγκεντρώνονται στο γήπεδο. Οι ομάδες εκμεταλλεύονται τα όπλα τους και αφήνουν να πετάξουν, στέλνοντας φυτικές ζωοτροφές στον αέρα. Και ενώ η πτήση δεν είναι πρόβλημα για αυτές τις κολοκύθες, η προσγείωση μπορεί να είναι.

Ξεκίνησε το 1995 από τοπικούς αγρότες, ο διαγωνισμός Estancia Pumpkin Chunkin στο Estancia αντλεί διεκδικητές από όλο τον κόσμο.

Τα αρχεία αναζητούνται και όποιος θέτει ένα έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί στους υπηκόους. Ο εθνικός διαγωνισμός διεξάγεται στο Delaware κάθε Νοέμβριο, όπου οι καταπέλτες είναι σοβαρές και οι άνθρωποι έρχονται παγκοσμίως για να συναγωνιστούν στο Διαγωνισμό Κολοκυθίου Chunkin του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η εκδήλωση Pumpkin Chunkin 2016 θα λάβει χώρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, από τις 8 π.μ. έως τις 5 το βράδυ. Οι πύλες ανοίγουν στις 8 το πρωί, αλλά οι δραστηριότητες αρχίζουν πραγματικά στις 10 π.μ.

Το 2016 Pumpkin Fest θα είναι το 21ο έτος του φεστιβάλ.

Πτώση κολοκύθας

Οι κολοκύθες που ξεκινούν είναι μεταξύ οκτώ και δέκα λιβρών. Η απόσταση ρεκόρ είχε οριστεί το 2008 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όταν ο Young Glory III πέταξε 4.483,51 πόδια. Ξεκίνησαν από trebuchets και εκτοξεύτηκαν μέσω του αέρα, αυτά τα γιγαντιαία σχοινιά κουβάδες ξεκίνησαν από τον Μεσαίωνα ως όπλα πολέμου. Οι καταπέλτες περνούσαν ακόμα περισσότερο, από τις ημέρες της ελληνικής και της ρωμαϊκής δόξας. Και οι δύο λειτουργούν καλά για να εκσφενδονίσουν, ή κομμάτι, κολοκύθες μέσα στον αέρα.

Στο Estancia Pumpkin Chunkin Festival, οι κολοκύθες πετούν από:

Τα μεγαλύτερα μηχανήματα εκσφενδονίζουν κολοκύθες τόσο γρήγορα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να τους δουν να χτυπάνε το παρελθόν. Κάποιοι ξεκινούν μέχρι μισό μίλι, οπότε οι θεατές δεν μπορούν να τους δουν.

Η εγγραφή για τους εκτοξευτές και την πρακτική αρχίζει το μεσημέρι.

Ο διαγωνισμός για να αποφασίσει ποια μηχανή και ομάδα μπορεί να ρίξει την κολοκύθα της μακρύτερα θα ξεκινήσει στις 1 μ.μ.

Αλλά η κολοκύθα κολοκύθα είναι μόνο μέρος των εορτασμών της ημέρας, που περιλαμβάνουν επίσης μια παρέλαση, ένα διαγωνισμό πίτας τρώει, το στέμμα του Φεστιβάλ κολοκύθας Chunkin Prince και Princess, και πολλά άλλα.

Θα βρείτε επίσης:

Ο χώρος των πωλητών διευρύνθηκε το 2015 και περισσότεροι από 40 πωλητές βρίσκονταν εκεί. Το 2016, τα φορτηγά τροφίμων θα προστεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρέλαση
Μια παλιομοδίτικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο της Estancia, αρχής γενομένης από τις 10:30 π.μ. Η σειρά παρατάξεων αρχίζει στις 9:30 π.μ. στο δικαστήριο της κομητείας Torrance.

Prince and Princess
Κάθε χρόνο, οι ντόπιοι από το νηπιαγωγείο έως την 6η τάξη ανταγωνίζονται για τον τίτλο του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας του Pumpkinfest. Κάθε παιδί βάζει βάζα και κουτάκια και ζητάει ψήφο "νομισμάτων". Το παιδί με τα περισσότερα χρήματα κερδίζει τον τίτλο, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τα εισοδήματα πηγαίνουν στο Estancia Rotary, το οποίο το απονέμει σε υποτροφίες για να αποφοιτήσει τους μαθητές των γυμνασίων. Η στέψη της πριγκίπισσας Pumpkinfest και του πρίγκιπα λαμβάνει χώρα στις 13:00

Πού να το βρείτε
Το Estancia βρίσκεται ανατολικά του Albuquerque και νότια του Moriarty.

Πάρτε I-40 ανατολικά προς Moriarty, και πηγαίνετε νότια στη διαδρομή 41 περίπου 18 μίλια με Estancia. Ο διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Cape Calabaza, 2,5 μίλια δυτικά του Estancia στο NM-55.

Κόστος
Ο χώρος στάθμευσης είναι $ 10 ανά όχημα, ο οποίος επιτρέπει μέχρι έξι άτομα. Ή πληρώστε $ 6 ανά άτομο. Τα παιδιά 5 και κάτω παραλαμβάνονται δωρεάν. Αγορά εισιτηρίων online.

Ερανος
Το Φεστιβάλ κολοκύθας Chunkin τίθεται από το Estancia Rotary.

Το Rotary Club χρησιμοποιεί τα χρήματα που γίνονται στο φεστιβάλ για ποικίλες αιτίες. Κάποια χρήματα πηγαίνουν σε υποτροφίες για ηλικιωμένους που αποφοιτούν από το Estancia High School. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το φεστιβάλ πηγαίνουν επίσης σε παιδιά που συμμετέχουν στο Girls / Boys State, το Camp RYLA, ένα στρατόπεδο ηγεσίας για νέους, τα σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και τα παιχνίδια για τα παιδιά τα Χριστούγεννα.