Το Albuquerque είναι η πόλη του Δούκα

Το Albuquerque έχει κληθεί από πολλά ονόματα, να συμπεριλάβει το Querque, το Q, και πιθανότατα πιο πρόσφατα και λαϊκά, "Burque. Αλλά εάν θεωρείτε τον εαυτό σας κάτοικο του Burque ή του Q, κανένα όνομα δεν έχει διατηρηθεί με την πάροδο των χρόνων όσο και ο όρος "Duke City". Είναι συνώνυμο με το Albuquerque στα μυαλά των περισσότερων κατοίκων. Ανακαλύπτοντας πώς πήρε αυτό το όνομα απαιτεί μια ματιά σε κάποια τοπική ιστορία.

Η περιοχή Albuquerque έχει κατοικηθεί από ιθαγενείς Αμερικανούς για αιώνες.

Οι Ινδοί Puebloan εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και μεγάλωσαν καλαμπόκι, φασόλια και σκουός (οι τρεις αδελφές), και έχτισαν οικισμούς ακροπόλεων. Στη δεκαετία του 1500, οι πρώτοι Ισπανοί εξερευνητές έφτασαν και έφεραν μαζί τους εποίκους. Το 1540, ο κατακτητής Francisco Vasquez de Coronado ήρθε στο Pueblos για να βρει τις περίφημες Επτά Πόλεις του Χρυσού. Ποτέ δεν βρήκε χρυσό, αλλά οι ισπανοί άποικοι συνέχιζαν να φτάνουν αναζητώντας το χρυσό.

Το 1680, η επανάσταση του Pueblo προκάλεσε τη ροή των εποίκων. Στη συνέχεια, στις αρχές του 1700, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανίας χορήγησε σε μια ομάδα ισπανών αποίκων άδεια να ξεκινήσει μια νέα πόλη κατά μήκος των όχθων του Ρίο Γκράντε. Ο κυβερνήτης της αποικίας Francisco Cuervo y Valdez έγραψε μια επιστολή στον δούκα του Alburquerque στην Ισπανία, αναφέροντας τον νέο οικισμό και το όνομά του: την Villa de Alburquerque.

Το μεσαίο "r" έπεσε από την ορθογραφία της πόλης κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά η ονοματολογία παρέμεινε. Η πόλη του Albuquerque αποκαλείται "Duke City" μέχρι σήμερα.

Μέσα από τον 18ο και τον 19ο αιώνα, το Albuquerque ήταν μια στάση κατά μήκος του El Camino Real, μια γνωστή και καλά ταξίδεψε εμπορική διαδρομή μεταξύ του Μεξικού και της Santa Fe. Η πόλη συγκεντρώθηκε σε μια περιοχή που είναι πλέον γνωστή ως Παλιά Πόλη.

Dukes Μπέιζμπολ

Το 1915, η Albuquerque δημιούργησε μια δευτερεύουσα ομάδα μπέιζμπολ, το Albuquerque Dukes.

Η ομάδα έπαιξε εκείνο το έτος, αλλά η Albuquerque δεν είχε άλλη επαγγελματική ομάδα ξανά μέχρι το 1932 και έπαιξε για μία σεζόν. Η ομάδα ονομάστηκε Albuquerque Dons. Το 1937 το μπέιζμπολ επέστρεψε στο Albuquerque ως ομάδα καρδινάλων, μια θυγατρική της κύριας ομάδας πρωταθλήματος των St Louis Cardinals. Οι Καρδινάλιοι έπαιξαν το 1941. Οι Δούκες επέστρεψαν το 1942, και από το 1943-45, η ομάδα δεν έπαιξε εξαιτίας του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1956, οι Δούκες επέστρεψαν μέχρι το 1958. Το 1961, η ομάδα επέστρεψε και το 1963 η ομάδα αγοράστηκε από το Los Angeles Dodgers. Το 1969 μετακόμισαν από τον τόπο κατοικίας του Tingley Park στην σημερινή τοποθεσία. Η μασκότ της ομάδας για τους Δούκες ήταν μια χαμογελαστή έκδοση κινούμενων σχεδίων του Ισπανού κατακτητή γνωστού απλώς ως "Ο Δούκας". Οι Dukes ήταν μια ομάδα μακριά και μέχρι το 2000. Το 2003, η ομάδα του μπέιζμπολ αναστήθηκε και μετονομάστηκε σε Altoquerque Isotopes . Έκτοτε, οι οπαδοί της ομάδας που είναι γνωστοί ως Dukes της Αλμπικέρκ, συνέχισαν να φορούν εξοπλισμό που περιλαμβάνει καπέλα, μπλουζάκια, παντελόνια και αναμνηστικά. Πηγαίνοντας στα παιχνίδια Dukes, οι οπαδοί θα δουν τον Δούκα στο γήπεδο ως μασκότ, ενώ σήμερα έχουμε την Orbit τον άγριο πορτοκαλί αλλοδαπό που μοιάζει λίγο σαν ένα σκυλί.

Φίλοι του Dukes

Το Albuquerque είναι μια μεγάλη πόλη του μπέιζμπολ και όσοι θυμούνται τους Dukes του Albuquerque εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη λέσχη μπέιζμπολ.

Η επίσημη ιστοσελίδα ανεμιστήρα του Albuquerque Dukes χαρακτηρίζεται από χαλάρωση με το χαμογελαστό πρόσωπο του Δούκα. Η υπερηφάνεια των Dukes μπορεί να φανεί σε t-shirts, hoodies, καπέλα μπέιζμπολ και πολλά άλλα. Μπορείτε να πάρετε ακόμη και ένα μπέιζμπολ Dukes ή skateboard. Ανακαλύψτε την ιστορία της ομάδας και αγοράστε τα προϊόντα στο Albuquerque Dukes. Ο ιστότοπος είναι ο επίσημος ιστοχώρος ανεμιστήρων του Albuquerque Dukes.

Υπάρχει ένας καλός αριθμός επιχειρήσεων στο Albuquerque που δίνουν το νεύμα στο Duke City. Περιλαμβάνουν:

Υπάρχουν επίσης ομάδες πόλεων Duke, όπως το Duke City Aquatics, μια ομάδα κολύμβησης.

Έχουμε το Duke City Marathon, το Duke City Tattoo Fiesta, το Duke City Repertory Theatre και το Duke City Roller Derby.

Επίσης γνωστό ως: Dukes

Παραδείγματα: Ελάτε στην πόλη του Δούκα για να ζήσετε ένα μοναδικό μέρος.

Επισκεφθείτε την Acoma, Sky City.