Είναι ασφαλές το ταξίδι στο Μεξικό;

Οι επικεφαλίδες για το έγκλημα και τη βία στο Μεξικό δίνουν σε πολλούς την ιδέα ότι είναι ένα επικίνδυνο μέρος για επίσκεψη. Κάποιοι υποψήφιοι ταξιδιώτες αναρωτιούνται για το αν είναι πραγματικά ασφαλές να πάνε εκεί. Φυσικά, οι ανησυχίες σχετικά με το έγκλημα, τη βία και τις διαμαρτυρίες μπορούν να βάλουν ένα κώλο στις διακοπές σας, αλλά δεν χρειάζεται να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να ταξιδέψετε κάπου αλλού μόνο και μόνο επειδή οι τίτλοι είναι δυσάρεστοι. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι οι τίτλοι προβάλλουν συγκεκριμένα γεγονότα και έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύουν την προσοχή των αναγνωστών, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τη γενική ασφάλεια ενός προορισμού.

Αναζητήστε πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών σχετικά με τη συγκεκριμένη πόλη ή τον προορισμό στον οποίο κατευθυνθείτε, για να μάθετε αν υπάρχει πραγματικά λόγος ανησυχίας.

Το Μεξικό είναι μια μεγάλη χώρα και είναι απίστευτα ποικίλη, οπότε η βία κατά μήκος των αμερικανικών συνόρων δεν θα έχει καμία επίδραση στις διακοπές σας, για παράδειγμα, στη Riviera Maya, απλώς και μόνο ένας σεισμός στην Καλιφόρνια θα επηρέαζε τους ανθρώπους στο Σικάγο. Οι περισσότερες βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν πρόσφατα οφείλονται σε συγκρούσεις μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών και των αρχών του Μεξικού. Ως τουρίστας, κινδυνεύετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, αρκεί να ακολουθείτε τις προφυλάξεις ασφάλειας της κοινής λογικής και να μην ασχοληθείτε με τα ναρκωτικά.

Το έγκλημα δεν είναι το μόνο πρόβλημα

Εκτός από τη βία και την εγκληματικότητα, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα πρότυπα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, συχνά δεν συμμορφώνονται με τα αμερικανικά και καναδικά πρότυπα (τα οποία ορισμένοι βρίσκουν ακραίες). Στο Μεξικό και στις περισσότερες άλλες χώρες, οι άνθρωποι αναμένεται να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των παιδιών τους.

Οι προστατευτικές ράγες μπορεί να λείπουν ή να είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες, τα πεζοδρόμια μπορεί να είναι ύπουλα και ο εξοπλισμός ασφαλείας για δραστηριότητες περιπέτειας μπορεί να μην χρησιμοποιείται αυστηρά. Κατά την επιλογή των δραστηριοτήτων, αποφασίστε με ποιο επίπεδο κινδύνου αισθάνεστε άνετα και απολαύστε δραστηριότητες στη ζώνη άνεσής σας.

Αποφύγετε Διαμαρτυρίες

Το Μεξικό έχει βιώσει κάποιες πολιτικές διαμάχες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ως επισκέπτης, είναι καλή ιδέα να ενημερωθείτε για την κατάσταση, αλλά πρέπει να αποφύγετε να συμμετέχετε σε οποιεσδήποτε διαδηλώσεις, καθώς είναι παράνομο για τους αλλοδαπούς να έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στη μεξικανική πολιτική.

Έρευνα πριν πάτε

Υπάρχουν πολλές θέσεις στο Μεξικό, όπου μπορείτε να έχετε ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές. Εξερευνήστε τον προορισμό σας και επιλέξτε ένα μέρος που σας ταιριάζει. Στην προειδοποίηση ταξιδιού του Μεξικού , το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει λεπτομερώς τις περιοχές του Μεξικού που είναι και εκείνες που δεν αντιμετωπίζουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και επικαιροποιούν την προειδοποίησή τους κάθε έξι μήνες, επομένως οι πληροφορίες εκεί είναι σχετικά πρόσφατες.

Να είστε προληπτικοί

Μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο θύματος του εγκλήματος ακολουθώντας αυτές τις σημαντικές συμβουλές ασφάλειας . Αν και δεν διαφέρουν πολύ από τα μέτρα που πρέπει να λάβετε οπουδήποτε στον κόσμο, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι ιδιαίτερα για το Μεξικό.