Φέρνοντας το αλκοόλ στον Καναδά

Εξοικονομήστε χρήματα για την μπύρα, το κρασί ή τα οινοπνευματώδη ποτά με την εξαίρεση για προσωπική κατανάλωση

Οι ταξιδιώτες στον Καναδά της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης οινοπνεύματος μπορούν να μεταφέρουν μια μικρή ποσότητα αλκοόλ για προσωπική κατανάλωση στη χώρα, χωρίς να τους επιβάλλουν δασμούς και φόρους. Οι κανονισμοί επιτρέπουν είτε 1.5 λίτρα κρασιού (ισοδύναμα δύο τυπικών φιαλών των 750 χιλιοστόλιτρων) είτε 1.14 λίτρα υγρού (έως 40 ουγγιές) ή 8.5 λίτρα μπύρας ή αλύσου (ποσό 24 δοχεία ή φιάλες 12 ουγκιών). Η κυβέρνηση ορίζει τα αλκοολούχα ποτά ως προϊόντα που υπερβαίνουν το 0,5% κατ 'όγκο αλκοόλ και πρέπει να είναι εμπορικά συσκευασμένα ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή από τη διέλευση των συνόρων.

Κανόνες εισαγωγής για προσωπική κατανάλωση

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε στον Καναδά ή αν φτάσετε με βάρκα, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο: το όριο για το αλκοόλ με δασμούς και φόρους που μπορείτε να φέρετε στη χώρα παραμένει το ίδιο. Αν υπερβείτε αυτό το ποσό, θα πρέπει να καταβάλετε τόσο την τελωνειακή εκτίμηση όσο και τους ισχύοντες επαρχιακούς / εδαφικούς φόρους επί της συνολικής αξίας σε καναδικά δολάρια του πλήρους όγκου του ποτού, όχι μόνο το ποσό που υπερβαίνει την επιτρεπόμενη απαλλαγή. Δεν μπορείτε να φέρετε το οινόπνευμα ως δώρο. Επιπλέον, δεν μπορείτε να βρίσκεστε στον Καναδά για τουλάχιστον 48 ώρες προτού ζητήσετε την προσωπική εξαίρεση για αλκοόλ. Αυτό σημαίνει ότι αν φύγετε από τον Καναδά το πρωί για να πάτε για ψώνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορείτε να επιστρέψετε εκείνο το βράδυ, ή ακόμα και την επόμενη μέρα, με το ποτό.

Πρέπει να είστε 18 ετών για να φέρετε αλκοόλ στην Αλμπέρτα, στη Μανιτόμπα ή στο Κεμπέκ και σε 19 ετών για όλες τις άλλες επαρχίες και εδάφη.

Ωστόσο, για να αγοράσετε μπύρα, κρασί ή οινοπνευματώδη ποτά στα αμερικανικά καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα σύνορα προτού εισέλθετε στον Καναδά, πρέπει να είστε 21 ετών για να καλύψετε την νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κανονισμοί TSA

Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς από τις ΗΠΑ στον Καναδά , λάβετε υπόψη ότι οι κανονισμοί της TSA περιορίζουν τα υγρά στις αποσκευές σας σε δοχεία μήκους 3,4 ουγγιών ή μικρότερων.

Επιπλέον, οι κανονισμοί της TSA απαγορεύουν τη μεταφορά οποιουδήποτε υγρού με 70% ή περισσότερο αλκοόλ κατ 'όγκο (140 αποδείξεις) εξαιτίας του κινδύνου πυρκαγιάς, δηλαδή αφήνει το μπουκάλι Everclear στο σπίτι. Ακόμη και το πιο συνηθισμένο Bacardi 151 ρούμι ξεπερνά την ασφαλή ζώνη. Η τοποθέτηση αλκοολούχων ποτών στις αποσκευές σας μπορεί να ωθήσει το όριο βάρους, ενδεχομένως να επιβαρυνθεί με πρόσθετα τέλη και να ακυρώσει γρήγορα οποιαδήποτε εξοικονόμηση από το να φέρετε μαζί σας τα ποτά σας.

Οι τιμές του αλκοόλ στον Καναδά

Τα αλκοολούχα ποτά συνήθως κοστίζουν περισσότερο στον Καναδά από ό, τι στις ΗΠΑ. Ορισμένες επαρχίες πωλούν τα βαριά φορολογημένα και ρυθμιζόμενα προϊόντα μόνο σε κρατικά και λειτουργικά καταστήματα και το μονοπώλιο διατηρεί υψηλές τιμές. Αλλά ακόμα και σε ιδιώτες λιανοπωλητές, συνήθως είναι οι κορυφαίοι εκείνοι που βρίσκονται στις ΗΠΑ Ορισμένες επαρχιακές και τοπικές κυβερνήσεις ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη τιμή αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια και μπαρ.

Μια περίπτωση 24 κουτιών ή μπουκάλια μπύρας γενικά κοστίζει περίπου δύο φορές τι θα πληρώσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα μπουκάλι καναδικό ουίσκι Club μπορεί να κοστίσει έως και 133% περισσότερο, ακόμη και στην πόλη του Οντάριο όπου είναι αποσταγμένη.