Ημέρα κλεισίματος του Καναδά

Επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές και κλειστές αυτές τις διακοπές

Κάθε μέρα η Ημέρα του Καναδά πέφτει την 1η Ιουλίου και εορτάζει την ένωση των τριών ξεχωριστών αποικιών του Καναδά, της Νέας Σκοτίας και του Νιου Μπρούνσγουικ σε μια ενιαία οντότητα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που ονομάζεται Καναδάς το 1867. Η Καναδική Ημέρα είναι πλέον νόμιμη αργία όταν οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι δικαιούνται την ημέρα της αδείας με αμοιβή, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές καναδικές επιχειρήσεις έκλεισαν αυτήν την ημέρα.

Όσον αφορά τα κλεισίματα, η καλύτερη συμβουλή είναι να καλέσετε για να επιβεβαιώσετε τις ώρες των διακοπών, οι οποίες ποικίλλουν από πόλη σε πόλη και επαρχία σε επαρχία, αλλά ορισμένα κλείσιμο είναι σαφείς - μπορείτε να είστε σίγουροι ότι γραφεία, σχολεία, βιβλιοθήκες και τράπεζες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα κλείσει και η δημόσια διαμετακόμιση θα λειτουργεί με μειωμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι επισκέπτες στον Καναδά δεν πρέπει να επηρεάζονται υπερβολικά από τις διακοπές όσον αφορά τα κλεισίματα. Τα τουριστικά αξιοθέατα, ως επί το πλείστον, παραμένουν ανοιχτά όπως και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ωστόσο, η επαρχία του Κεμπέκ - αν και παρατηρεί τεχνικά την Ημέρα του Καναδά - δεν το γιορτάζει με τον ίδιο τρόπο όπως και η υπόλοιπη χώρα. Η 1η Ιουλίου στο Κεμπέκ είναι πιο γνωστή ως Moving Day καθώς είναι η μέρα που οι μισθώσεις ενοικίασης συχνά τελειώνουν.

Από την Ημέρα του Καναδά το 2018 πέφτει την Κυριακή, θα υπάρξουν επιπλέον κλεισίματα τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, σε συνάρτηση με την εγγυημένη αμειβόμενη απουσία των υπαλλήλων που εργάζονται για την κυβέρνηση, πέραν των συνήθων διακοπών διακοπών την Κυριακή.

Επιχειρήσεις που είναι κλειστές για την Ημέρα του Καναδά

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες νόμιμες αργίες στον Καναδά, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λαμβάνουν διακοπές ημέρας με μέρες αργότερα την Ημέρα του Καναδά, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα κυβερνητικά γραφεία και οι περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες είναι κλειστές για την 1η Ιουλίου ή τη Δευτέρα μετά τις διακοπές εάν πέφτουν ένα Σαββατοκύριακο.

Οι βιβλιοθήκες, οι τράπεζες και τα κυβερνητικά γραφεία είναι κλειστά την Ημέρα του Καναδά, και δεν υπάρχει αποκομιδή σκουπιδιών ή παράδοση αλληλογραφίας για κατοικίες στη χώρα. Επιπλέον, πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν για να τηρήσουν αυτές τις εθνικές αργίες, αν και μερικές θα παραμείνουν ανοιχτές τη Δευτέρα μετά την Καναδική Ημέρα το 2018.

Τα καταστήματα λικέρ και μπύρας, κάποια μανάβικα και εμπορικά κέντρα, καθώς και μερικά τουριστικά αξιοθέατα θα κλείσουν επίσης την Ημέρα του Καναδά ή θα προσφέρουν μειωμένες ώρες τόσο για τις ίδιες τις διακοπές όσο και για την ημερομηνία τήρησης των διακοπών το 2018 (Δευτέρα 2 Ιουλίου). Αυτά, ωστόσο, δεν είναι εγγυημένα για να είναι ανοιχτά ή κλειστά, ώστε να είστε βέβαιος να τηλεφωνήσετε μπροστά για να ελέγξετε τις ώρες των διακοπών τους.

Επιχειρήσεις που είναι ανοικτές για την Ημέρα του Καναδά

Δεδομένου ότι η Ημέρα του Καναδά είναι μια τέτοια ημέρα γιορτής σε όλη τη χώρα, πολλές τοπικές επιχειρήσεις, τουριστικά αξιοθέατα και συστήματα δημόσιας συγκοινωνίας σε μεγάλες πόλεις θα παραμείνουν σε λειτουργία τόσο στις ίδιες τις διακοπές όσο και τη Δευτέρα που ακολουθεί.

Σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως ο CN Tower , το Ενυδρείο του Βανκούβερ και εθνικά μουσεία όπως το Μουσείο του Βασιλικού Οντάριο θα παραμείνουν ανοιχτά, αν και μερικές φορές με μειωμένες ώρες. Αυτό ισχύει και για τις επιχειρήσεις και τα εστιατόρια σε καθορισμένες τουριστικές περιοχές, αλλά είναι καλύτερο να καλέσετε αυτά τα καταστήματα πριν αποταθείτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτά.

Τα περισσότερα καταστήματα ευκολίας και βενζινάδικα θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και μερικά μεγάλα καταστήματα τροφίμων και εμπορικά κέντρα. Κινηματογράφοι, δημόσιες πλατείες και αρκετές γκαλερί τέχνης και ειδικά εκθέματα θα ανοίξουν επίσης τις πόρτες τους τη Δευτέρα μετά την Ημέρα του Καναδά καθώς και τις ίδιες τις διακοπές - εάν είναι τακτικά ανοιχτές τις Κυριακές.