Χάρτης των χωριών του Cinque Terre και του ταξιδιωτικού οδηγού

Το Cinque Terre είναι ένας θαυμάσιος τουριστικός προορισμός με πέντε παραθαλάσσια χωριά στους πρόποδες των λόφων που πέφτουν απότομα προς τη θάλασσα. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε την υπέροχη θέα με πεζοπορία ανάμεσα στους αμπελώνες και τους ελαιώνες πάνω από τα χωριά.

Αλλά αυτή η αρχαία γη στενάζει κάτω από τις μάζες των τουριστών που έρχονται να απολαύσουν τα μικρά χωριά, ειδικά το καλοκαίρι. Θα θελήσετε να προγραμματίσετε μπροστά εάν θέλετε να μείνετε στο Cinque Terre, ειδικά με προχωρημένα ξενοδοχεία ή διακοπές διαμερισμάτων.

Δείτε επίσης: Σχεδιάστε την ιταλική διαδρομή σας με τρένο με αυτόν τον διαδραστικό χάρτη

Cinque Terre: Τα 5 χωριά

Τα πέντε χωριά που απαρτίζουν το Cinque Terre από βορρά προς νότο είναι:

Το Levanto είναι η επόμενη πόλη βόρεια του Cinque Terre. Το Portovenere, στα νότια, είναι επίσης μια γνωστή ιταλική πόλη τουριστικού θερέτρου.

Να πάρει εκεί

Τρένο . Ο χάρτης δείχνει τη γραμμή τρένων που τρέχει από τη Γένοβα μέσω του Cinque Terre, στην Πίζα και στη Ρώμη.

Το τρένο είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στο Cinque Terre. Από τη Γένοβα (Γένοβα), πάρτε το τοπικό τρένο προς La Spezia και κατεβείτε στον προορισμό σας ή μεταβείτε απευθείας στο La Spezia και την τοπική πτήση προς τον προορισμό σας Cinque Terra. Η Γένοβα είναι περίπου 130 χλμ. Βόρεια. Από το La Spezia, πάρτε το τοπικό (" Regionale ") τρένο προς Sestre Levante, σταματώντας στον προορισμό σας. Το Riomaggiore είναι η πρώτη στάση μετά τη La Spezia.

Ελέγξτε τις ώρες και τις τιμές των σιδηροδρόμων:

Η σιδηροδρομική Ευρώπη προσφέρει επίσης μεγάλα χρήματα για τη διέλευση των τρένων για 3, 4, 5 ή περισσότερες ημέρες απεριόριστου τρένου στην Ιταλία.

Αναμείνετε ότι τα περιφερειακά τρένα είναι πολύ γεμάτα. Στέκεται στους διαδρόμους στη La Spezia έως ότου η πρώτη στάση στο Cinque Terre είναι η αρχή της άνοιξης μέσα από την πτώση.

Αεροπλάνο . Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι το διεθνές αεροδρόμιο " Cristoforo Colombo " στη Γένοβα και το διεθνές αεροδρόμιο " Galileo Galilei " στην Πίζα.

Σκάφος . Το Consorzio Marittimo Turistico εκτελεί καλοκαιρινά σκάφη από τη La Spezia μέχρι το Cinque Terre καθώς και εκδρομές κατά μήκος της ακτής. Δείτε την ιστοσελίδα τους για περισσότερα.

Ένα μονοπάτι για το μεσημεριανό γεύμα σας προσφέρει τα χρήσιμα δρομολόγια πλοίων για το καλοκαίρι των ολοκληρωμένων πλοίων Cinque Terre, Portovenere, La Spezia.

Αυτοκίνητο . Ενώ είναι δυνατόν να προσεγγίσετε τα 5 χωριά του Cinque Terre με αυτοκίνητο, δεν συνιστάται από τους ταξιδιώτες που το έχουν δοκιμάσει. Όπως και στη Βενετία, δεν υπάρχει καμιά χρήση για ένα αυτοκίνητο όταν βρίσκεστε εκεί. Υπάρχει καθημερινή στάθμευση στο Riomaggiore και Monterosso εάν φτάσετε νωρίς.

Μπορείτε εύκολα να οδηγήσετε στην κορυφογραμμή πάνω από τα χωριά και να καταλήξετε σε μια πόλη όπως η Volastra και να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε τη δημόσια συγκοινωνία προς τα πέντε κατονομαζόμενα χωριά του Cinque Terre. Μεγάλη θέα και εξαιρετικό φαγητό περιμένουν στη Volastra και στο Groppo.

Που να μείνω

Ενώ υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στο Cinque Terre, η περιοχή είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οπότε βιβλίο νωρίς. Ο Monterosso έχει τις περισσότερες ευκαιρίες διαμονής.

Τα νέα εργαλεία κράτησης του TripAdvisor σας επιτρέπουν πλέον να συγκρίνετε τις τιμές των ξενοδοχείων και των τιμών των ξενοδοχείων και να κάνετε κράτηση απευθείας.

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα είναι επίσης δημοφιλή κατά μήκος της ακτής της Λιγουρίας. Για όσους ταξιδεύουν με οικογένειες ή επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερο και έχουν «αργή κίνηση» εμπειρία στο δρόμο, το TripAdvisor απαριθμεί πάνω από 170 ενοίκια διακοπών στο Cinque Terre.

Η κάρτα Cinque Terre

Από το 2001, προκειμένου να διατηρηθούν τα τουριστικά και μετεωρισμένα μονοπάτια και το περιβάλλον γύρω από το Cinque Terre, ο Εθνικός Δρυμός του Cinque Terre άρχισε να απαιτεί εισιτήριο για να περπατήσει στη «Via Dell'amore» - το πρώτο μέρος της το μονοπάτι Cinque Terre. Η κάρτα Cinque Terre είναι ένας τρόπος για να απλοποιήσετε το ταξίδι σας στο Cinque Terre. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες επιλογές: Cinque Terre Card .

Χάρτες και πόροι του Cinque Terre

Περιηγήσεις από τη Φλωρεντία και οδηγημένα ταξίδια

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Cinque Terre για μια μέρα από τη Φλωρεντία χωρίς όλες τις παρενοχλήσεις για την αντιμετώπιση των τρένων, η Select Italy προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που αναχωρεί από και επιστρέφει στο ξενοδοχείο της Φλωρεντίας. Δείτε: Μικρό ταξίδι μικρού ομίλου Cinque Terre από τη Φλωρεντία (βιβλίο απευθείας). Μπορείτε επίσης να πάρετε μια περιηγημένη περιήγηση στην περιοχή.

Cinque Terre: Αξιοθέατα κοντά

Το Portovenere αποτελεί έναν ενδιαφέρον προορισμό. Υπάρχουν μονοπάτια πεζοπορίας από εδώ - και τα καραβάκια φεύγουν συχνά για το Cinque Terre το καλοκαίρι.

Ο Κόλπος των Ποιητών είναι ο κόλπος γύρω από τη Λα Σπέτσια. Αν ψάχνετε να ξεφύγετε από τα πλήθη των τουριστών που φράζουν το Cinque Terre, αυτό είναι το μέρος. Χάρτες και εικόνες του Κόλπου των Ποιητών . Ο σύνδεσμος περιέχει επίσης πληροφορίες μεταφοράς.

Η περιοχή Lunigiana της Τοσκάνης βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά. Δείτε τον χάρτη και τα ταξιδιωτικά μας μέσα στο Lunigiana . Και, φυσικά, υπάρχει η ίδια η Τοσκάνη: Χάρτης της Τοσκάνης και ταξιδιωτικοί πόροι .

Πότε θα Επισκεφθείτε

Ελάτε στο Cinque Terre το φθινόπωρο. Θα δείτε τα αμπέλια να μετατρέψουν το χρώμα και να δουν τους ανθρώπους να βάζουν δίχτυα κάτω από τα ελαιόδεντρα, εν αναμονή της συγκομιδής. Ίσως να νομίζετε ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα μπορούσαν να είναι άφθονοι χρόνοι για να επισκεφτείτε και υπάρχει μια πιθανότητα, αλλά αν κρατήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια χαλαρά, μπορείτε να δείτε μερικά απίστευτα πράγματα σε αυτό το τμήμα της ακτογραμμής.

Η τραγωδία μιας σχεδόν ολοκληρωμένης στροφής προς τον τουρισμό για τα έσοδα είναι ότι πολλοί αμπελώνες εγκαταλείπονται από ανθρώπους που θεωρούν πιο κερδοφόρο να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες. Αυτό αφήνει όλο και περισσότερους αγριόχοιρους να σπάσουν τα αμπέλια και να ξεκινήσουν τις ταράτσες που κατεβαίνουν στην πλαγιά του λόφου, μια τραγωδία μεγάλης σημασίας που συμβαίνει αυτές τις μέρες σε αυξανόμενες καταιγίδες.