Πώς να πάρει τον καλύτερο καιρό στο ταξίδι σας στην Καραϊβική

Ο καιρός μπορεί να κάνει ή να σπάσει τις διακοπές σας στην Καραϊβική. Οι τυφώνες και οι άλλες καταιγίδες δεν είναι απολύτως προβλέψιμες, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας θα περάσει στον ήλιο, χωρίς να παραβλέψετε τις σταγόνες βροχής!

Δυσκολία: Εύκολη

Απαιτείται χρόνος: 1 ώρα για την έρευνα νησιών. μερικά λεπτά για να ελέγξετε τις καιρικές εκθέσεις.

Εδώ είναι πώς:

  1. Αποφύγετε την εποχή αιχμής τυφώνα. Η εποχή του τυφώνα του Ατλαντικού , η οποία περιλαμβάνει την Καραϊβική, αρχίζει επίσημα από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο . Ωστόσο, από τα τέλη Αυγούστου έως τον Οκτώβριο σημειώνονται τυχόν τυφώνες και τροπικές καταιγίδες με τα τρία τέταρτα ή και περισσότερο, με την δραστηριότητα των καταιγίδων να ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Για τις καλύτερες αποδόσεις για ένα ηλιόλουστο ταξίδι, αποφύγετε να ταξιδεύετε στην Καραϊβική κατά τις περιόδους αιχμής.
  1. Επιλέξτε ένα νησί έξω από τη ζώνη θύελλας. Τα νησιά της νότιας Καραϊβικής σπάνια πλήττονται από τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες. Οι νήσοι των Ολλανδικών Αντιλλών - Αρούμπα , Μποναίρ και Κουρακάο - είναι εκτός δρόμου των περισσότερων καταιγίδων, όπως το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τα νότια νησιά Windward, όπως η Γρενάδα και το Μπαρμπάντος .
  2. Παρακολουθήστε αυτές τις τροπικές καταιγίδες. Όλοι ανησυχούν για τους τυφώνες, που τείνουν να αρπάξουν τους τίτλους. Αλλά οι τροπικές καταιγίδες είναι πολύ πιο πολυάριθμες και πολύ πιο πιθανό να ρίξουν κρύο νερό (για να μην αναφέρουμε τον άνεμο) στις διακοπές σας. Όπως και με τους τυφώνες, η επικίνδυνη εποχή για τροπικές καταιγίδες είναι ο Ιούνιος-Νοέμβριος, με τις περισσότερες καταιγίδες μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.
  3. Παρακολουθήστε τους εμπορικούς ανέμους. Οι εμπορικοί άνεμοι, που ανατινάζουν ανατολικά προς τα δυτικά σε όλο τον Ατλαντικό, φέρνουν στις Ολλανδικές Αντίλλες σταθερές αύρες (και γρήγορες βροχοπτώσεις) και βοηθούν σε συγκρατημένες θερμοκρασίες στα νησιά Windward ( Μαρτινίκα , Δομινίκα , Γρενάδα , Αγία Λουκία , Άγιος Βικέντιος και τις Γρεναδίνες ). Οι άνεμοι δίνουν νησιά όπως η Αρούμπα σταθερή και σταθερή καιρικές συνθήκες, αλλά δημιουργούν επίσης ένα άγονη, έρημο κλίμα.
  1. Μην παραβλέπετε το "τροπικό κύμα". Οι παρατηρητές του καιρού τείνουν να επικεντρώνονται σε μεγάλα γεγονότα όπως οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες, αλλά τα τροπικά κύματα μπορούν επίσης να επιφέρουν σημαντικές βροχοπτώσεις στην Καραϊβική ακόμη και αν δεν δημιουργούν τροπικές καταιγίδες ή τυφώνες.
  2. Κοιτάξτε προς τα εμπρός. Η ανεμογενής πλευρά των νησιών της Καραϊβικής τείνει να έχει περισσότερη βροχή και άνεμο, ειδικά σε εκείνους με ψηλά βουνά. Οι επικρατούντες άνεμοι τυπικά φυσούν σε ολόκληρη την Καραϊβική από τα βορειοανατολικά, οπότε θα βρείτε τον πιο ξηρό και ζεστό καιρό στις δυτικές και νοτιοδυτικές πλευρές των περισσότερων νησιών.
  1. Σκεφτείτε υψηλή και χαμηλή. Σε νησιά όπως η Τζαμάικα , η Κούβα και η Αγία Λουκία , τα θέρετρα σε υψηλότερα υψόμετρα μπορεί να είναι σημαντικά πιο δροσερά από αυτά σε επίπεδο θάλασσας. Τα Blue Mountains στη Τζαμάικα, που έχουν μερικά θέρετρα, μπορούν να πάρουν εντελώς ψυχρά κατά καιρούς. Αν θέλετε τις πιο ήλιο και ζεστές θερμοκρασίες, κολλήστε στην ακτή.
  2. Ελέγχετε συχνά τις καιρικές εκθέσεις. Η Καραϊβική είναι ένα τεράστιο μέρος, με χιλιάδες νησιά. Ακόμη και στο ύψος της σεζόν των τυφώνων, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να προκαλέσουν μεγάλη καταιγίδα να διαταράξουν το ταξίδι σας. Μην υποθέσετε ότι μια καταιγίδα "Καραϊβικής" θα χτυπήσει το νησί σας - αν οι τοπικές προβλέψεις είναι σαφείς, πακετάρετε τις τσάντες σας και πηγαίνετε! Το Εθνικό Κέντρο Τυφλών των Η.Π.Α. είναι ο καλύτερος πόρος για πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα καταιγίδα.

Συμβουλές:

  1. Εάν δεν σας πειράζει η βροχή και αγαπούν τα τροπικά δάση, σχεδιάστε ένα ταξίδι στη Δομίνικα : παίρνει περισσότερη βροχή από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο, περισσότερο από 300 ίντσες ετησίως. Στην πραγματικότητα, η πεζοπορία στα δάση βροχής σε νησιά όπως το Πουέρτο Ρίκο μπορεί να είναι διασκεδαστική ακόμη και σε μια συννεφιασμένη μέρα.
  2. Οι Βερμούδες είναι η εξαίρεση σε πολλούς κανόνες σχετικά με τον καιρό της Καραϊβικής: βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Βόρεια Καρολίνα, που σημαίνει ότι οι χειμώνες είναι ψυχρός και θα θέλετε να ταξιδέψετε μεταξύ Μαΐου-Σεπτεμβρίου εάν τα σχέδιά σας περιλαμβάνουν κολύμπι και ηλιοθεραπεία.
  1. Φροντίστε να απολαύσετε την πλήξη βροχών, επιλέγοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο θέρετρο που προσφέρει οργανωμένες εσωτερικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά ή μία με καζίνο ή εσωτερική πισίνα.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Έλεγχος τιμών και κριτικών της Καραϊβικής στο TripAdvisor