Επισκεφτείτε την Πράγα τον Φεβρουάριο

Υπάρχουν πολλά να κάνουμε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πράγα τον Φεβρουάριο

Ενώ η άνοιξη είναι στον ορίζοντα, ο Φεβρουάριος στην Πράγα είναι ακόμα αρκετά κρύος και υπάρχει πάντα η πιθανότητα χιονόπτωσης. Αλλά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε αυτή την ιστορική πόλη τον Φεβρουάριο, υπάρχει η πιθανότητα να αντιμετωπιστεί η ετήσια προσημειακή γιορτή του Καρναβαλιού, τσεχική στυλ.

Οι ταξιδιώτες στην Πράγα τον Φεβρουάριο θα απολαμβάνουν χαμηλότερες τιμές από ό, τι στις πτήσεις και τα καταλύματα, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Εάν το κάνετε εκεί έξω τον Φεβρουάριο, πακετάρετε ζεστά ρούχα, ειδικά εάν σχεδιάζετε να πάρετε κάποια από τα υπαίθρια αξιοθέατα της Πράγας. Η μέση θερμοκρασία του Φεβρουαρίου είναι περίπου 32 μοίρες, και τις περισσότερες μέρες ο καιρός είναι στην θολό πλευρά, ακόμη και αν δεν χιονίζει.

Χρόνος Καρναβαλιού

Όπως πολλοί πολιτισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, οι Τσέχοι γιορτάζουν και αποπνέουν τις ορέξεις τους για την προετοιμασία για τις θυσίες που αναμένονται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Το Masopust είναι η παραδοσιακή Τσέχικη Σκήτη ή Καρναβαλίστικη γιορτή, παρόμοια με την αμερικανική Mardi Gras, που ξεκινάει μια εβδομάδα πριν από την Ash Wednesday.

Κατά τη διάρκεια της Masopust, γιορτές λαμβάνουν χώρα στην Πράγα, Cesky Krumlov, και αλλού στην Τσεχική Δημοκρατία. Η λέξη masopust είναι Τσεχική για "γρήγορο κρέας" ή "αποχαιρετισμό με το κρέας." Όπως οι συνάδελφοι καρναβαλίστικες γιορτές σε άλλα μέρη του κόσμου, το Masopust είναι μια εποχή για γλέντι και γλέντι, για ντύσιμο σε κοστούμια και μάσκες. Μια τέτοια γιορτή, η Bohemian Carnevale, λαμβάνει χώρα στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Το παραδοσιακό πρόγευμα στην Πράγα είναι το zabijacka ή η γιορτή χοιρινού κρέατος που σερβίρεται με ξινή λάχανο και γενναιόδωρες ποσότητες ποτού. Δημόσια γλέντι γουρούνι που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα για τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν, οπότε αν θέλετε πραγματικά να μπείτε στην τοπική κουλτούρα, αναζητήστε ένα από αυτά τα γλέντια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Οι άλλες μεγάλες διακοπές του Φεβρουαρίου είναι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Εάν βρίσκεστε στην Πράγα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πρέπει να ενημερώσετε ότι οι εορτές των εραστών δεν γιορτάζονται τόσο ευρέως στη Δημοκρατία της Τσεχίας όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλο που πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Πράγα προσφέρουν πακέτα και ειδικές προσφορές για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό δώρο Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τα τσεχικά γρανάδες θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο και μπορούν να βρεθούν στα καταστήματα κοσμημάτων γύρω από την Πράγα.

Φροντίστε να ψωνίσετε σε ένα αξιόπιστο κοσμηματοπωλείο, το εμπόριο πλαστών γρανάτων στην Πράγα είναι διαβόητο για το ξεγελάσει τους τουρίστες.

Εορτασμός των Τεχνών

Υπάρχουν μερικά γεγονότα που σχετίζονται με την τέχνη στην Πράγα τον Φεβρουάριο, αν και δεν διεξάγονται όλοι ετησίως. Το Φεστιβάλ Mala Inventura είναι μια βιτρίνα νέων θεατρικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται σε χώρους γύρω από την πόλη.

Φεβρουάριο στην κομμουνιστική ιστορία

Μια άλλη σημαντική, αν και λιγότερο γνωστή, ημερομηνία από την τσεχική ιστορία είναι το Τσεχοσλοβακικό πραξικόπημα του 1948, το οποίο οι Κομμουνιστές ανέφεραν ως «Νικηφόρο Φεβρουάριο». Αυτό ήταν όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα, υποστηριζόμενο από τη Σοβιετική Ένωση, ανέλαβε επίσημα τον έλεγχο της κυβέρνησης στην τότε Τσεχοσλοβακία. Αυτό και πολλά άλλα ορόσημα στην κομμουνιστική ιστορία παρουσιάζονται στο Μουσείο του Κομμουνισμού στην Πράγα, ανοιχτά κάθε μέρα του έτους εκτός από την παραμονή των Χριστουγέννων.