Πράγα τον Αύγουστο

Ο οδηγός σας για το ταξίδι του August στην Πράγα

Ο Αύγουστος είναι μια πολυάσχολη εποχή της χρονιάς στην Πράγα, όπως πολλοί τουρίστες επισκέπτονται κατά την άκρη της μεγάλης περιόδου της πόλης όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. Η Πράγα τείνει να είναι πιο ξηρή τον Αύγουστο από ό, τι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, με μέσες υψηλές θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του '70 και χαμηλά επίπεδα στη δεκαετία του '50.

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η εποχή του φεστιβάλ στην Τσεχική Δημοκρατία, και ο Αύγουστος δεν αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από τα πολλά υπαίθρια αξιοθέατα της Πράγας, υπάρχουν πολλά ετήσια γεγονότα τόσο εντός της πόλης όσο και σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο.

Οι επισκέπτες της Πράγας τον Αύγουστο θα πρέπει να αναμένουν να πληρώσουν τιμές σεζόν για αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία, αν και προς το τέλος του μηνός οι τιμές μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Τα πλήθη δεν θα είναι τόσο μεγάλα όσο είναι στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά όπου κι αν πάτε, κάνετε κρατήσεις ή αγοράστε εισιτήρια τουλάχιστον ένα μήνα πριν την επίσκεψή σας. Ακόμη και με προετοιμασία, αναμένετε να περάσετε τουλάχιστον μέρος της επίσκεψής σας στην Πράγα τον Αύγουστο που περιμένετε στη σειρά.

Τι να Pack

Αν και το καλοκαίρι είναι σχετικά ζεστό στην Πράγα, πάρτε πάντα ένα σακάκι ή πουλόβερ σε περίπτωση που ξαφνική βροχή ή συννεφιασμένος καιρός κάνει τον αέρα να αισθάνεται ψυχρός. Τα κατάλληλα παπούτσια περπατήματος πρέπει πάντα να φορεθούν - τα τακούνια ή τα ανοιχτά δάκτυλα του ποδιού είναι ανέφικτα για τα πεζοδρόμια πεζοπορίας της Πράγας.

Πού να επισκεφθείτε στην Πράγα

Το κάστρο της Πράγας, που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε στην πόλη. Επί του παρόντος, η έδρα του αρχηγού κράτους της Τσεχίας, η ιστορία του Κάστρου της Πράγας είναι εμφανής στα πολλά στυλ αρχιτεκτονικής που είναι ορατά στη δομή.

Το Old Town Prague βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κάστρο της Πράγας και διαθέτει γοτθικά, αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια γύρω από την κεντρική πλατεία. Το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, που χρονολογείται από 600 χρόνια, είναι το επίκεντρο της Παλιάς Πόλης της Πράγας. Ολόκληρη η περιοχή προστατεύεται από την UNESCO ως χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς

Αύγουστος εκδηλώσεις στην Πράγα

Υπάρχουν πολυάριθμα φεστιβάλ μουσικής στην Πράγα τον Αύγουστο, καθώς είναι μια εποχή του χρόνου κατάλληλη για υπαίθριες εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Ιταλικών Όπερων της Πράγας (πρώην Φεστιβάλ Verdi) ξεκινά τον Αύγουστο και συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πραγματοποιείται στο σπίτι της Κρατικής Όπερας της Πράγας και, όπως υποδηλώνει το όνομα, χαρακτηρίζει παραστάσεις ιταλικών όπερων.

Υπάρχει επίσης το διεθνές φεστιβάλ οργάνων της Πράγας, το οποίο παρουσιάζει συναυλίες από οργανισμούς από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στη Βασιλική του Αγίου Ιακώβου στην ιστορική πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας.

Αυγούστου Φεστιβάλ Κοντά στην Πράγα

Περίπου μια ώρα έξω από την Πράγα βρίσκεται το Chateau Sychrov Chateau, το οποίο φιλοξενεί τους Αγώνες του Highland της Τσεχίας κάθε Αύγουστο. Το φεστιβάλ γιορτάζει την πολιτιστική κληρονομιά της Σκωτίας με παραδοσιακή μουσική χορού και drumming, χορό και φυσικά σκωτσέζικο ουίσκι.

Για ένα από τα πολυάριθμα φεστιβάλ που γιορτάζουν την τσέχικη κουλτούρα, κατευθυνθείτε προς την πόλη Cheb, η οποία κρατάει τις μέρες του Wallenstein κάθε Αύγουστο, για να τιμήσει τον δούκα Albrecht von Wallenstein και το ρόλο του στο τριάντα χρόνια πολέμου. Εκτός από τις ανακατασκευές ιστορικών σκηνών μάχης, το φεστιβάλ Wallenstein Days περιλαμβάνει παραστάσεις, παραμύθια, μουσική, χορό και πυροτεχνήματα.

Παρόλο που θα μοιραστείτε την πόλη με πολλούς άλλους τουρίστες, η επίσκεψη στην Πράγα τον Αύγουστο έχει πολλά να προσφέρει και αξίζει το ταξίδι.