Πράγα Χειμερινές δραστηριότητες και αξιοθέατα

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Δημοκρατία της Τσεχίας κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους

Παρόλο που δεν είναι η πιο επιθυμητή εποχή για ταξίδια, δεν πρέπει να αποφεύγετε να επισκέπτεστε την Πράγα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε - τόσο εσωτερικές όσο και υπαίθριες δραστηριότητες. Από τις βραδινές συναυλίες μέχρι τις αγορές διακοπών, η Πράγα προμηθεύει αξιοθέατα για τον επισκέπτη του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου.

Χειμερινή αγορά της Πράγας

Τα Χριστούγεννα της Πράγας είναι αναμφισβήτητα το κύριο γεγονός του χειμώνα.

Αυτή η αγορά, η οποία διαρκεί από τα τέλη Νοεμβρίου, μέχρι τον Δεκέμβριο, και μέσα από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, είναι μια εμπειρία που μόνο μια Ανατολική Ευρωπαϊκή αγορά Χριστουγέννων μπορεί να δώσει. Οι γεύσεις, οι ήχοι, οι μυρωδιές και τα αξιοθέατα της σεζόν επικεντρώνονται στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, όπου μια ετήσια αγορά, γεμάτη με διακοσμητικά στοιχεία και μια σύνθεση γεγονότων, δείχνει με υπερηφάνεια τα χριστουγεννιάτικα χαμόγελα της Πράγας. Φτιάξτε το κατάστημα, παρακολουθήστε τους ανθρώπους, απολαύστε τα γλυκά διακοπών και το ζεστό ζεστό κρασί, ακούστε μουσική και τραβήξτε φωτογραφίες.

Πράγα Καφενεία

Τυλίξτε τα δάχτυλά σας γύρω από μια κούπα από κάτι ζεστό και σκάβετε σε ένα μπολ με σούπα ή ένα γλυκό, ευρωπαϊκού τύπου επιδόρπιο σε οποιοδήποτε από τα ιστορικά καφέ της Πράγας . Αυτές οι καφετέριες αντηχούν με την ιστορία και οι περισσότεροι από αυτούς εξυπηρετούν και τις παλάμες.

Οι σκηνές της γέννησης και η πομπή των τριών βασιλιάδων

Οι σκηνές της γέννησης - τόσο ζωντανές όσο και αυτές που είναι κατασκευασμένες από ξύλο, άχυρο ή άλλα υλικά - αποτελούν μέρος του χειμερινού τοπίου της Πράγας.

Η πομπή των τριών βασιλιάδων στις 5 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται σε μια ζωντανή σκηνή στο Λονδίνο της Πράγας.

Κατάστημα για δώρα Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικα δώρα από την Πράγα περιλαμβάνουν κρύσταλλο, γρανάτες και άλλα τοπικά κατασκευασμένα αντικείμενα. Αγοράστε ειδικά αναμνηστικά για τους αγαπημένους σας, ενώ επισκέπτεστε την Πράγα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είτε στην αγορά των Χριστουγέννων είτε στα καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα στο ιστορικό τμήμα της πόλης.

Άγιος Νικόλαος Εύας

Η 5η Δεκεμβρίου είναι ο Άγιος Νικόλαος Εύα, όταν ο Mikulas, ο Τσέχος Άγιος Νικ , περιπλανιέται στους δρόμους για να περάσει τις καραμέλες και μεταχειρίζεται τα καλά παιδιά. Επισκεφθείτε την Πλατεία της Παλιάς Πόλης για να είστε σίγουροι ότι θα δείτε τον Mikulas και τους βοηθούς του, έναν άγγελο και έναν διάβολο.

Πάμε παγοδρομία

Τα παγοδρόμια ανεγέρθηκαν σε διάφορα σημεία γύρω από την πόλη κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους. Μίσθωση πατίνια και πάρτε μια στροβιλισμού στον πάγο στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης για να αντλήσετε την καρδιά σας άντληση.

Πάρτε μια Συναυλία

Συναυλίες και παραστάσεις γεμίζουν τις αίθουσες των θεάτρων και των εκκλησιών της Πράγας όλο το χρόνο. Θα είστε σίγουροι ότι θα συναντήσετε διαφημίσεις για κουαρτέτα με σπείρες, ορχήστρες ή συμφωνίες, ή μπορείτε να ελέγξετε μπροστά για να δείτε τι παίζει κατά τη διάρκεια του μήνα της επίσκεψής σας. Αν μείνετε στο ιστορικό κέντρο, οι περισσότεροι χώροι θα βρίσκονται κοντά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να περπατήσετε ή να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να απολαύσετε μια μουσική βραδιά.

Εκθεση Χριστουγέννων της Πράγας

Αυτή η έκθεση διακοπών στο παρεκκλήσι της Βηθλεέμ επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε χρόνο (γυαλί, καμπάνες, ξύλο κλπ.) Και εκτείνεται από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου. Η εκδήλωση αυτή προσδίδει μια καλή προσθήκη σε άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Τσεχίας .

Πρωτοχρονιά στην Πράγα

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Τσεχία είναι ένα ολοήμερο γεγονός που μπορείτε να φτάσετε στους δρόμους ή να απολαύσετε τη ζεστασιά και την άνεση ενός ζεστού παμπ, πεντανόστιμου πολυτελούς χώρου ή ποταμού κρουαζιερόπλοιου.

Παρακολουθήστε τα πυροτεχνήματα τα μεσάνυχτα και τοστ με τον ενθουσιασμό του κουδουνίσματος στη νέα χρονιά στην Πόλη των Χιλιάδων Πύργων. Αν θέλετε να χαλαρώσετε το κρύο, κατευθυνθείτε προς την Πλατεία της Παλιάς Πόλης ή τη Γέφυρα του Καρόλου . Για εσωτερικούς χώρους και δείπνα, θα πρέπει να εξασφαλίσετε εισιτήρια εκ των προτέρων.

Γιορτάστε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Πράγα

Αυτή η ρομαντική φεστιβάλ το Φεβρουάριο γίνεται ακόμα πιο πολύ στο πλαίσιο της τσεχικής πρωτεύουσας, με το κάστρο, εκλεκτά εστιατόρια, αίθουσες συναυλιών και καταστήματα που πωλούν κοσμήματα και άλλα κειμήλια κειμηλίων. Καλέστε στο εστιατόριο της επιλογής σας για να κάνετε μια κράτηση και να απολαύσετε ένα χαλαρό γεύμα με κεριά στην εταιρεία του σημαντικού σας άλλου.

Bohemian Carnevale και Masopust

Το Masopust, το αποχαιρετισμό της Τσεχίας με το χειμώνα, συμβαίνει στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Πιο πολυτελή είναι το Bohemian Carnevale, οι εορτασμοί της Mardi Gras σε στιλ της Πράγας, που συνοδεύονται από ένα μασκοφόρο υπαίθριο πάρτι.

Αυτά τα δύο γεγονότα καλωσορίζουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες, ώστε να αρπάξετε τη μάσκα σας και να συμμετάσχετε στη διασκέδαση!

Επίσκεψη σε μουσείο

Τα μουσεία της Πράγας θα σας βγάλουν από τον ψυχρό καιρό και θα σας διδάξουν για την τέχνη, την ιστορία, τη μουσική και τη λογοτεχνία της Πράγας. Άλλα μουσεία έχουν πιο ασυνήθιστο ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Βασανιστηρίων . Ενώ πολλά μουσεία βρίσκονται στην παλιά πόλη, μην ξεχνάτε τα πολλά μουσεία στο Castle Hill .