Γιατί επισκεφθείτε την Πράγα τον Δεκέμβριο

Η εποχή των Χριστουγέννων είναι μια τέλεια στιγμή για να επισκεφθείτε την Πράγα

Όπως πολλές πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης , ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Πράγα το κάνει δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες τον Δεκέμβριο. Και, παρόλο που ο καιρός του Πράγας τον Δεκέμβριο είναι κρύος, η εποχή των βροχών έχει τελειώσει, οπότε δεν θα πάρετε ενυδατωμένη συμμετοχή στις υπαίθριες εκδηλώσεις Χριστουγέννων της πόλης.

Χειμερινή αγορά της Πράγας

Μια από τις μεγαλύτερες εφόδους στην πόλη αυτήν την εποχή του χρόνου είναι οι υπαίθριες αγορές Χριστουγέννων. Η υπαίθρια αγορά της πλατείας της Παλιάς Πόλης, ιδιαίτερα, είναι δημοφιλής έλξη τον Δεκέμβριο, επειδή η ιστορική της αρχιτεκτονική φωτίζεται για τα Χριστούγεννα.

Αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης, επομένως προγραμματίστε πολύ νωρίτερα αν θέλετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Εάν επισκέπτεστε την πόλη ειδικά για να παρακολουθήσετε την Χριστουγεννιάτικη αγορά, είναι λογικό να κλείσετε ένα δωμάτιο κοντά στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, που θα καταστήσει εύκολη την πρόσβαση στην αγορά. Οι τιμές για τα δωμάτια του ξενοδοχείου της Πράγας το Δεκέμβριο θα είναι από την πλευρά μέτρια προς υψηλή και θα πωλούν έξω, ώστε το βιβλίο όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Δεκέμβριος Διακοπές και εκδηλώσεις στην Πράγα

Οι δραστηριότητες και τα γεγονότα των Χριστουγέννων διαρκούν τον Δεκέμβριο στην Πράγα. Εκτός από την Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Πράγας, μια ετήσια έκθεση Χριστουγέννων στο Βηθλεέμ παρεκκλήσι παρουσιάζει χειροτεχνίες και διακοσμήσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από ένα θέμα διακοπών.

5 Δεκεμβρίου : Αυτή τη μέρα είναι ο Άγιος Νικόλαος Εύας, ή Mikulas, το οποίο είναι ένα ετήσιο γεγονός στο οποίο ο Τσεχικός Άγιος Νίκος ανταμείβει τα καλά παιδιά με περιποιήσεις στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης και αλλού στην Πράγα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διασκέδασης, μπορείτε να δείτε γενειοφόρους ηθοποιούς στους δρόμους της Παλιάς Πόλης συνοδευόμενοι από άτακτους αγγέλους και διάβολους, γιατί στην τσεχική λαογραφία ο Mikulas ήταν παραδοσιακά ζευγαρωμένος με άγγελο και διάβολο ως οδηγούς του.

Ο Άγιος Μιχαλάς φορούσε σαν επίσκοπος σε λευκά ρούχα, αντί για το κόκκινο ρούχο που φοράει ο Άγιος Βασίλης.

Παραμονή των Χριστουγέννων : Η Τσεχία γιορτάζει αυτή τη μέρα με μια γιορτή. Ο κυπρίνος συνήθως εξυπηρετείται ως κύριο πιάτο. Το τσεχικό έθιμο είναι να φέρει ένα ζωντανό ψάρι στο σπίτι και να το κρατήσει στην μπανιέρα για μία ή δύο μέρες. Επιπλέον, το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι διακοσμημένο με μήλα, γλυκά και παραδοσιακά στολίδια την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Ενώ ο Άγιος Νίκος δίνει παιδιά δώρα την ημέρα του γιορτή του, την Παραμονή των Χριστουγέννων, το μωρό Ιησούς (Jezisek) είναι το αστέρι της παράστασης. Αυτός είναι αυτός, όχι ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος φέρνει δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η τσεχική λαογραφία λέει ότι το μωρό Ιησούς ζει στα βουνά, στην πόλη Bozi Dar, όπου ένα ταχυδρομείο αποδέχεται και σφραγίζει επιστολές που του απευθύνονται. Την παραμονή των Χριστουγέννων, τα παιδιά περιμένουν να ακούσουν το κουδούνι να σηματοδοτεί ότι το μωρό Ιησούς έφτασε με δώρα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς : Την τελευταία μέρα του χρόνου, η Πράγα γιορτάζει γύρω από την πόλη με πυροτεχνήματα φωτίζοντας τον ουρανό πάνω από την Παλιά Πόλη.

Εκδηλώσεις εκτός των Χριστουγέννων στην Πράγα

Αν ψάχνετε για κάτι που δεν σχετίζεται με τα Χριστούγεννα ή την περίοδο των διακοπών ενώ επισκέπτεστε την Πράγα τον Δεκέμβριο, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ωστόσο, ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι το Μουσικό Φεστιβάλ Bohuslav Martinu, το οποίο ονομάστηκε από τον διάσημο Τσέχο συνθέτη του 20ου αιώνα. Οι αίθουσες συναυλιών της Πράγας παρουσιάζουν μουσική από αυτόν τον γνωστό τσέχο συνθέτη.

Πράγα Καιρός τον Δεκέμβριο

Το Δεκέμβριο στην Πράγα είναι κρύο, με μέση ημερήσια θερμοκρασία περίπου 32 F. Ευτυχώς, η εποχή των βροχών της πόλης έχει τελειώσει μέχρι τον Δεκέμβριο, έτσι οι χειμερινοί μήνες δεν έχουν τόσο πολύ βροχόπτωση όπως η άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά υπάρχει πάντα μια πιθανότητα χιόνι, οπότε φροντίστε να πακετάρετε για το χειμώνα.