Πράγα τον Ιανουάριο: Τι να περιμένετε

Ο χειμώνας είναι η πιο κρύα εποχή της χρονιάς στην Πράγα, στην Τσεχία, όταν οι μέσες θερμοκρασίες για τον Ιανουάριο είναι κάτω από το πάγωμα σε περίπου 30 μοίρες. Σχεδιάστε να στρώσετε τα ρούχα σας αν ταξιδέψετε στην Πράγα τον Ιανουάριο.

Η ανάσα στο ταξίδι στην Πράγα το χειμώνα είναι ότι η πόλη είναι πρακτικά απαλλαγμένη από τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα συναντήσετε πολλές γραμμές ή μεγάλα πλήθη στα κύρια αξιοθέατα της πόλης και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι τόσο χαμηλές όσο οι θερμοκρασίες.

Υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

Με μέσο όρο μόνο δύο έως τριών ωρών ηλιακού φωτός, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φαίνονται πιο κρύες από ό, τι είναι. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας είναι 33 μοίρες και οι μέσες χαμηλές θερμοκρασίες είναι 22 μοίρες.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία βροχόπτωση το χειμώνα, αυτό συμβαίνει επειδή αντί να είναι μούσκεμα στη βροχή, η πόλη καλύπτεται από χιόνι. Το χιόνι πέφτει κατά μέσο όρο 11 ημέρες σε κάθε χειμερινό μήνα.

Τι να Pack για την Πράγα τον Ιανουάριο

Η μέση υγρασία για την πόλη αυτή τη στιγμή του έτους είναι 84 τοις εκατό, η οποία είναι σχετικά υψηλή, πράγμα που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες θα αισθάνονται μερικές φορές ακόμη πιο κρύες από ό, τι είναι ήδη, οπότε βεβαιωθείτε ότι πακετάρετε με σύνεση. Ακολουθήστε τις συνήθεις οδηγίες και συμβουλές για το χειμερινό φόρεμα , σκεφτείτε την ικανότητά σας να στρώσετε τα ρούχα και να φέρετε τα απαραίτητα στοιχεία για την προστασία του δέρματός σας από το κρύο

Πρέπει να έχουν για αυτή τη χρονική περίοδο περιλαμβάνουν ένα μακρύ χειμωνιάτικο παλτό, ζεστές άνετες μπότες ή παπούτσια, μάλλινες κάλτσες, ένα καπέλο, γάντια και ένα μαντήλι.

Ιανουάριος Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Πράγα

Η Πρωτοχρονιά πέφτει την 1η Ιανουαρίου στην Πράγα και είναι επίσημη αργία σε όλη την Τσεχική Δημοκρατία. Η έναρξη του νέου έτους αναγγέλλει το Χειμερινό Φεστιβάλ της Βοημίας. Πρόκειται για ετήσιο φεστιβάλ που ξεκίνησε το 1972 και επικεντρώνεται στις κλασικές τέχνες του χορού, της όπερας, του μπαλέτου και της κλασικής μουσικής.

Γενικά, οι συναυλίες αυτές πραγματοποιούνται στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας.

Η ετήσια πομπή τριών βασιλιάδων πραγματοποιείται στις 5 Ιανουαρίου, ακολουθούμενη από τη γιορτή των Θεοφανίων, η οποία περιβάλλει τις διακοπές των Χριστουγέννων στην Πράγα. Η πομπή τελειώνει στο Πράγα Loreto στην περιοχή Κάστρο .

Αφού τελειώσουν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές, περάστε τις αγορές σας στη Νέα Πόλη, αφού όλα τα πλήθη των Χριστουγέννων θα έχουν μειωθεί.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Ενώ στην Πράγα το χειμώνα, θα αναζητήσετε κατά κύριο λόγο τρόπους να κρατήσετε ζεστό ενώ θα επισκεφθείτε τα αξιοθέατα. Ανυπομονώ να πάει κανείς σε καφετέριες για να ζεσταθεί με ζαχαροπλαστική και ζεστό ρόφημα. Η πλούσια τσέχικη κουζίνα είναι επίσης μια ευχάριστη ανταμοιβή για μια μακρά μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα.

Ένας άλλος τρόπος να ξεφύγετε από το κρύο είναι να εγκαταλείψετε τα αξιοθέατα και να επωφεληθείτε από το εκτεταμένο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας της Πράγας, εάν θέλετε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους ψυχρούς καιρούς.

Ανατολική Ευρώπη τον Ιανουάριο

Οι καλύτεροι χρόνοι για να επισκεφθείτε την Πράγα και την Ανατολική Ευρώπη είναι η άνοιξη και η νωρίς το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι ήπιος και υπάρχουν λιγότερα πλήθη. Αλλά, αν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό, τότε όπως θα μπορούσατε να φανταστείτε, ο χειμώνας θα είναι ο καλύτερος χρόνος σας για τις καλύτερες προσφορές. Άλλες πόλεις που εξετάζουν τον Ιανουάριο θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη Μπρατισλάβα, τη Βουδαπέστη και τη Μόσχα.