Επισκεφθείτε τη Βουδαπέστη τον Ιανουάριο

Καιρός και εκδηλώσεις στο πιο ζεστό μήνα της Ουγγαρίας

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στη Βουδαπέστη τον Ιανουάριο, φροντίστε να πακετάρετε για τις χειμερινές συνθήκες, καθώς η μέση θερμοκρασία του Ιανουαρίου στην περιοχή της Ουγγαρίας είναι 30 F (-1 C) με μέσο ύψος 36 F (2 C) και χαμηλό 27 F (-3 C).

Όπως και με τα ταξίδια στις περισσότερες Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια αυτής της κρύας εποχής, θα πρέπει να ακολουθήσετε συμβουλές για χειμερινά ρούχα , συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας ενός άνετου χειμωνιάτικου παλτού, ζεστών μπότες ή παπούτσια για περπάτημα, καπέλα, γάντια και κασκόλ.

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου είναι η Πρωτοχρονιά στη Βουδαπέστη και σε όλη την Ουγγαρία, η Βουδαπέστη μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πάρτι στις 31 Δεκεμβρίου και πολλοί άνθρωποι θα αναρρώσουν από τις ξακουστές της Πρωτοχρονιάς της Βουδαπέστης αυτήν την ημέρα, οπότε αναμείνετε την πόλη να είναι ήσυχη και τα καταστήματα και τα αξιοθέατα που πρέπει να κλείσουν.

Ο Ιανουάριος δεν είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για ταξίδια στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την είσοδο σε σημαντικά αξιοθέατα χωρίς την πίεση των συναδέλφων τουριστών. Ορόσημα, όπως ο προμαχώνας του ψαρά, θα είναι λιγότερο γεμάτοι και ως εκ τούτου πιο ευχάριστο - αν μπορείτε να παραβλέψετε το ψυχρό χτύπημα στον αέρα.

Εκδηλώσεις και αξιοθέατα τον Ιανουάριο

Υπάρχουν πολλές εποχιακές εκδηλώσεις και δημοφιλή αξιοθέατα που ανοίγουν στη Βουδαπέστη τον Ιανουάριο κάθε έτους, αλλά ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους και τους τουρίστες μπορεί να είναι τα ιαματικά λουτρά σε όλη την πόλη. Ελέγξτε το Gellert Spa ή τα λουτρά Szechenyi στη Βουδαπέστη για μια πραγματική χειμωνιάτικη περιποίηση.

Η Βουδαπέστη φιλοξενεί επίσης μια ετήσια Γιορτή και Έκθεση Γάμου στα τέλη Ιανουαρίου (27-28 Ιανουαρίου 2018), όπου μπορείτε να δείτε όλα τα τελευταία νυφικά, ντεκόρ, αξεσουάρ και προορισμούς σε όλη τη χώρα στο Papp Laszlo Budapest Sports Arena.

Εάν είστε εντάξει με την καταπολέμηση του κρύου χειμώνα, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε παγοδρομία στο πάρκο της πόλης ή να ψωνίσετε τις πωλήσεις του Ιανουαρίου στα καταστήματα της Βουδαπέστης - ακόμη και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων 2 Ιανουαρίου, πολλά τοπικά καταστήματα προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις εκτός εποχής.

Μπορείτε ακόμα να δείτε πολλά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως η Γέφυρα Liberty, η Ακρόπολη στο λόφο Gellert και συναυλίες στη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου.

Αποφεύγοντας το Ψυχρό, αλλά Βιώνοντας τον Πολιτισμό

Για πολλούς κατοίκους της Βουδαπέστης, ο Ιανουάριος είναι για να ανακαλύψετε τρόπους διασκέδασης για να αποφύγετε το κρύο ενώ απορροφάτε τον πολιτισμό της πόλης και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά περίεργα παμπ, μπαρ και εστιατόρια Βουδαπέστη.

Ανάμεσα σε αυτά τα μπαρ, τα «ερείπια» είναι γενικά τα πιο δημοφιλή στους ντόπιους. Τα ερείπια αρχικά ιδρύθηκαν στη Βουδαπέστη γύρω στο 2001 μέσα σε ερειπωμένα κτίρια που μετατράπηκαν σε φιλικά καταστήματα όπου τα ποτά είναι συνήθως λιγότερο ακριβά από ό, τι σε άλλα μέρη της πόλης. Το Szimpla Kert ήταν το πρώτο μπαρ καταστροφής, αλλά μεταφέρθηκε το 2004 στην εβραϊκή συνοικία της έβδομης συνοικίας της Βουδαπέστης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή την ζεστή ζαχαροπλαστική σε ένα από τα πολλά καφέ της πόλης. Αυτοί οι κοινωνικοί κόμβοι προσφέρουν μια ανάπαυλα από το κρύο όπου μπορείτε να βυθιστείτε σε συνομιλία με κάποιους από τους ντόπιους. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή από αυτά τα καφέ είναι η Μικρή μου Μελβούρνη, η Printa, η Tamp & Pull και η πρεσβεία Espresso.