Καιρός στον Καναδά

Μια επισκόπηση των καιρικών συνθηκών στον Καναδά

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις Πριν πάτε στον Καναδά Πότε να Πηγαίνετε στον Καναδά

Ο καιρός στον Καναδά ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Εξάλλου, ο Καναδάς είναι μια τεράστια χώρα, που εκτείνεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό και καλύπτει πέντε ζώνες ώρας. Η πιο νότια άκρη του Καναδά βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τη βόρεια Καλιφόρνια και οι περισσότερες βόρειες περιοχές εκτείνονται πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο.

Γενικά, οι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Καναδά είναι οι περιοχές που δεν βρίσκονται πολύ βόρεια από τα σύνορα ΗΠΑ / Καναδά και περιλαμβάνουν τα Χάλιφαξ, το Μόντρεαλ , το Τορόντο , το Κάλγκαρι και το Βανκούβερ . Όλες αυτές οι πόλεις έχουν τέσσερις διαφορετικές εποχές, αν και είναι πολύ διαφορετικές και κάποιες πιο ξεχωριστές από άλλες. Οι θερμοκρασίες και το κλίμα από το εσωτερικό της Βρετανικής Κολομβίας, ανατολικά έως Newfoundland είναι συγκρίσιμες αλλά ποικίλουν ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και την ορεινή τοπογραφία.

Τα πιο κρύα μέρη στον Καναδά είναι ως επί το πλείστον στο βορρά στο Yukon, στα βορειοδυτικά εδάφη και στο Nunavut, όπου οι θερμοκρασίες μειώνονται κανονικά στους 30 ° C και ψυχρότερες. Οι πληθυσμοί αυτών των βόρειων τοπικών περιοχών είναι σχετικά μικροί. Ωστόσο, το Winnipeg, στη νότια Μανιτόμπα, είναι η πιο κρύα πόλη στον κόσμο με πληθυσμό τουλάχιστον 600.000 κατοίκων.