Εθνικό Πάρκο Ιββαβίκ του Καναδά

Ο Ιββαβίκ σημαίνει "τόπος γέννησης" στο Inuvialuktun, τη γλώσσα του Inuvialuit. Είναι αρκετά κατάλληλο, καθώς πρόκειται για το πρώτο εθνικό πάρκο στον Καναδά που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας κατοικίας με γηγενή ιδιοκτησία. Το πάρκο προστατεύει ένα μέρος του εδάφους που χρησιμοποιείται από τις αγέλες caribou και σήμερα αντιπροσωπεύει τις φυσικές περιοχές Northern Yukon και Mackenzie Delta.

Ιστορία

Ο Εθνικός Δρυμός του Ιββαβίκ ιδρύθηκε το 1984.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Ενώ το Ivvavik είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, οι επισκέπτες ενθαρρύνονται έντονα να αποφύγουν τις επισκέψεις τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο καλύτερος χρόνος για ένα ταξίδι είναι κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου όταν οι ημέρες είναι μεγαλύτερες και οι θερμοκρασίες είναι πιο ζεστές. Λάβετε υπόψη ότι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν ακόμα να εμφανιστούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Μαΐου.

Σχεδιάστε ένα ταξίδι για το καλοκαίρι και φροντίστε να συσκευάσετε τα γυαλιά σας. Με είκοσι τέσσερις ώρες φυσικού φωτισμού σχεδόν όλο το καλοκαίρι, οι επισκέπτες έχουν μια σπάνια ευκαιρία να στρατοπεδεύσουν και να πεζοπορούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Να πάρει εκεί

Το αεροσκάφος του Χάρτη είναι σήμερα ο πιο κοινός και πρακτικός τρόπος να φτάσετε στο πάρκο. Αυτές οι υπηρεσίες διατίθενται από την Inuvik, η οποία βρίσκεται περίπου 120 μίλια ανατολικά του πάρκου. Το Inuvik είναι η μεγαλύτερη κοινότητα στην περιοχή και είναι προσβάσιμη μέσω της οδού Dempster.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μια πτήση από τη λίμνη Margaret, το Sheep Creek, το Stokes Point, το Nunaluk Spit και την παραλία Komakuk.

Αφού έπεσαν στο πάρκο, οι επισκέπτες είναι μόνοι τους μέχρι το αεροπλάνο να επιστρέψει για να πάρει. Αυτό είναι σημαντικό να θυμόμαστε καθώς ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος και να προκαλέσει καθυστερήσεις. Φροντίστε να συσκευάσετε τουλάχιστον δύο επιπλέον ημέρες αξίας ή προμήθειες και ρουχισμό σε περίπτωση καθυστέρησης πτήσης.

Τέλη / Άδειες

Τα τέλη που χρεώνονται στο πάρκο σχετίζονται με την κάμπινγκ και την αλιεία.

Τα τέλη έχουν ως εξής:

Πραγματα να κανεις

Αν αγαπάτε την έρημο, το Εθνικό Πάρκο Ivvavik είναι για σας! Κάντε ένα ταξίδι rafting κάτω από τον ποταμό Firth για εκπληκτική θέα σε μεγάλες βουνοπλαγιές και στενά φαράγγια. Εάν το νερό δεν είναι το πράγμα σας, μια παρόμοια διαδρομή μπορεί να γίνει με τα πόδια, πεζοπορία κατά μήκος των οροσειρών στα παράκτια πεδινά. Στην πραγματικότητα, ενώ δεν υπάρχουν καθορισμένες διαδρομές στο Ivvavik, οι ευκαιρίες πεζοπορίας είναι ατελείωτες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες πρέπει να παράσχουν λεπτομερή περιγραφή της προγραμματισμένης διαδρομής προτού επισκεφθούν το πάρκο.

Αν ψάχνετε για ένα μικρότερο ημερήσιο ταξίδι, ελέγξτε τα Babbage Falls. Οι πτώσεις βρίσκονται στο ανατολικό όριο του εθνικού πάρκου του Ιββαβίκ και φιλοξενούν ευκαιρίες για να δουν την καραμπού, εκατοντάδες πουλιά , άγρια ​​φυτά και λουλούδια. Φροντίστε να ψάξετε για το "stomp bear" - ένα ίχνος που χρησιμοποιείται καλά από τις αρκούδες. τόσο πολύ ώστε να μπορείτε πραγματικά να δείτε εκτυπώσεις πόδι φέρουν!

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις, υπηρεσίες, καθιερωμένα μονοπάτια ή κάμπινγκ μέσα στο πάρκο. Οι επισκέπτες πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι χειρίζονται έκτακτες ανάγκες και συνιστάται να φέρνουν επιπλέον ρούχα, εργαλεία, τρόφιμα και προμήθειες.

Διαμονή

Δεν υπάρχουν καταλύματα ή κάμπινγκ στο πάρκο. Ο μόνος τρόπος για να μείνετε είναι να κάμπινγκ στην πατρίδα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν καθορισμένες κατασκηνώσεις στο πάρκο, οι επισκέπτες μπορούν να στρατοπεδεύουν οπουδήποτε εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους. Λάβετε υπόψη ότι οι φωτιές είναι παράνομες στο πάρκο, οπότε αν θέλετε να μαγειρέψετε, θα χρειαστεί να φέρετε μια σόμπα στρατόπεδο.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Πληροφορίες επαφής:

Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
Οργανισμοί Parks Canada
Δυτική Αρκτική Μονάδα Πεδίου
PO Box 1840
Inuvik
Βορειοδυτικά εδάφη
Καναδάς
X0E 0T0

Από το τηλέφωνο:
(867) 777-8800

Με φαξ:
(867) 777-8820

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Inuvik.info@pc.gc.ca