Δείτε τους αρχαίους θρομβολίτες του Όρμου του Λουλουδιού, Newfoundland

Δείτε τους βιολογικούς σχηματισμούς από τους αρχαίους χρόνους

Το Flower's Cove (ή το Flowers Cove, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης), που βρίσκεται στη διαδρομή 430 στο δυτικό Newfoundland, είναι μια όμορφη αλλά λιτόκωστη παράκτια πόλη με πολύ ιδιαίτερη έλξη - θρομβολίτες. Αυτοί οι σχηματισμοί, που βρέθηκαν κατά μήκος της ακτής, δημιουργήθηκαν όταν τα μικρόβια στον αρχαίο Ωκεατικό Ωκεανό φωτοσύνθεσαν το φαγητό τους. Επειδή το νερό κοντά στην ακτή περιείχε ανθρακικό ασβέστιο από ασβεστολιθικά πετρώματα, αυτή η φωτοσυνθετική διαδικασία δημιούργησε τους ασυνήθιστους σχηματισμούς που ονομάζουμε θρομβολίτες.

Οι θρομβολίτες είναι συνήθως μερικά πόδια και μοιάζουν με ένα ιταλικό ρόδι ροζέτας Ιταλίας από ροκ. Οι επιστήμονες περιγράφουν τους θρομβολίτες ως δομές "πήγματος", επειδή οι θρομβολίτες στερούνται της στρωματοποιημένης δομής στροβόλιθων, οι οποίες σχηματίζονται με παρόμοιο τρόπο και χρονολογούνται από περίπου 3,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Καθώς κοιτάτε έναν θρομβολίτη, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς οι ζωντανοί οργανισμοί θα μπορούσαν να απορροφήσουν αρκετά ορυκτά από το νερό για να δημιουργήσουν ένα τόσο μεγάλο, βραχώδες σχηματισμό.

Οι θρομβολίτες υπάρχουν σε λίγα μόνο σημεία στη Γη. Οι θρομβολίτες της λίμνης Clifton της Αυστραλίας έχουν παρόμοια εμφάνιση με αυτές που βρέθηκαν στο Flower's Cove. Οι περισσότεροι θρομβολίοι στο Flower's Cove έχουν ένα κυκλικό κέντρο που περιβάλλεται από τμήματα που μοιάζουν με καμπύλες φέτες πίτας. Μερικοί έχουν υποχωρήσει ή έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των ετών, αλλά θα βρείτε πολλές άθικτες θρομβολίτες για να τις δείτε.

Οδηγίες για τους θρομβολίτες του Όρμου του Λουλουδιού

Flower's Cove είναι ένα καλό μέρος για να τεντώσετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας στο Newfoundland και Labrador Route 430 από το St.

Anthony ή L'Anse aux Meadows στο Rocky Harbour.

Το μονοπάτι είναι αρκετά κοντό και εύκολο να βρεθεί. Όταν φτάσετε στο Λόφος του Λουλουδιού, μπορείτε να φτάσετε στους σχηματισμούς θρομβολίθων κάνοντας στάση από τη διαδρομή 430 (θα δείτε ένα μικρό, σημαδεμένο χώρο όπου μπορείτε να τραβήξετε τον παράδρομο για να παρκάρετε) κοντά στην αρχή του πεζόδρομου στη γέφυρα του Marjorie.

Αυτή η καλυμμένη γέφυρα είναι εύκολο να δει γιατί διαθέτει μια κόκκινη στέγη και ένα μεγάλο αναγνωριστικό σήμα που δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να περπατήσετε για να βρείτε τους θρομβολίτες. Πάρτε το Πεζόδρομο και ακολουθήστε το στο μονοπάτι της παραλίας. Για να κάνετε τον περίπατο πιο κοντά, παρκάρετε στη λευκή εκκλησία βόρεια της γέφυρας της διαδρομής 430 και περπατήστε απέναντι από το χορτάρι στο μονοπάτι. Στρίψτε δεξιά στη διαδρομή και ακολουθήστε την προς τους θρομβολίτες.

Το μονοπάτι είναι ένα πεζόδρομο πέρα ​​από τις ελώδεις περιοχές και ένα χαλίκι μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής. Είναι σχετικά επίπεδη και εύκολη στην πλοήγηση. Εάν ο καιρός είναι καλός, πακετάρετε ένα πικ-νικ. θα βρείτε μερικά τραπέζια πικνίκ κοντά στο νερό όπου μπορείτε να φάτε και να απολαύσετε τη θέα. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου.