Ρωτήστε τη Suzanne: Ποια έγγραφα χρειάζομαι για να φέρω το παιδί μου στον Καναδά;

Οι ατομικοί γονείς χρειάζονται διαβατήρια + χαρτιά για να ταξιδεύουν διεθνώς με παιδιά

Έχετε μια ερώτηση σχετικά με τον προγραμματισμό οικογενειακών διακοπών; Ρωτήστε την Suzanne Rowan Kelleher, τον εμπειρογνώμονα οικογενειακών διακοπών στο About.com.

Ερώτηση: Θα ήθελα να φέρω τον 7χρονο γιο μου στο Βανκούβερ αυτό το φθινόπωρο. Ένας συνάδελφος λέει ότι δεν θα χρειαστούμε μόνο διαβατήρια, αλλά ειδικά χαρτιά γιατί ο πρώην σύζυγός μου δεν θα έρχεται μαζί μας. Ξέρετε για τι μιλάει; - Kim M. από το Ντένβερ, CO

Η Suzanne λέει: Ο συνάδελφός σας έχει δίκιο.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζατε ήδη ότι εσείς και ο γιος σας θα χρειαστείτε ταυτότητα που να δείχνει την απόδειξη της ιθαγένειας. Θα χρειαστείτε ένα διαβατήριο και ο γιος σας, ως ανήλικος, θα χρειαστεί είτε ένα διαβατήριο, μια κάρτα διαβατηρίου ή το πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησής του.

(Αναφερόμενος στην απαιτούμενη ταξιδιωτική ταυτότητα, γνωρίζατε για το REAL ID , το νέο αναγνωριστικό που απαιτείται για τις αεροπορικές μετακινήσεις εντός των ΗΠΑ; Ο νόμος REAL ID του 2005 καθόρισε νέες απαιτήσεις για τις άδειες οδήγησης του κράτους και τα δελτία ταυτότητας που μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ταξίδι.)

Κάθε φορά που μόνο ένας γονέας ταξιδεύει έξω από τη χώρα με ένα ή περισσότερα παιδιά, η απαιτούμενη γραφική εργασία γίνεται λίγο πιο περίπλοκη. Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά για τους συνοριακούς αξιωματικούς να συνεργαστούν για την πρόληψη της απαγωγής παιδιών.

Σε γενικές γραμμές, εκτός από το διαβατήριό σας, θα πρέπει να προσκομίσετε μια επιστολή συγκατάθεσης παιδιού από τον βιολογικό γονέα του παιδιού μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού.

Ακολουθεί η ιστοθέση του ιστότοπου του Οργανισμού Υπηρεσιών Συνόρων Καναδά σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα συγκατάθεσης:

"Οι γονείς που έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους πρέπει να φέρουν αντίγραφα των εγγράφων της νόμιμης φύλαξης, συνιστάται επίσης να έχουν μια συγκατάθεση από τον άλλο θεματοφύλακα για να μεταφέρουν το παιδί σε ένα ταξίδι εκτός χώρας. και ο αριθμός τηλεφώνου θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην επιστολή συγκατάθεσης.

Όταν ταξιδεύετε με μια ομάδα οχημάτων, γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να φτάνουν στα σύνορα στο ίδιο όχημα με τα παιδιά.

Οι ενήλικες που δεν είναι γονείς ή κηδεμόνες πρέπει να έχουν γραπτή άδεια από τους γονείς ή κηδεμόνες να επιβλέπουν τα παιδιά. Η επιστολή συγκατάθεσης πρέπει να περιλαμβάνει διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου στους οποίους μπορούν να φτάσουν οι γονείς ή ο κηδεμόνας.

Οι αξιωματικοί του CBSA παρακολουθούν για εξαφανισμένα παιδιά και μπορούν να κάνουν λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί σας. "

Έχω ένα προσωπικό ανέκδοτο που δείχνει πόσο σοβαρά το κάνουν οι αμερικανοί και καναδικοί συνοριακοί πράκτορες. Πριν από μερικά χρόνια, τα παιδιά μου κι εγώ γυρίζαμε πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες από την καναδική πλευρά του καταρράκτη του Νιαγάρα. Ο αμερικανικός συνοριακός πράκτορας ζήτησε να δει το διαβατήριό μου, τα πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών μου και μια επιστολή συγκατάθεσης από τον σύζυγό μου. Τότε μου ζήτησε να ανοίξω την πλευρική πόρτα του minivan μου, ώστε να μπορεί να κοιτάξει στο πίσω κάθισμα. Ζήτησε από τον μικρότερο γιο μου (ηλικίας 5 την εποχή εκείνη) ποιος ήμουν. Στη συνέχεια, ζήτησε από τον μεγαλύτερο γιο μου (στη συνέχεια, την ηλικία 8) για το πλήρες όνομά του και το πρώτο μου όνομα. Επειδή ο πράκτορας ήταν ευγενικός και το χειριζόταν με χιούμορ, τα παιδιά μου σκέφτηκαν ότι ήταν συναρπαστικό και καθόλου τρομακτικό και ήμασταν γρήγορα στο δρόμο μας.

Ενώ είχαμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με το ταξίδι μας, η απόσυρση είναι ότι οι συνοριοί πράκτορες αναθεωρούν πολύ σοβαρά την αναγνώριση των ανηλίκων. Πριν από έναν ατομικό γονέα να ταξιδεύει διεθνώς με παιδιά, είναι σημαντικό να λάβετε τα κατάλληλα έγγραφα και να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις ρουτίνας. Είναι πολύ καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι από ό, τι δεν είστε προετοιμασμένοι, δεδομένου ότι δεν θέλετε το ταξίδι σας να καθυστερήσει ή να τεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας έλλειψης τεκμηρίωσης.

Μπορεί επίσης να βρείτε αυτά τα άρθρα χρήσιμα:

Ψάχνετε για οικογενειακές διακοπές; Εδώ μπορείτε να ζητήσετε από την Suzanne την ερώτησή σας.