Ένα προφίλ του προάστιο Clemente της Berea

Το Berea, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία της κομητείας Cuyahoga, είναι μια πόλη περίπου 19.000 κατοίκων. Ιδρύθηκε το 1836, ονομάστηκε για τη βιβλική πόλη της Μπερόαι. Σήμερα, το Berea είναι το σπίτι της εκπαίδευσης Cleveland Browns και του Fairgrounds County Cuyahoga.

Ιστορία

Το Berea ιδρύθηκε το 1836 από τον New Englander, John Baldwin. Ο Baldwin θα συνέχιζε να ιδρύει το Ινστιτούτο Baldwin (αργότερα, το Baldwin-Wallace College) και να αξιοποιεί τον ψαμμίτη, που βρέθηκε κατά μήκος του Rocky River στο Berea.

Ο Βαλντίν εφευρέθηκε το τριβείο, που χρησιμοποιήθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1940 για να ακονίσει τα μαχαίρια και τα αγροτικά εργαλεία. Το Berea έγινε γνωστό ως η "πρωτεύουσα του κόσμου".

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την έκθεση της αμερικανικής απογραφής του 2010, η Berea έχει 19.093 κατοίκους. Περίπου το 88,8% είναι άσπρο και λίγο λιγότερο από το ήμισυ (43,7%) είναι παντρεμένοι. Η μέση ηλικία είναι 37,1 χρόνια και το μέσο εισόδημα νοικοκυριού είναι 45,699 δολάρια.

Εκπαίδευση

Η σχολική συνοικία Berea, η οποία περιλαμβάνει τα Middleburg Heights, το πάρκο Brook και ένα τμήμα του Olmsted Falls, κατατάχθηκε ως ένα από τα 20 καλύτερα συστήματα στην κομητεία Cuyahoga, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τοπικού περιοδικού. Η περιοχή περιλαμβάνει 12 σχολεία, 450 διδάσκοντες και 7.700 φοιτητές. Δύο πανεπιστημιακά σχολεία αυξάνουν το σύστημα. Τα σχολεία Berea City έχουν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κοινοτικά προγράμματα εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής στο κράτος.

Το Berea φιλοξενεί επίσης το κολλέγιο Baldwin-Wallace, μια φιλελεύθερη σχολή τέχνης με 4.500 μαθητές, που ιδρύθηκε το 1848.

Πάρκα

Το Κλίβελαντ Metroparks φίδι μέσα από Berea και το δέστε με τα άλλα πάρκα του κολιέ σμαραγδένιου. Επιπλέον, το Berea Rec Center στο Front Street προσφέρει κολύμπι, προγράμματα άσκησης και μια ποικιλία άλλων αθλημάτων και δραστηριοτήτων για τους κατοίκους.

Εκδηλώσεις

Το Berea φιλοξενεί μια σειρά λαϊκών εκδηλώσεων κάθε χρόνο.

Μεταξύ αυτών είναι η Έκθεση County Cuyahoga County , το Berea Rib Cook-off τον Μάιο και το Ιρλανδικό Φεστιβάλ του Κλίβελαντ. Το Berea φιλοξενεί επίσης το στρατόπεδο εκπαίδευσης Cleveland Browns , το οποίο πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο και Αύγουστο.

Ψώνια

Το Berea διαθέτει πέντε βασικές εμπορικές περιοχές: το Berea Commons και το Downtown Triangle, το River Park Centre, το West Valley Plaza, το Berea Plaza και το North End. Το Berea διαθέτει δύο μεγάλα σούπερ μάρκετ, τρία φαρμακεία, τέσσερις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και περίπου 500 άλλες επιχειρήσεις.

Εστιατόρια Berea Ohio

Μεταξύ των πολλών ανεξάρτητων εστιατορίων στο Berea είναι:

Διάσημοι κάτοικοι της Berea

Οι αξιοσημείωτοι κάτοικοι του Μπέρεας, παρελθόντες και παρόντες, περιλαμβάνουν τον αστροναύτη Charles Bassett , τον κλέφτη του Cleveland Browns Lou Groza, τον σχολιαστή σχολών Bud Collins, τον συγγραφέα παιδιών Nancy McArthur και τον πρώην προπονητή ποδοσφαίρου της OSU Jim Tressel.

Ξενοδοχεία κοντά σε Berea

Το Berea βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από τα πολυάριθμα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο Cleveland Hopkins.