Κατανόηση του συστήματος RTA του Κλίβελαντ

Το Περιφερειακό Σύστημα Διαμετακόμισης (RTA) του Κλίβελαντ παρακολούθησε την ιστορία του πίσω στα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της πόλης στα τέλη της δεκαετίας του 1900, το πρώτο τέτοιο σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα, η RTA επιβλέπει ένα σύστημα που περιλαμβάνει 59 δήμους, 458 τετραγωνικά μίλια, τέσσερις σιδηροδρομικές γραμμές και 90 δρομολόγια λεωφορείων. Η RTA μεταφέρει περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Ιστορία

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών του Κλίβελαντ ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα με τους ηλεκτρικούς σιδηρόδρομους που συνδέουν το κέντρο με το Ε.

55ο και αργότερα Πανεπιστημιακός Κύκλος . Τα ελαφρά σιδηροδρομικά τρένα προστέθηκαν μεταξύ 1913 και 1920, όταν οι αδελφοί Van Sweringen πρόσθεσαν την υπηρεσία για να συνδεθούν στο κέντρο με το νέο προάστιο των Shaker Heights.

Σήμερα, το σύστημα RTA της Κλίβελαντ περιλαμβάνει 90 δρομολόγια λεωφορείων και τέσσερις ταχείες γραμμές, απασχολεί πάνω από 2.600 άτομα και μεταφέρει περισσότερους από 1.3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Τα λεωφορεία

Το σύστημα λεωφορείων του Κλίβελαντ RTA περιλαμβάνει περισσότερα από 731 λεωφορεία, τρόλεϊ και κυκλοφορητές. Το σύστημα περιλαμβάνει 8.502 στάσεις λεωφορείων, 1.338 καταφύγια, 90 δρομολόγια και περισσότερα από 22.2 εκατομμύρια μίλια υπηρεσίας.

Τα ταχεία τρένα

Το σύστημα τρένων του Cleveland RTA Rapid περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές. Η κόκκινη γραμμή συνδέει το αεροδρόμιο Cleveland Hopkins με τον τερματικό πύργο προς τα δυτικά και τον τερματικό πύργο με το σταθμό Windermere στην ανατολική πλευρά. Η πράσινη γραμμή συνδέει τον Πύργο Τερματικού με το Green Rd. μέσω της πλατφόρμας Shaker και της μπλε γραμμής που συνδέει τον τερματικό σταθμό με το Warrensville Rd.

μέσω του Shaker Square.

Η γραμμή Waterfront συνδέει το Cleveland Harborfront (κοντά στην αίθουσα της φήμης Rock and Roll of Fame), την αποθήκη και την Ανατολική όχθη των διαμερισμάτων με τον τερματικό σταθμό.

Τα τρόλεϊ

Τα καροτσάκια στο κέντρο του Κλίβελαντ συνδέουν τον Πύργο Τερματικού με την πλατεία Playhouse , την Περιοχή Αποθηκών και την οδό Ανατολικής Τέταρτης

Entertainment District, καθώς και τη σύνδεση των κυβερνητικών κτιρίων κατά μήκος της οδού Ε. 12ος, μεταξύ της Ε. 12 και της αποθήκης.

Ελέγξτε τον ιστότοπο για τις τρέχουσες ώρες λειτουργίας της εβδομάδας και του σαββατοκύριακου Μια τρίτη γραμμή συνδέει το δημόσιο πάρκο του Cleveland στο Lakeside με την δημόσια πλατεία τις καθημερινές. Όλα τα καροτσάκια και είναι δωρεάν.

Ναύλους και περάσματα

Τα λεωφορεία RTA ανέρχονται σε 2,25 δολάρια (από την 1η Σεπτεμβρίου 2015). Τα ολοήμερα περάσματα είναι $ 5. Οι ταχείες τιμές είναι επίσης $ 2,25. Οι ηλικιωμένοι / ανάπηροι επιβάτες πληρώνουν $ 1 και $ 2,50 για καθημερινή μετακίνηση. Παρέχονται επίσης μηνιαία, πενταβάθμια και εβδομαδιαία περάσματα.

Πού να αγοράσετε RTA Passes και Farecards

Τα RTA Passes και οι κάρτες προσφορών είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο σε πολλές τοπικές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος πλεονεκτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών (στο χώρο εργασίας), στο λεωφορείο ή στο τρένο, στο κέντρο εξυπηρέτησης RTA του Tower City Rapid Station και σε περισσότερες από 150 σημεία πώλησης σε ολόκληρο το Βορειοανατολικό Οχάιο. Καλέστε για μια τοποθεσία κοντά σας.

Πάρκο n Ride

Το Κλίβελαντ ΡΤΑ λειτουργεί δώδεκα τοποθεσίες Park-n-Ride, όπου οι αναβάτες μπορούν να πληρώσουν ένα εισιτήριο για να σταθμεύσουν και να οδηγήσουν το λεωφορείο για να εργαστούν. Ο ναύλος είναι 2,50 δολάρια. Εβδομαδιαία και μηνιαία περάσματα είναι επίσης διαθέσιμα.

Οι παρτίδες Park-n-Ride βρίσκονται στο Brecksville, το Berea, το Euclid, το Solon, το N Olmsted, το Maple Hts., Το Strongsville, το Westlake, το Bay Village, το Parma και το Fairview Park.

Το έργο Ευκλείδεδρο διάδρομο

Η τελευταία ανάπτυξη του RTA είναι το Euclid Corridor Project , μια ξεχωριστή διαδρομή που συνδέει τη δημόσια πλατεία στο κέντρο του Κλήβελαντ με την τέχνη και την πολιτιστική περιοχή, τον Πανεπιστημιακό Κύκλο , μέσω του Κλήβελαντ State University και της περιοχής του Κλίβελαντ. Η διαδρομή διαθέτει ειδικά, ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, μια ειδική "έξυπνη" λωρίδα διέλευσης και μια σειρά δημόσιων έργων τέχνης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Μεγαλύτερη Αρχή Περιφερειακής Διαμετακόμισης του Κλίβελαντ
1240 Δυτική 6η Στ.
Cleveland, ΟΗ 44113

(ενημέρωση 4-29-16)