Πώς να ελέγξετε το ληξιαρχείο του Oklahoma Sex Offender

Το 1989, το κράτος της Οκλαχόμα θέσπισε ένα νόμο που απαιτούσε σεξουαλικούς παραβάτες να εγγραφούν στην επιβολή του νόμου. Οι πληροφορίες, οι οποίες αργότερα παραχωρήθηκαν από τον ομοσπονδιακό νόμο για την καταχώρηση των παραβατών σεξουαλικών πράξεων, είναι διαθέσιμες στο κοινό. Και με το Διαδίκτυο, τώρα είναι πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση. Το Τμήμα Διορθώσεων της Οκλαχόμα διατηρεί μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων ατόμων που καταδικάστηκαν για αυτά τα εγκλήματα.

Αποκτήστε πρόσβαση στο μητρώο και εκτελέστε αναζητήσεις

  1. Πρώτον, απλά κάντε κλικ ή τοποθετήστε σελιδοδείκτη την ακόλουθη διεύθυνση ιστού: Oklahoma Sex Offender Registry. Η αρχική σελίδα σάς παρέχει μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη βάση δεδομένων. Για παράδειγμα:
    • Το μητρώο ισχύει για όσους κατοικούν, εργάζονται ή φοιτούν στο σχολείο εντός του κράτους.
    • Περιλαμβάνει όλους όσους έχουν καταδικαστεί ή έχουν λάβει δοκιμασία για σεξουαλικό έγκλημα στην πολιτεία μετά την 1η Νοεμβρίου 1989, ή έχουν εισέλθει στο κράτος μετά την ημερομηνία αυτή, έχοντας προηγουμένως καταδικαστεί ή λάβει υπόθεσση για σεξουαλικό έγκλημα.
  1. Μόλις φτάσετε στη σελίδα, μπορείτε ουσιαστικά να ψάξετε με οποιαδήποτε πληροφορία, όπως όνομα, διεύθυνση, αδίκημα και ακόμη και χαρακτηριστικά σωματικής εμφάνισης όπως το ύψος, το βάρος και το χρώμα των μαλλιών ή των ματιών. Υπάρχει επίσης μια επιλογή αναζήτησης χάρτη που απαιτεί μια διεύθυνση και εμφανίζει αποτελέσματα σε έναν χάρτη της Google για ένα δεδομένο εύρος έως και πέντε μίλια.
  2. Λάβετε υπόψη σας μερικούς όρους:
    • Συνήθεια : Αυτοί οι δράστες έχουν καταδικαστεί για δύο ή περισσότερα αδικήματα.
    • Επιδεινωμένοι : Αυτοί οι δράστες καταδικάστηκαν για τα σοβαρότερα αδικήματα κατά του φύλου.
    Οι συνήθηι και επιδεινωμένοι παραβάτες πρέπει να εγγραφούν για αυτή τη βάση δεδομένων για όλη τη ζωή τους. Άλλοι παραβάτες σεξουαλικής εκμετάλλευσης βρίσκονται στη βάση δεδομένων για περίοδο δέκα ετών μετά τη λήξη της ποινής τους.
  3. Μόλις λάβετε μια λίστα παραβατών που ταιριάζουν με την αναζήτησή σας, έχετε την επιλογή να κάνετε κλικ στο όνομα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Όταν το κάνετε αυτό, θα εμφανιστεί μια οθόνη με λεπτομερείς πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο. Η οθόνη περιλαμβάνει διεύθυνση, φυσική περιγραφή, αδίκημα καταδίκης, τυχόν γνωστά ψευδώνυμα και ημερομηνία μητρώου. Αυτό λειτουργεί τόσο στη βασική αναζήτηση όσο και στην αναζήτηση χάρτη Google.
  1. Από εκεί, μπορείτε ακόμη και να κάνετε κλικ στο αδίκημα καταδίκης για να πάτε σε μια οθόνη δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες αυτού του αδικήματος. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να δείτε ολόκληρο το φύλλο ραπα του δράστη ή να δημοσιεύσετε μια σημείωση για το άτομο.

Πρόσθετες συμβουλές