Η ιστορία του παραλιακού πάρκου Euclid (1894 - 1969)

Το πάρκο Euclid Beach, που κάποτε βρισκόταν κατά μήκος των ακτών της λίμνης Erie ανατολικά του Κλίβελαντ στο Ευκλείδης του Οχάιο, ήταν ένα δημοφιλές πάρκο ψυχαγωγίας (20ου αιώνα) και παραλία, διαμορφωμένο μετά το νησί Coney της Νέας Υόρκης. Αν και έκλεισε το 1969, πολλοί κάτοικοι του Κλίβελαντ μετράνε επισκέψεις στο πάρκο ως μερικές από τις αγαπημένες αναμνήσεις τους από την παιδική ηλικία.

Πρώιμη ιστορία

Το πάρκο Euclid Beach άνοιξε το 1894. Το πάρκο ανήκε και λειτούργησε από τον William R.

Ryan, που την είδε ως ένα πάρκο για ενήλικες, με κήπο μπύρας και εκδηλώσεις. Η οικογένεια Dubley S. Humphrey αγόρασε το πάρκο το 1901 και το δημιούργησε ξανά ως οικογενειακό θέρετρο, με κατάλληλη ενδυμασία και συμπεριφορά που απαιτείται και χωρίς μπύρα.

Euclid Beach Park Αξιοθέατα

Μεταξύ των πολλών αξιοθέατων στο πάρκο Euclid Beach Park υπήρχαν μια σειρά από κλασικά κυλιόμενες σκάλες, διαμορφωμένοι χώροι για πικ-νικ, ένα διασκεδαστικό σπίτι, μια μεγάλη προβλήτα που βρισκόταν στη λίμνη Erie, ένα περίπτερο χορού, μια περιοχή για μικρότερα παιδιά και πολλές βόλτες.

Η κατάπαυση του πάρκου Euclid Beach Park

Η έλευση της τηλεόρασης και η μετεγκατάσταση πολλών Clevelanders στα προάστια της δεκαετίας του 1960 έγραψε το τέλος για το Euclid Beach Park. Το πρώην αγαπημένο Κλίβελαντ έκλεισε τις πύλες του για τις 28 Σεπτεμβρίου 1969.

Euclid Beach Park σήμερα

Σήμερα, όλα όσα απομένουν από το κάποτε ζωντανό πάρκο ψυχαγωγίας είναι το Arch που στέκεται φρουρός κατά μήκος της λίμνης Shore Blvd. Δηλώθηκε ένα εθνικό ιστορικό ορόσημο, το τόξο προστατεύεται τώρα από την κατεδάφιση.



Αξιοθέατα από το πάρκο μπορούν να βρεθούν μέσα και γύρω από το Κλήβελαντ. Το "Great American Racing Derby" είναι τώρα στο Cedar Point . τμήματα του καρουσέλ εμφανίζονται στην ιστορική κοινωνία των δυτικών αποθεμάτων . και το "Laughing Sal", ένα σκεύος της διασκεδαστικής κατοικίας του Euclid Beach, μπορούν να ενοικιαστούν για ειδικές εκδηλώσεις.

Πηγές

Euclid Beach Park - Μια δεύτερη ματιά , Lee O. Bush et. al; Βιβλία ψυχαγωγικού πάρκου. 1979.
Euclid Beach Park στην εγκυκλοπαίδεια της ιστορίας του Κλίβελαντ

(Ενημερώθηκε 10-3-13)