Γιατί η μικρή γοργόνα της Disney είναι γοητευτική

Ανασκόπηση της Disney World και Disneyland Ride

Ένα γλυκό και chirpy έλξη που βασίζεται σε μια κλασική κινούμενη ταινία, Η Μικρή Γοργόνα φέρνει μια διαχρονική ιστορία και γοητευτική βόλτα στα πάρκα Disney. Τα μικρά παιδιά (και οι νοσταλγικοί ενήλικες που μεγάλωσαν όταν κυκλοφόρησε η ταινία για πρώτη φορά) θα το λατρέψουν και όλοι θα απολαύσουν τη μαγεία τους ενώ θαυμάζουν τους προηγμένους κινούμενους χαρακτήρες.

Προηγούμενες πληροφορίες

Να είστε μέρος αυτού του κόσμου

Εν μέσω όλης της διαφημιστικής εκστρατείας του πάρκου και των διογκωμένων προσδοκιών, θα μπορούσε να βοηθήσει να δηλώσει ποια είναι η διαδρομή Η Μικρή Γοργόνα. Σε αντίθεση με τη Μανία ιστορίας παιχνιδιών και άλλα κτυπήματα, τα υψηλής τεχνολογίας αξιοθέατα, δεν είναι μια διαδραστική βολή-shoot-em-up. Επίσης, δεν περιλαμβάνει γυαλιά 3-D, 4-D εφέ, πλατφόρμες κίνησης, οχήματα όπως το ρομπότ-βραχίονα του Χάρι Πότερ , συγκινήσεις υψηλών ταχυτήτων, εκρηγνυόμενες εκρήξεις ή οποιεσδήποτε από τις άλλες τεχνικές που έχουν σχεδιαστεί από τους σχεδιαστές ενσωματωμένο σε πολλά σύγχρονα αξιοθέατα. Είναι, ωστόσο, μια παλιά σχολική, γλυκιά φύση σκοτεινή βόλτα, το είδος που η Disney πρωτοστάτησε και τελειοποίησε με αξιοθέατα όπως είναι ένας μικρός κόσμος και η πτήση του Peter Pan.

Εδώ είναι κάτι άλλο που η Γοργόνα δεν είναι: Δεν είναι μια βόλτα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο . Παρά την φημολογούμενη τιμολόγηση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων (το ποντίκι διατηρεί πάντα τους πραγματικούς προϋπολογισμούς του πάρκου κοντά στο κίτρινο μπουφάν), γεγονός που θα το καθιστούσε ένα από τα πιο ακριβά αξιοθέατα πάρκου ποτέ, η Γοργόνα είναι σχετικά μέτρια. Στην εκδήλωση Grand Open Adventure της Καλιφόρνια Disney, ένας από τους Imagineers που βοήθησαν στην ανάπτυξη της Γοργόνα χαρακτήρισαν τη διαδρομή D + -ticket.

Αυτό ακούγεται για το σωστό σε με.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Γοργόνα δεν ενσωματώνει κάποια εντυπωσιακή τεχνολογία για να πει την ιστορία της. Στην πραγματικότητα, τα animatronic στοιχεία της αντιπροσωπεύουν μια επόμενη γενεά εξέλιξη του Imagineering μαγεία. Οι εξαιρετικά υγρές ομοιότητες χαρακτήρων όπως ο Ariel και η θαλάσσια μάγισσα Ursula, με τα πολλαπλά σημεία της άρθρωσης τους, απέχουν πολύ από την ακατέργαστη κίνηση των πτηνών tiki, την πρώτη διαδρομή της Disney στην animatronics.

Αλλά η τεχνολογία δεν είναι εκπληκτική, και η συνολική έλξη δεν προσδίδει ένα σημαντικό παράγοντα wow. Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με αυτό. Η ηλιόλουστη και γοητευτική γοργόνα συμπληρώνει όμορφα τα πάρκα της Disney, όπως το Soarin και το Mountain Splash.

Η Ταχύτητα-Dating Έκδοση της "Η Μικρή Γοργόνα"

Στην έκδοση Καλιφόρνιας της έλξης, η ουρά είναι αρκετά ομαλή. Στο μαγικό βασίλειο της Φλόριντα όμως, το κάστρο του Πρίγκιπα Ερίκ προσφέρει ένα πιο δραματικό σκηνικό και η σειρά περιλαμβάνει διασκεδαστικές, διαδραστικές οθόνες βίντεο που προσκαλούν τους επισκέπτες να βοηθήσουν τα κινούμενα καβούρια να "ταξινομήσουν" τα όπλα του Αρίελ.

Η ίδια η διαδρομή είναι σχεδόν πανομοιότυπη και στα δύο πάρκα. Τα επιβατικά σκάφη με έντονα χρωματιστά ημικελύφη που ανήκουν σε μια διαδρομή Omnimover, το σύστημα μεταφορών της Disney (που χρησιμοποιείται στο Haunted Mansion και άλλα αξιοθέατα) είναι ιδανικό για να κατευθύνει τους αναβάτες στο σκοπούμενο σημείο εστίασης κάθε σκηνής.

(Δεν είναι ιδανικό: κάθε φορά που ένας επιβάτης δυσκολεύεται να επιβιβαστεί στη βόλτα και το όχημά του σταματάει, ολόκληρη η γραμμή αλέθεται σε στάση.) Η πρώτη σκηνή αρχίζει στην ακτή ως Scuttle ο γλάρος (που εκφράζεται στην αρχική ταινία από το τέλος, Buddy Hackett) θέτει τη σκηνή. Τα οχήματα τότε βλέπουν προς τα πίσω και γέρνουν προς τα κάτω καθώς οι αναβάτες κατεβαίνουν - το μαντέψατε - κάτω από τη θάλασσα.

Οι σκηνές που ακολουθούν παίζουν σαν κύλινδρο προβολής από την ταινία. Σκεφτείτε το ως την ταχύτητα που χρονολογείται έκδοση της Μικρής Γοργόνα . (Βιαστείτε και φιλί το κορίτσι ήδη!) Τυπωμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μας συνείδηση, τα δημοφιλή τραγούδια της ταινίας πλαισιώνουν κάθε πίνακα. Στο grotto του Ariel, η κοκκινοσκουφίτσα εκφράζει τις γήινες επιθυμίες της τραγουδώντας "Μέρος του κόσμου σου".

Μιλώντας για τα μαλλιά, ο Ethan Reed, ανώτερος εμψυχωτής της εμφάνισης στο Walt Disney Imagineering, λέει ότι η δουλειά του για τον χαρακτήρα Ariel περιελάμβανε δύο χρόνια να αναπτύσσει τρόπους για να κάνει το κύμα της τρίχας και να ρέει στο υποβρύχιο περιβάλλον.

"Είναι ένα μεγάλο μέρος του χαρακτήρα της", σημειώνει. "Πρέπει να το κάνουμε σωστό."

Η επόμενη σκηνή, που έχει οριστεί για το σφύριγμα της ταινίας "Under the Sea", είναι γεμάτη μαρμελάδα με 128 τραγουδιστές, χορευτικές φιγούρες. Ο εορταστικός τόνος και η επεκτατική σειρά μου υπενθύμισαν ότι είναι ένας μικρός κόσμος. Το κόμμα καθοδηγείται από τον ελαφρό καβούρι Sebastian. Ο Reed λέει ότι οι Imagineers ήθελαν να ζωντανέψουν τα μάτια του καρκινοειδούς και ήρθε με ένα οπίσθιο σύστημα προβολής για το μικροσκοπικό πλάσμα. Ο Sebastian έχει στην πραγματικότητα δύο μικροσκοπικούς προβολείς εμφυτευμένους στο κεφάλι του.

Ursula Bops και Wiggles

Αθλητισμός ένα up 'do, Ariel bops μαζί με το "κάτω από τη θάλασσα" και επιδεικνύει μερικές εντυπωσιακές κινήσεις. "Αυτή η φιγούρα του Ariel έχει περίπου 35 διαφορετικές λειτουργίες [σε αντίθεση με τα υποτυπώδη αποκόμματα ράμφους που εμφανίζονται από τα αρχικά πτηνά tiki] και είχα μια σειρά κινήσεων που θα μπορούσα να προγραμματίσω όταν την έκανα κινούμενη", λέει ο Reed. "Ήμασταν σε θέση να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μια ευρύτερη παλέτα ενεργειών και να ενσωματώσουμε πιο λεπτές εκφράσεις".

Το πιο εντυπωσιακό σχήμα είναι η φουσκωμένη θαλάσσια μάγισσα, ο Ουρσουλά. Η προσαρμογή της τεχνικής "σκουός και τέντωμα" που εισήγαγαν οι animators της Disney στη δεκαετία του 1930 σε 3-D animatronics, τα 7-πόδια χαρακτήρες bobs και wiggles στο κλαδί της όπως croons το τραγούδι της υπογραφής, "κακή ατυχής ψυχές". Η διάθεση γίνεται ζοφερή εδώ, με το μαύρο φως να στρέφει στιγμιαία το άλλοτε χαρούμενο σκοτεινό ταξίδι αληθινά σκοτεινό.

Στις τελευταίες δύο σκηνές, ο Αριέλ παίρνει τον άνδρα της και όλοι γιορτάζουν το ευτυχώς-μετά το φινάλε. Με έναν αρκετά γενναιόδωρο χρόνο λειτουργίας 5 λεπτών και 30 δευτερολέπτων, η Γοργόνα αισθάνεται βιαστικά και το τέλος φαίνεται ιδιαίτερα ετικετοποιημένο. Οι μεταβάσεις μεταξύ των σκηνών - ιδιαίτερα της τελευταίας σκηνής - επίσης δεν φαίνεται να έχουν φυσική ροή.

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γοητευτικά τραγούδια και η χαρούμενη ατμόσφαιρα της γοργόνας. Προσχωρεί στις τάξεις των σκοτεινών βόλτων της Disney και δίνει φωνή σε μια ταινία κινούμενων ταινιών που τώρα είναι κλασσική και αγαπημένη.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.