Πόσο δροσερή είναι η ιστορία των παιχνιδιών της Μάνιας της Disney;

Ανασκόπηση του κόσμου της Disney και της έλξης της Disneyland

Ένα ορόσημο στα διαδραστικά αξιοθέατα του θεματικού πάρκου, το Toy Story Mania παίρνει εξαιρετικά φανταστική τεχνολογία παιχνιδιών βίντεο, το εξωραΐζει με 3-D γραφικά (yep, οι αναβάτες φορούν Dorky 3-D γυαλιά), παρουσιάζει μια εμπειρία παιχνιδιού που απευθύνεται σε όλους, από νήπια έως οι πιο έμπειροι παίκτες και τα τυλίγει όλα μαζί χρησιμοποιώντας τους εμπλεκόμενους χαρακτήρες από τις ταινίες Toy Story . Το αποτέλεσμα είναι ένα giddy και εξαιρετικά εθιστικό έλξη που έχει σχεδόν μανιακούς καλεσμένους κόπο να κτυπήσουν τους φίλους τους και να πηδούν πίσω στην ουρά για να τους πείσουν ξανά και ξανά.

Πάπια πέντε ποδιών

Toy Story Η Midway Mania (όπως είναι γνωστή στην Καλιφόρνια) βρίσκεται ακριβώς στο σπίτι εν μέσω των πραγματικών παιχνιδιών της Midway του Pixar Pier. Το κτίριο του Βικτωριανού στυλ, το οποίο χρονολογείται από τα τέλη του αιώνα, καλεί τους αναβάτες, όπως και ο αρχηγός του Πατάτα που κατακλύζεται από το wisecracking. Ο διαδραστικός, κινούμενος χαρακτήρας (που χαρακτηρίζει τη φωνή του τελευταίου κωμικός Don Rickles) είναι εξαιρετικά εξελιγμένος και λειτουργεί ως παραδοσιακός καρναβαλίστικος barker - αν και με πλήθος επισκεπτών που παρεμποδίζουν την ουρά της δημοφιλούς έλξης, εξυπηρετεί περισσότερο ως εκτροπή χρόνος σε σειρά παρά ως ρίγος για τη βόλτα.

Το αξιοθέατο χρησιμοποιεί οχήματα τεσσάρων επιβατών, με δύο παίκτες να κάθονται από κάθε πλευρά του οχήματος. Κάθε επισκέπτης έχει το δικό του «πυροσβέστη δράσης με ελατήριο» (που χρησιμοποιεί πραγματικά μαγνήτες και δεν έχει ελατήρια ή μηχανικά μέρη) για να πυροβολήσει εικονικά αντικείμενα, όπως αυγά και δαχτυλίδια, στα προσομοιωμένα καρναβαλικά παιχνίδια.

Δύο οχήματα, με συνολικά οκτώ αναβάτες, κινούνται διαδοχικά μέσα από την έλξη και σταματούν να παίζουν πέντε παιχνίδια και ένα γύρο πρακτικής. Κάθε σύνολο δύο αναβάτη δίπλα-δίπλα παίρνει τη δική του οθόνη για κάθε ένα από τα παιχνίδια και οι παίκτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τους ίδιους στόχους. Τα επιμέρους παιχνίδια διαρκούν 30 δευτερόλεπτα και ολόκληρη η έλξη διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.

Η ιδιοσυγκρασία της Toy Story Mania, ενισχυμένη από το κεφάλι των πέντε ποδιών κ. Πατάτα και το πακέτο παιχνιδιών μεγαλύτερης από τη ζωή στην περιοχή φόρτωσης, είναι ότι οι αναβάτες έχουν συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός παιχνιδιού (που είναι η έννοια σε όλο το παιχνίδι Story Story στη Φλώριδα). Τα ίδια τα οχήματα υποτίθεται ότι είναι παιχνίδια που μεταφέρουν επιβάτες στην κρεβατοκάμαρα του Andy, τον ανθρώπινο χαρακτήρα από τις ταινίες Toy Story . Καθώς μετακινούνται από την οθόνη στην οθόνη, οι αναβάτες περνούν υπερμεγέθεις δομικές μονάδες, επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που σπρώχνουν γύρω από το δωμάτιο.

Μεταξύ των παιχνιδιών είναι το Baa Loon Pop του Bo Peep, ένα παιχνίδι με βέλη και το στρατόπεδο πυροβολισμού των στρατιωτών του Green Army, ένα παιχνίδι που χτυπά πιάτα και χρησιμοποιεί εικονικά softballs. Η βόλτα περιλαμβάνει 4-D εφέ , όπως οι εκρήξεις αέρα από πυραύλους που δαγκώνουν το δαχτυλίδι και ψεκάσματα νερού από μπαλόνια νερού. Κάθε σκηνή έχει στόχους με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας και σημείο αξίας.

Τα αντικείμενα υψηλότερης αξίας συνήθως μπαίνουν κατά μήκος των εξωτερικών άκρων της περιοχής παιχνιδιού ή τοποθετούνται σε κινούμενους στόχους. Θα πρέπει οι παίκτες να κολλήσουν με τους στόχους μεγάλου σημείου; Δεν το νομίζω. Τα κανόνια επί του σκάφους έχουν απεριόριστη προμήθεια πυρομαχικών, είναι πολύ ευαίσθητα και είναι ικανά να εκτοξεύουν βολές ταχείας πυρκαγιάς. Η συμβουλή μου: Επεκτείνετε και στοχεύστε σε μερικούς από τους μεγάλους στόχους πριν ο κάτοχός σας έχει την ευκαιρία να τα βγάλει, αλλά συνεχίστε να τραβάτε χωρίς διακοπή στον σκοπευτή και να βγάλετε ευκολότερους στόχους.

Το τελικό παιχνίδι, ακολουθώντας την Γκαλερί Γκόττυντ 'Tootin' Shootin 'του Woody (θα πρέπει να αγαπάτε τα ονόματα), είναι ένα γύρο πρόκλησης. Εδώ, οι στόχοι είναι μεγάλοι και απλοί. Ο στόχος είναι να πυροβολήσετε κατά βούληση με περισσότερη ευχαρίστηση από τον αντίπαλό σας.

Σκεφτείτε έξω από το (παιχνίδι) κουτί

Είναι εύκολο να παρακολουθείτε το παιχνίδι, καθώς η πυρομαχική είναι το ίδιο χρώμα με τον σκοπευτή και η προοπτική 3-D, η οποία καθιστά τις εικόνες που παράγονται από υπολογιστή με μια πειστική αίσθηση βάθους και ρεαλισμού, επιτρέπει στους παίκτες να ακολουθήσουν τις τροχιές των πυρομαχικών τους (κάτι που ο ποδοσφαιριστής του Buzz Lightyear βόλτα στη Disneyland και το παιδί του λείπει πάρα πολύ).

Στοχεύστε ψηλά και προς τα δεξιά για παράδειγμα και τα εκτοξευόμενα αντικείμενα παίρνουν ένα προβλέψιμο τόξο. Μερικοί από τους στόχους περιλαμβάνουν κρυφά μπόνους. τους χτυπήσει μία φορά και μεταμορφώνονται σε στόχους υψηλότερης βαθμολογίας.

Τα 12χρονα και οι παππούδες τους μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα μαζί. Ακόμα και οι πολεμιστές εκτός παιχνιδιού θα πρέπει να βρίσκουν τον ελεγκτή και την εμπειρία παιχνιδιού αρκετά διαισθητικό. Μπορεί να είναι απογοητευτική για να δείτε τα κορυφαία αποτελέσματα της ημέρας και του μήνα που δημοσιεύθηκαν στο τέλος της διαδρομής. Πώς είναι η Toy Story Mania whizzes ικανή να στοιβάζει πάνω από 300.000 πόντους;

Μέρος του τέχνασμα είναι να πυροβολήσει το shooter όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να κρατήσετε τον πυρομαχικό με ελάχιστη προσπάθεια, πολλοί επιτυχημένοι παίκτες φαίνεται να προτιμούν να τοποθετούν τα χέρια τους σε οριζόντια θέση και να αρπάζουν τον ενεργοποιητή από την πλευρά του. Φαίνεται παράξενο, αλλά λειτουργεί καλά. Επίσης, τα αυγά του Πάσχα με στόχους με μεγάλη αξία είναι κρυμμένα ανάμεσα στα παιχνίδια. Για να τους ξεκλειδώσετε, οι αντίπαλοι προφανώς πρέπει να συνεργαστούν.

Επειδή η Toy Story Mania χρησιμοποιεί την τεχνολογία εικονικού παιχνιδιού που προβάλλεται στις οθόνες, θα ήταν σχετικά εύκολο να μεταμορφωθεί η διαδρομή. "Αν θέλουμε να κάνουμε μια επικάλυψη διακοπών, μπορούμε να πάμε στο νεκρό της νύχτας και να αλλάξουμε το λογισμικό", λέει ο παραγωγός και διευθυντής της σειράς Walt Disney Imagineering, Chrissie Allen. Οι χιονοστιβάδες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα softballs, για παράδειγμα, και το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας θα μπορούσε να γίνει offsite με μικροαλλαγές του κώδικα του υπολογιστή. "Θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε την εμπειρία χωρίς να χρειαστεί ποτέ να κλείσουμε την έλξη. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι 'αυτό," προσθέτει ο Allen. (Ενημέρωση: Ενώ μπορεί να είναι δυνατή η τροποποίηση της διαδρομής, μέχρι σήμερα, η Disney την έχει αφήσει ανέπαφη.)

Στο Grand Opening της Toy Story Midway Mania στην Disney California Adventure, ο John Lasseter, ο Pixar Honcho και ο σκηνοθέτης της αρχικής Toy Story, δήλωσαν: "Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα αξιοθέατο που είναι τόσο διασκεδαστικό, θα θέλατε να πάρετε πίσω σε γραμμή μόλις τελειώσει. " Αποστολή εξετελέσθει. Η διαδρομή είναι τόσο εθιστική, οι καρποί σας μπορεί να βλάψουν μετά από επανειλημμένες προσπάθειες για την καλύτερη βαθμολογία σας. Ο τελευταίος γύρος πρόκλησης είναι ένας δολοφόνος. Ίσως η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία να αναγνωρίσει μια νέα διανοητική διαταραχή εμπνευσμένη από την οδήγηση: Μανία της Μανίας.