Πειρατές της Καραϊβικής Disney Ride Ιστορία

Πηγαίνοντας κάτω από το κατάστρωμα με το Disney Imagineering Legend Marty Sklar

Σήμερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την Disneyland (ή οποιοδήποτε από τα πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο για αυτό το θέμα) χωρίς τους Πειρατές της Καραϊβικής . Είναι μια τέτοια υπογραφή και διαχρονική έλξη που φαίνεται ότι πρέπει πάντα να ήταν εκεί. Στην πραγματικότητα, οι πειρατές δεν ανυψώθηκαν τα πανιά τους μέχρι 11 χρόνια από τότε που άνοιξε το αρχικό θεματικό πάρκο της Disney . Και σχεδόν ποτέ δεν έβαλαν πανιά - τουλάχιστον όχι με τη μορφή που τώρα γνωρίζουμε και αγαπάμε, όπως θα ανακαλύψετε σε αυτή τη σύντομη ιστορία των Πειρατών της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με τον Μάρτι Σκλάρ, πρώην αντιπρόεδρος και κύριο δημιουργικό στέλεχος στο Walt Disney Imagineering , ο Walt είχε αναπτύξει μια ιδέα για πειρατές και οι εργαζόμενοι είχαν ήδη βάλει το χάλυβα για τη μέτρια έλξη όταν η Έκθεση του Παγκόσμιου Ιστού της Νέας Υόρκης τον έκανε να ξανασκεφτεί τα σχέδιά του . Η έκθεση του 1964-65 χαρακτήρισε τέσσερα έργα της Disney, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κόσμου [sic]. Η επιτυχημένη αυτή επιτυχία και η ικανότητα να προσελκύσει τεράστιο αριθμό επισκεπτών μέσω της εμπειρίας ώθησε τον Walt να ενσωματώσει ένα παρόμοιο σύστημα οδήγησης για τους Πειρατές. Εκτός αυτού, τα σκάφη δούλεψαν καλά με το θέμα και επέτρεψαν την ιστορία να εξελιχθεί με πιο ελεγχόμενο και γραμμικό τρόπο.

Ένα άλλο αξιοθέατο του Κόσμου, οι Μεγάλες Στιγμές με τον κ. Λίνκολν, μετακόμισε το ακουστικό-animatronics σε άλλο επίπεδο. Ο ρεαλισμός του προέδρου ασχολήθηκε - ακόμα και με έκπληξη - με το κοινό. Ο Sklar λέει ότι ο Walt κατέλυσε τους Imagineers που ήθελαν να δημιουργήσουν πειρατές γελοιογραφίας και τους ζήτησαν να πάνε για πιο φυσική εμφάνιση του Λίνκολν.

"Ο Walt είχε μια πίστη στους animatronic χαρακτήρες και είπε:« Αυτό είναι μόνο για την αναπνοή της ζωής σε αυτούς τους χαρακτήρες ». "

Η φωτιά ήταν λίγο πολύ ρεαλιστική

Χρειάστηκαν πολλοί Imagineers για να αναπνεύσουν τη ζωή στους Πειρατές. Μόλις ολοκλήρωσαν τους storyboard, η ομάδα της Disney δημιούργησε μικροσκοπικά σύνολα. Ο ίδιος ο Walt έριξε και σκηνοθέτησε τους animatronic ερμηνεύοντας 120 ηθοποιούς για να χρησιμεύσουν ως μοντέλα.

Οι Imagineers κινηματογραφούσαν τα μοντέλα που λειτουργούν στις σκηνές τους για να τα χρησιμοποιήσουν ως αναφορά. Έλαβαν επίσης γύψινους χυτούς τύπους για να σχεδιάσουν τους animatronic χαρακτήρες

Ο Blaine Gibson, καλλιτέχνης και γλύπτης με φόντο στο animation, ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των χαρακτήρων. "Είχε μια πλήρη κατανόηση για animatronics", λέει ο Sklar. "[Blaine] συνειδητοποίησε ότι είχε μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να ανακοινώσει ποιος είναι ο χαρακτήρας, κάνοντάς τα ελαφρώς υπερβολικά και είναι αυτή η λεπτή παρουσίαση που κάνει το έργο έλξης".

Ο Sklar λέει ότι είχε ένα χέρι, αν και μικρό, στο σχεδιασμό των Πειρατών. Εργάστηκε με έναν άλλο σημειωμένο Disney Imagineer, Χ. Atencio, στην καταγραφή της αφήγησης. Ο Atencio έγραψε το σενάριο, συμπεριλαμβανομένων των πλέον γνωστών τραγουδιών των τραγουδιών των " Πειρατών της Καραϊβικής " "Yo Ho".

Ο ειδικός εφέ Master Yale Gracey δημιούργησε τη σκηνή φωτιάς της έλξης. Ο Sklar λέει ότι ήταν τόσο ρεαλιστική, η πόλη Anaheim δεν θέλησε να την εγκρίνει στην αρχή. «Φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα πανικοβάλλονταν», γελάει. "Πρέπει να τους πείσουμε ότι δεν ήταν πραγματικό."

Disney's Masterful Χρήση του Storytelling

Όταν η ιδέα για τους Πειρατές άρχισε να επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερες κλίμακες, ο Sklar λέει ότι ο Imagineers συνειδητοποίησε ότι η έλξη ήταν μεγαλύτερη από κάθε διαθέσιμο χώρο μέσα στο περιορισμένο αποτύπωμα του πάρκου.

"Στη συνέχεια, κάποιος κατάλαβε ότι θα μπορούσαμε να βγούμε έξω από το berm εάν βάζαμε την έλξη σε ένα κτίριο και έφερε τα σκάφη στο κτίριο. Το κοινό δεν βλέπει τι συμβαίνει μέσα στο κτίριο." (Το στοιχειωμένο αρχοντικό χρησιμοποιεί μια παρόμοια τακτική). "Οι Πειρατές ήταν η αρχή της διασταύρωσης της Disneyland."

Και ήταν επίσης ένα τέντωμα και με άλλους τρόπους. Με τα περίτεχνα σύνολα, τα κοστούμια, τις περίπλοκες μηχανικές κινήσεις των χαρακτήρων και άλλα στοιχεία που συνέβαλαν στο καθαρό πεδίο της έλξης, ο Sklar λέει ότι οι Πειρατές "... πήραν ένα τεράστιο άλμα πίστης".

Έθεσε επίσης το μπαρ με ένα κβαντικό άλμα και άλλαξε την ίδια τη φύση της εμπειρίας του θεματικού πάρκου. Η ιστορία της έλξης αποδείχθηκε τόσο ισχυρή, οδήγησε στην εξωφρενικά δημοφιλή ταινία franchise που χαρακτηρίζει τον Johnny Depp ως καπετάνιος Jack Sparrow.

Με τη σειρά του, ο καπετάνιος καπετάνιος και άλλοι χαρακτήρες από τις ταινίες έχουν ενσωματωθεί (με γούστο και με ευλάβεια στην αρχική έλξη που θα μπορούσα να προσθέσω) στην πορεία.

Η ιστορία των πειρατών συνεχίζει να ξεδιπλώνεται καθώς οι νέες γενιές των ανεμιστήρων ξεκινούν με τους animatronic buccaneers. Είναι κάθε τόσο τόσο σχετικό και δημοφιλές σήμερα όσο και όταν άνοιξε το 1967. Και αυτό, μου mateys, είναι μια απόδειξη για τον Walt και το πλήρωμά του Imagineers - όλοι οι κύριοι παραμύθια - που δημιούργησαν αυτή την απίστευτη έλξη.