Αριθμός 24 λεωφορείο του Λονδίνου για μια φτηνή περιήγηση στα αξιοθέατα

Φτηνές hop στο / Hop Off Αξιοθέατα λεωφορείων

Υπάρχουν πολλές διαδρομές λεωφορείων του Λονδίνου που είναι ιδανικές για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Μου αρέσει η διαδρομή αριθ. 24 καθώς αρχίζει στο Hampstead στο βόρειο Λονδίνο, διέρχεται από το κεντρικό Λονδίνο και τελειώνει στο Pimlico κοντά στο σταθμό Victoria.

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των διαδρομών λεωφορείων του Λονδίνου για περιηγήσεις .

Το Λονδίνο Λεωφορείο Νο. 24

Χρόνος που απαιτείται: Περίπου 1 ώρα

Έναρξη: Hampstead Heath

Φινίρισμα: Pimlico

Η διαδρομή ξεκινά στο South End Green στη διασταύρωση των δρόμων South End Road και Pond Street.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό Hampstead Heath στο London Overground. Ενώ είστε εκεί μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Hampstead Heath, επισκεφθείτε το 2 Willow Road (πρώην σπίτι του αρχιτέκτονα Ernö Goldfinger) ή σταματήστε για ένα μεσημεριανό γεύμα στο The Roebuck, το οποίο έχει έναν όμορφο κήπο παμπ.

Το λεωφορείο no.24 είναι ένα λεωφορείο "νέας Routemaster". Τα λεωφορεία είναι πλήρως προσβάσιμα και έχουν τρεις εισόδους έτσι επιβίβαση και αποβίβαση είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

Το πρώτο τμήμα της διαδρομής είναι αρκετά οικιστικό, αλλά μέσα σε 10 λεπτά το λεωφορείο φτάνει στο Camden όπου στρίβει αριστερά στην Chalk Farm Road. Η αγορά Σταθερών βρίσκεται στα δεξιά και η σιδηροδρομική γέφυρα «Camden Town» περνάει πέρα ​​από το δρόμο μπροστά.

Κοιτάξτε γρήγορα το Camden High Street πριν το λεωφορείο στρίψει αριστερά στην οδό Hawley. Κοιτάξτε την παμπ The Hawley Arms στα δεξιά. Αυτή ήταν η αγαπημένη παμπ της Amy Winehouse.

Σύντομα βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Camden Road και βρίσκεστε κοντά στο σταθμό του μετρό Camden Town.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το λεωφορείο δεν περνάει κατά μήκος της μονής κατεύθυνσης του Camden High Street, αλλά, φυσικά, εάν κάνετε τη διαδρομή προς τα πίσω θα φτάσετε να δείτε τις διάσημες Camden Markets που ευθυγραμμίζουν το δρόμο.

Εάν μένετε στο λεωφορείο, στρίβει τώρα αριστερά και ακολουθεί μια διαδρομή παράλληλη προς το κάτω τμήμα της Camden High Street.

Στο Mornington Crescent θα δείτε τον όμορφο σταθμό του σταθμού Leslie Green και καθώς το λεωφορείο πηγαίνει αριστερά από το σταθμό βλέμμα δεξιά για να δείτε το υπέροχο κτίριο Art Deco που χρησίμευσε ως εργοστάσιο τσιγάρων Carreras 'Black Cat', σχέδιο που ήταν βαριά επηρεασμένη από τα αιγυπτιακά στυλ.

Το λεωφορείο ενώνεται στη Hampstead Road και κατευθύνεται προς το κεντρικό Λονδίνο.

Ακριβώς μπροστά θα δείτε τον πύργο BT πριν φτάσετε στους σταθμούς Euston Road και Warren Street. Ο πύργος BT είναι ένας πύργος επικοινωνίας και ένα εντυπωσιακό μνημείο ύψους 177 μέτρων. Κάποτε είχε ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο που ήταν ανοιχτό στο κοινό, αλλά δυστυχώς έκλεισε στη δεκαετία του '70.

Το λεωφορείο περνάει στην οδό Gower με UCL (University College London) στα αριστερά, όπου μπορείτε να κατεβείτε για να δείτε τον Jeremy Bentham (μέσα) και κοιτάξτε προς τα δεξιά για να δείτε το Μουσείο Grant .

Καθώς περνάτε από την πλατεία Bedford Square (στα δεξιά σας), θαυμάστε τη γεωργιανή αρχιτεκτονική και τις παλιομοδίτικες θέσεις.

Μισή ώρα στο ταξίδι σας και θα φτάσετε στη στάση για το Great Russell Street, όπου βγαίνετε για το Βρετανικό Μουσείο . Είναι ακριβώς στα αριστερά (το λεωφορείο δεν θα το περάσει.)

Κοιτάξτε μπροστά και προς τα αριστερά και δείτε το κατάστημα ομπρέλας του James Smith & Sons που βρίσκεται εκεί από το 1857.

Το λεωφορείο κατευθύνεται κατευθείαν στη Νέα Οξφόρδη, προς το Αθλητικό Κέντρο Oasis και το Covent Garden, πριν στρίψετε δεξιά για να συμμετάσχετε στο Charing Cross Road. Ο ψηλός ουρανοξύστης μπροστά είναι το Center Point. Έχει 34 ορόφους και υπάρχει μια αίθουσα προβολής στον όροφο 33.

Για να φτάσετε στο Charing Cross Road, το λεωφορείο κατεβαίνει κάτω από τη Δανία Street, η οποία είναι γεμάτη από καταστήματα μουσικών οργάνων. Αυτό είναι το βρετανικό 'Tin Pan Alley'. (Αυτή η εκτροπή οφείλεται στο έργο crossreil στο Tottenham Court Road).

Το λεωφορείο στρίβει αριστερά για να συμμετάσχει στο Charing Cross Road και σύντομα θα φτάσει στο Cambridge Circus - τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Shaftesbury, όπου θα δείτε το θέατρο Palace Palace στα δεξιά σας.

Τότε είναι στην πλατεία Τραφάλγκαρ . Θα δείτε πρώτα την Εθνική Πινακοθήκη στα δεξιά σας και στη συνέχεια την εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου στο Πεδίο αριστερά, προτού ολόκληρη η πλατεία φτάσει στα δεξιά.

Προσέξτε για το καλυμμένο αστυνομικό κουτί , όταν στην στάση του Trafalgar Square / Charing Cross σταθμό λεωφορείων, πριν το λεωφορείο κατευθύνει το Whitehall και θα έχετε τον υπέροχο Big Ben μπροστά.

Κοιτάξτε δεξιά για να δείτε την Parade Horse Guard, όπου μπορεί να δει κανείς το ιππικό (και τα κοπάδια τουριστών που τραβάνε φωτογραφίες από αυτά). Στα αριστερά βρίσκεται το Banqueting House, το οποίο έχει ένα υπέροχο ανώτατο όριο στο Hall που ζωγράφισε ο Rubens και είναι το μόνο εναπομείναν πλήρες κτίριο του Whitehall Palace που κάποτε έφερε τις δύο πλευρές αυτού του δρόμου στα τέλη της δεκαετίας του 1500.

Παρατηρήστε τους ένοπλους αστυνομικούς και τα μαύρα κιγκλιδώματα στα δεξιά και αυτή είναι η Downing Street, όπου ο πρωθυπουργός ζει με τον αριθμό 10. Μια γρήγορη ματιά προς τα αριστερά και θα δείτε το London Eye , το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού Τάμεση .

Και έπειτα φτάνετε στην πλατεία του Κοινοβουλίου με τα Σπίτια του Κοινοβουλίου και τον Big Ben στα αριστερά σας. Το λεωφορείο περνάει γύρω από την πλατεία και σύντομα το Αβαείο του Γουέστμινστερ βρίσκεται στα αριστερά σας με το Ανώτατο Δικαστήριο στα δεξιά σας.

Το λεωφορείο περνάει κατά μήκος της οδού Βικτώριας, όπου δεν υπάρχει τίποτα που βλέπει, αλλά φαίνεται αριστερά ακριβώς πριν από το σταθμό Victoria και θα δείτε τον καθεδρικό ναό του Westminster που διαθέτει πύργο που βλέπει γκαλερί 64 μέτρα (210 πόδια) πάνω από το επίπεδο του δρόμου.

Το λεωφορείο δεν μεταβαίνει στον σταθμό λεωφορείων της Βικτώριας αλλά, αντίθετα, κατεβαίνει στην πλευρά του σταθμού, κατά μήκος του δρόμου Wilton, ο οποίος διαθέτει πολλά εστιατόρια και καφέ. Έμεινε στο Belgrave Road και βρίσκεστε στο Pimlico, οπότε είναι καλύτερο να κατεβείτε στη στάση του σταθμού Pimlico στην οδό Lupus και απέχει 5 λεπτά με τα πόδια για να επισκεφθείτε την Tate Britain .