Παγκόσμια Έκθεση Τουριστικής Περιπέτειας

Ο περιπετειώδης τουρισμός είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς. Και δεν είναι πλέον η αποκλειστική επαρχία του σακιδίου με σαράντα σαββατοκύριακα. Οι boomers, οι οικογένειες και οι ταξιδιώτες πολυτελείας ενδιαφέρονται για τις πιο δραστήριες, εμβυθιστικές διακοπές. Είναι μέρος της συνολικής αύξησης των αυθεντικών ταξιδιών.

Αναγνωρίζοντας ότι το τοπίο έχει αλλάξει όσον αφορά τα ταξίδια περιπέτειας, δύο εξέχοντες οργανώσεις ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτοποριακή μελέτη.

Το UNWTO και η Ένωση Εμπορίου Travel Adventure συνεργάστηκαν με την Παγκόσμια Έκθεση UNWTO για τον Περιφερειακό Τουρισμό.

Η έκθεση είναι η πρώτη πρώτη επισκόπηση από την UNWTO για το θέμα του τουριστικού περιπετειώδους τουρισμού. Μεταξύ άλλων, προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες για τη στενή σχέση μεταξύ του τουρισμού περιπέτειας και του υπεύθυνου τουρισμού.

Η ATTA είναι μια εξαιρετικά αναγνωρισμένη ταξιδιωτική επαγγελματική ένωση και ένα μέλος θυγατρικής της UNWTO. Πιστεύεται με την αύξηση του προφίλ του ταξιδιού περιπέτειας στα μέσα ενημέρωσης και μέσα στον κλάδο. Ο παγκόσμιος οργανισμός ένταξης αποτελείται από 1.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες, κυβερνητικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και μέλη παροχής υπηρεσιών.

Η ATTA παρείχε βασικά στοιχεία για την έκθεση, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις βασικές αξίες του υπεύθυνου τουρισμού. Ένας από τους στόχους της έκθεσης είναι να δοθεί σε όλους τους φορείς του τουρισμού μια κοινή βάση κατανόησης μιας από τις πιο προοδευτικές μορφές τουρισμού. Και οι δύο οργανισμοί πιστεύουν ότι η έκθεση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη βιομηχανικών προτύπων.

Φυσικά, ένας άλλος στόχος είναι να αυξηθεί το ταξίδι περιπέτειας.

"Αυτή η έκθεση παρέχει μια κριτική παρατήρηση σε ένα από τα πιο δυναμικά τμήματα που οδηγούν στην ανάπτυξη του τουρισμού", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Taleb Rifai. "Επιπλέον, με προσεκτική και υπεύθυνη διαχείριση, ο τουριστικός περιπέτεια προσφέρει αποτελεσματικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε χώρες που αναζητούν νέες και βιώσιμες πηγές ανάπτυξης".

Η έκθεση προσφέρει μια οκταψήφια επισκόπηση της τρέχουσας τουριστικής βιομηχανίας περιπέτειας, μια ιστορία του τουρισμού περιπέτειας καθώς και μια συζήτηση των τάσεων και των επίκαιρων θεμάτων. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν:

"Αυτή η έκθεση υποδηλώνει την αναγνώριση από την UNWTO της συμβολής του τουριστικού τουρισμού στο βιώσιμο μέλλον του τουρισμού", δήλωσε ο πρόεδρος της ATTA, Shannon Stowell, ο οποίος παρουσίασε μια σύνοψη για την έκθεση. "Παρέχει ένα υπόβαθρο που υπογραμμίζει τις δυνατότητες για προορισμούς σε όλο τον κόσμο που αναζητούν τρόπους για τη δημιουργία αειφόρων μοντέλων οικονομικού τουρισμού που προστατεύουν τους ανθρώπους και τους τόπους".

Οι συνεισφέροντες στην έκθεση συμπεριλαμβάνουν τους ειδικούς της βιομηχανίας Natasha Martin και Keith Sproule και την Christina Beckmann και την Nicole Petrak της ATTA. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί συνεργάτες του UNWTO και μέλη συνεργατών που προσφέρουν τοπικές προοπτικές. Η έκθεση μπορεί να τηλεφορτωθεί από την UNWTO ή την ιστοσελίδα της ATTA.

Εκτός από τις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες, το UNWTO και η ATTA ξεκίνησαν μια σύμπραξη για την παροχή περιφερειακών μαθημάτων στον Περιφερειακό Τουρισμό.

Τα μαθήματα παρέχονται μέσω του προγράμματος Adventure EDU της ATTA σε συνεργασία με το Ίδρυμα UNWTO.Themis.

Περισσότερα για την ATTA

Το ATTA, που ιδρύθηκε το 1990, είναι μια ιδιωτική βιομηχανική ομάδα εμπορικού χαρακτήρα που χρησιμεύει για τη δικτύωση, την εκπαίδευση, την επαγγελματοποίηση και την προώθηση της βιομηχανίας ταξιδιωτικών περιηγήσεων.

Η οργάνωση εξυπηρετεί μέλη σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Ο επιχειρηματικός στόχος της ATTA είναι να προωθήσει τη δικτύωση, τη συνεργασία, τις υπηρεσίες, τα γεγονότα, την υπεράσπιση, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τους πόρους προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας ταξιδιών για περιπέτεια.

Μέσω των περιφερειακών εκδηλώσεων AdventureConnect και της ετήσιας διάσκεψης κορυφής Adventure Travel World Summit, η ATTA παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες μάθησης, δικτύωσης και συνεργατών. Με ειδίκευση στην έρευνα, την εκπαίδευση, τα νέα της βιομηχανίας ταξιδιών περιπέτειας και την προώθηση, τα μέλη της ATTA λαμβάνουν ανταγωνιστικές ευκαιρίες που τους βοηθούν να τους εδραιώσουν ως ηγέτες στον τουριστικό περιπέτεια.

Περισσότερα για το UNWTO

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), ειδικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, είναι ο κορυφαίος διεθνής οργανισμός με καθοριστικό και κεντρικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης υπεύθυνου, βιώσιμου και παγκοσμίως προσβάσιμου τουρισμού. Χρησιμεύει ως παγκόσμιο βήμα για θέματα τουριστικής πολιτικής και πρακτική πηγή τεχνογνωσίας στον τομέα του τουρισμού. Έχει 156 χώρες, 6 εδάφη, 2 μόνιμους παρατηρητές και πάνω από 400 μέλη συνεργατών.