Γιατί πρέπει να επισκεφθείτε την Πράγα τον Νοέμβριο

Επισκεφθείτε την Πράγα το Νοέμβριο όταν είναι κρύο αλλά λιγότερο γεμάτο

Μια επίσκεψη στην Πράγα τον Νοέμβριο δεν είναι για τους αμυδρά της καρδιάς. Αν και η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας είναι μια όμορφη πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό, ο καιρός της στα τέλη του φθινοπώρου είναι ζωηρός και κρύος. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες της Πράγας το Νοέμβριο κυμαίνονται από το χαμηλό των 36 F έως το υψηλό των 53 F. Οι περισσότεροι τουρίστες κάνουν κατανοητό το ταξίδι στην Πράγα την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όταν οι εποχές των φεστιβάλ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ο καιρός είναι πιο ζεστός ή τον Δεκέμβριο η πόλη ανάβει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Αν φτάσετε στην Πράγα προς τα τέλη Νοεμβρίου, ίσως να είστε σε θέση να πιάσετε μερικές πρώιμες προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, αλλά ως επί το πλείστον, ο Νοέμβριος στην Πράγα είναι ήσυχος και όχι πολύ γεμάτος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετή δουλειά.

Γιορτάστε την Τσεχική Ελευθερία

Η 17η Νοεμβρίου είναι η επέτειος της Velvet Revolution, η οποία ξεκίνησε το τέλος της τότε τότε χώρας της Τσεχοσλοβακίας. Το φθινόπωρο του 1989, η χώρα γνώρισε διαδεδομένες διαμαρτυρίες, οι οποίες έγιναν γνωστές ως η Velvet Revolution λόγω της ειρηνικής τους φύσης. Αυτές οι διαδηλώσεις ήταν τελικά επιτυχείς για την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και διεξήχθησαν ελεύθερες εκλογές το 1990. Ο Σοβιετικός πρόεδρος Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τερμάτισε τον Ψυχρό Πόλεμο και απομάκρυνε την απειλή σοβιετικής στρατιωτικής δράσης εναντίον πρώην κομμουνιστικών χωρών όπως η Τσεχοσλοβακία.

Η ημέρα αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία γιορτάζεται ετησίως στις 17 Νοεμβρίου. Είναι η σημαντικότερη από όλες τις τσεχικές αργίες, ενώ οι εορτασμοί περιλαμβάνουν τελετή φωτισμού κεριών στην πλατεία Wenceslas, όπου στεφάνια και λουλούδια τοποθετούνται στη πλάκα νίκης και παρέλαση.

Είναι μια καλή μέρα για να επισκεφτείτε μουσεία ιστορίας, όπως το Μουσείο της Πόλης της Πράγας και ιδιαίτερα το Μουσείο του Κομμουνισμού, το οποίο παρουσιάζει πρωτότυπες ταινίες, φωτογραφίες, έργα τέχνης και ιστορικά έγγραφα που εξηγούν έντονα αυτό το κεφάλαιο στην ιστορία της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Επισκεφθείτε ιστορικά μέρη

Η πόλη της Πράγας είναι εκατοντάδες χρόνια και έχει μερικά αξιόλογα κτίρια που δείχνουν την ιστορία της - το πιο διάσημο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης είναι το Κάστρο της Πράγας, το οποίο χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Διάφορες βασιλικές και θρησκευτικές δομές προστέθηκαν κατά τους επόμενους αιώνες, που αντιπροσωπεύει τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές μορφές στο συγκρότημα του Κάστρου της Πράγας.

Σε κοντινή απόσταση από το κάστρο της Πράγας βρίσκεται η Παλιά Πόλη της Πράγας, η οποία εντοπίζει την προέλευσή της στον 13ο αιώνα και προστατεύεται από την UNESCO ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς . Τα γοτθικά, αναγεννησιακά και μεσαιωνικά κτίρια περιβάλλουν την Πλατεία της Παλιάς Πόλης με το μνημείο του Βοημίας φιλοσόφου Jan Hus. Το πιο διάσημο χαρακτηριστικό της πλατείας είναι το αστρονομικό ρολόι ηλικίας 600 ετών, το οποίο τραβάει πλήθη με την ωριαία κουδούνι και την παρέλαση σκαλιστών φιγούρων.

Συμβουλές για ταξίδια στην Πράγα το Νοέμβριο

Πολλά από τα αξιοθέατα της Πράγας, όπως το Κάστρο της Πράγας και η Πλατεία της Παλιάς Πόλης, προσφέρουν ελάχιστη απόδραση από το κρύο, καθιστώντας την ανάγκη να πάτε σε ένα κατάστημα ή ένα καφέ για ένα ξόρκι. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Νοέμβριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοπλίσει με κρύο καιρό, όπως ένα βαρέι παλτό, γάντια, ένα καπέλο και κασκόλ και ζεστά παπούτσια και κάλτσες.

Αν ταξιδέψετε σωστά, μπορείτε να βρίσκεστε στην Πράγα στις 17 Νοεμβρίου για τον εορτασμό της Velvet Revolution, ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της χώρας. Μια επίσκεψη στην Πράγα το Νοέμβριο μπορεί να σας ανταμείψει με τις τιμές ξενοδοχείων εκτός εποχής και λίγους τουρίστες, καθώς η πόλη είναι κυρίως ήσυχη μπροστά από τις γιορτές των διακοπών της.