Πώς να φτάσετε από Toledo στη Σεβίλλη

Οι επιλογές σας για ταξίδια στο νότο δεν είναι τόσο καλή όσο θα περίμενε κανείς

Η θέση του Τολέδο προς τα νότια της Μαδρίτης υποδηλώνει ότι θα γίνει ένα τέλειο σημείο στάσης στο δρόμο από τη Μαδρίτη στη Σεβίλλη , ιδιαίτερα καθώς εξυπηρετούνται και οι δύο από το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE . Δυστυχώς, δεν υπάρχουν απευθείας τρένα ή λεωφορεία από το Τολέδο στη Σεβίλλη, έτσι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Έχετε δύο επιλογές για να φτάσετε από το Τολέδο στη Σεβίλλη με δημόσια συγκοινωνία:

  1. μέσω της Μαδρίτης : Εκπαιδεύστε σε όλη τη διαδρομή, αλλά πρέπει να κατευθυνθείτε προς βορρά πριν πάτε νότια ξανά.
  1. μέσω του Ciudad Real: Απαιτεί λεωφορείο και τρένο.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτές τις επιλογές παρακάτω στη σελίδα.

Τολέδο προς άλλες πόλεις στην Ανδαλουσία

Οι συμβουλές σε αυτή τη σελίδα είναι επίσης καλές για να φτάσετε από το Τολέδο στην Κόρδοβα, καθώς το τελευταίο βρίσκεται στη γραμμή των τρένων στη Σεβίλλη. Για τη Μάλαγα, αλλαγή στην Κόρδοβα.

Η κατάσταση είναι λίγο δύσκολη για να φτάσουμε από το Τολέδο στη Γρανάδα : υπάρχουν λεωφορεία, αλλά είναι σπάνια και εποχιακά.

Τολέδο στη Σεβίλλη μέσω της Μαδρίτης

Το πιο γρήγορο και απλούστερο τρόπο να ταξιδέψετε από το Τολέδο στη Σεβίλλη είναι να επιστρέψετε στη Μαδρίτη και να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE από τη Μαδρίτη στη Σεβίλλη. Τα δύο τρένα αναχωρούν από τον ίδιο σιδηροδρομικό σταθμό, οπότε δεν χρειάζεται να μεταφερθούν. Διαβάστε περισσότερα για το τρένο AVE στην Ισπανία .

Για όσους βρίσκονται σε αυστηρότερο προϋπολογισμό, μια φορά πίσω στη Μαδρίτη, μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο από τη Μαδρίτη στη Σεβίλλη , το οποίο είναι πολύ φθηνότερο από το τρένο, αλλά διαρκεί πολύ περισσότερο και σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξετε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Μαδρίτης προς το σταθμό των λεωφορείων .

Τολέδο στη Σεβίλλη μέσω του Ciudad Real

Ταξιδεύοντας από το Τολέδο στη Σεβίλλη μέσω του Ciudad Real είναι ο πιο άμεσος τρόπος μετακίνησης μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά απαιτεί τη χρήση λεωφορείων και τρένων. Επιπλέον, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ciudad Real, οπότε απλώς θα χρησιμοποιήσετε την πόλη ως σημείο μεταφοράς.

Από το Τολέδο στο Ciudad Real, θα πρέπει να πάρετε λεωφορείο.

Το λεωφορείο διευθύνεται από την Aisa Grupo. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές χρόνου και κοστίζουν περίπου 10 ευρώ (ελέγξτε την ιστοσελίδα της Aisa Grupo για τα πιο ενημερωμένα προγράμματα). Μετά από αυτό, θα πρέπει να πάρετε το τρένο υψηλής ταχύτητας από το Ciudad Real στη Σεβίλλη, το οποίο απαιτεί να ταξιδεύετε σε ολόκληρο το Ciudad Real από το σταθμό των λεωφορείων μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό. Υπάρχουν τρένα όλη την ημέρα. Το ταξίδι διαρκεί κάτω από μία και τρεις μέρες και κοστίζει περίπου 65 ευρώ.

Ελέγξτε τις ώρες αναχώρησης πριν αναχωρήσετε, καθώς υπόκεινται σε αλλαγές. Ίσως είναι πιο βολικό να μείνεις νύχτα στο Ciudad Real, αλλά μην το κάνετε αυτό, εκτός αν το χρειάζεστε.

Αυτό το ταξίδι διαρκεί πάνω από τρεις ώρες ταξιδιού, συν το χρόνο μεταφοράς και κοστίζει περίπου 75 ευρώ.