Αλλεργίες στο Σιάτλ

Κοινή γύρη και αλλεργιογόνα στη Δυτική Ουάσιγκτον

Το αλκοόλ του Seattle και του Tacoma μπορεί να είναι αρκετά τραχύ κατά τη διάρκεια της τοπικής εποχής αλλεργιών, η οποία μπορεί να ξεκινήσει από τα μέσα Ιανουαρίου και να διαρκέσει σαφώς μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σε μερικά χρόνια. Εάν δεν είχατε ποτέ εποχιακές αλλεργίες, μετρήστε τον εαυτό σας ανάμεσα στους τυχερούς. Εάν έχετε, ίσως γνωρίζετε λίγο για το τι αντιδράτε ή ίσως δεν έχετε ιδέα, αλλά κατανοώντας τι αλλεργιογόνα στην περιοχή μπορεί τουλάχιστον να σας βοηθήσει να προβλέψετε πότε η εποχή σας είναι γύρω από τη γωνία.

Με τα άφθονα δέντρα, το γρασίδι, τα ζιζάνια και άλλα πράσινα στην περιοχή, δεν υπάρχει έλλειψη γύρης στον αέρα. Επιπλέον, η σκόνη, η μούχλα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα αλλεργιογόνα προσθέτουν μια άλλη διάσταση στην σκηνή αλλεργιών του Σηάτλ.

Αλλά ποια αλλεργιογόνα είναι πιο συνηθισμένα; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αλλεργιογόνα που είναι χειρότερα από άλλα; Το Βορειοδυτικό Κέντρο Άσθματος και Αλλεργίας είναι μια φανταστική πηγή για να μάθετε λίγο περισσότερο για το τι ακριβώς σας κάνει να φτερνίζεστε. Παρακάτω είναι μια ερώτηση-και-απάντηση συνεδρία σχετικά με το τι αλλεργία πάσχοντες μπορούν να περιμένουν στην περιοχή.

Πάρτε τους ιστοτόπους σας έτοιμους!

Κοινά αλλεργιογόνα που επηρεάζουν τους περισσότερους ανθρώπους στην περιοχή του Σηάτλ

Σύμφωνα με τον Dr. Audrey Park του Northwest Asthma & Allergy Center, "Υπάρχουν πολλά αλλεργιογόνα που πλήττουν πολλούς πάσχοντες από αλλεργίες. Το ακάρεα της σκόνης είναι ένα από τα πιο κοινά πολυετή αλλεργιογόνα, ενώ το σπήλαιο και τα χόρτα είναι τα κύρια εποχιακά αλλεργιογόνα στο Σιάτλ. φυσικά, η αλλεργία στο κατοικίδιο ζώο είναι επίσης αρκετά διαδεδομένη, αν και όχι προφανώς μοναδική στο Σιάτλ.

"

Όταν οι αλλεργίες βρίσκονται στην αιχμή τους στο Σηάτλ

« Με την ενδιαφέρουσα ζώνη σύγκλισης και τον απρόβλεπτο καιρό, είναι δύσκολο να γενικεύσουμε την κορυφαία εποχή αλλεργιών», εξήγησε ο Δρ. Πάρκ, «καθώς το κρύο και το επίμονο χειμώνα μας είναι σαφώς παράγοντες στην ένταση της γύρης των δέντρων. συχνά έρχονται όταν τα δέντρα γονιμοποιούνται νωρίς όπως έκαναν φέτος, και είμαστε πιασμένοι εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι χειμώνας έτσι δεν έχουμε αρχίσει τα εποχιακά φάρμακα αλλεργίας ακόμα.

Βεβαίως, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ατόμων με αλλεργίες, αλλά γενικά τα τέλη Μαρτίου και τα τέλη Ιουνίου είναι οι μέγιστοι μήνες γύρης, όταν κάποιος μπορεί να είναι πιο συμπτωματικός. "

Υπάρχουν χόρτα για να αποφύγετε τη φύτευση για τους αλλεργικούς σε χόρτα;

Τα περισσότερα είδη γρασιδιού αντιδρούν διασταυρωμένα το ένα με το άλλο, έτσι συνήθως εάν είστε αλλεργικοί σε ένα είδος γύρης χόρτου, αντιδράτε συνήθως στους άλλους, είπε ο Δρ Πάρκ. "Ως εκ τούτου, δυστυχώς για χόρτα-αλλεργικά άτομα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χόρτο για να αποφευχθεί, καθώς οι περισσότεροι τύποι θα προκαλέσουν συμπτώματα."

Ζιζάνια που συνήθως προκαλούν αλλεργίες στη Δυτική Ουάσινγκτον;

"Το αγγλικό plantain είναι ίσως το πιο άφθονο στη Δυτική Ουάσιγκτον", σύμφωνα με τον Dr. Park. "Στην πραγματικότητα, είμαστε αρκετά τυχεροί που δεν έχουμε πολλά αλλεργιογόνα ζιζανίων εδώ. Στην ανατολική Ουάσιγκτον, η αμβροσία, η αλεπού, η χορτοφάγος και η κοκιά μπορούν να επικονιάσουν, ενώ τα αγρωστώδη εξακολουθούν να επικονιάζουν ενεργά, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα για τους αλλεργικούς».

Κοινές πηγές γύρης στο Σιάτλ

Υπάρχουν ορισμένα αλλεργιογόνα που εμφανίζονται σε όλη την άνοιξη και το καλοκαίρι. Ακόμα κι αν δεν έχετε γιατρό σε κατάσταση αναμονής, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι μπορεί να σας επηρεάσει εάν παρακολουθείτε τις προβλέψεις γύρης κατά τη διάρκεια των αλλεργιών αιχμής σας.

Εδώ είναι μια λίστα με το πότε η πιο κοινή γύρη παίρνει στον αέρα γύρω από τη Δυτική Ουάσιγκτον:

Πηγή: Βορειοδυτικό Κέντρο Άσθματος και Αλλεργίας