Πόσο δυνατά είναι το CenturyLink Field και πολλά άλλα σχετικά με το μεγαλύτερο Στάδιο του Σιάτλ

Το CenturyLink Field είναι μία από τις πιο εικονικές δομές του Σιάτλ και το σπίτι των Seattle Seahawks και Sounders . Είναι επίσης ένα θρυλικό στάδιο που είναι γνωστό για ένα ασυνήθιστο γεγονός - το CenturyLink Field είναι δυνατά!

Το CenturyLink Field, που χτίστηκε μεταξύ 2000 και 2002 για να αντικαταστήσει το καταρρακτόμενο Kingdome, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 69.000 άτομα, ενώ έχει μία από τις μικρότερες περιοχές οποιουδήποτε από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα στις ΗΠΑ, ισχυρό βρυχηθμό.

Επίσης διαβάστε: Καλύτερα Breweries του Σιάτλ (συμπεριλαμβανομένης της Πυραμίδας δίπλα στο Πεδίο CenturyLink)

Πόσο δυνατά είναι το πεδίο CenturyLink;

Έτσι πόσο δυνατός είναι αυτός ο χώρος; Αρκετά δυνατά! Οι οπαδοί του Seahawks είναι μερικοί από τους πιο παθιασμένους οπαδούς στο ποδόσφαιρο - και μερικοί από τους πιο δυνατούς. Οι οπαδοί έσπασαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το πιο δυναμικό γήπεδο σε ολόκληρο τον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν χτύπησαν 136,6 ντεσιμπέλ σε ένα παιχνίδι ενάντια στο Σαν Φρανσίσκο 49ers. Δυστυχώς, το ρεκόρ έχει σπάσει στο Στάδιο Arrowhead στο Κάνσας Σίτι με ένα βρυχηθμό 142,2 ντεσιμπέλ ... αλλά υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ότι ο 12ος Άνθρωπος θα το πάρει πίσω κάποια μέρα!

Γιατί είναι το CenturyLink τόσο δυνατά;

Αυτό πρέπει να κάνει λίγο με την επιστήμη και λίγο με το πάθος. Ο Paul Allen, ιδιοκτήτης των Seahawks, είχε το στάδιο σχεδιασμένο να είναι δυνατά με το σχετικά μικρό του αποτύπωμα και τους απότομους τοίχους και τη δομή της οροφής. Επιπλέον, οι οπαδοί της Seahawks επιδιώκουν επίσης να είναι δυνατοί. Οι Seahawks θεωρούν τους οπαδούς τους μέρος της ομάδας και ονομάζουν οπαδούς ο 12ος άνθρωπος.

Οι περισσότερες ομάδες ποδοσφαίρου έχουν έντεκα παίκτες στο γήπεδο κάθε φορά, και ο 12ος άνθρωπος είναι η συλλογική ομάδα των φιλάθλων που φωνάζουν από τα περίπτερα, τα σπορ μπαρ και τα σαλόνια. Στο Σιάτλ, ο 12ος άνθρωπος είναι μια μεγάλη υπόθεση και οι οπαδοί αναλαμβάνουν σοβαρά την ευθύνη τους ως μέρος της ομάδας!

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου στο Σιάτλ - ειδικά όταν οι Seahawks κάνουν πολύ καλά - ο καθένας στην περιοχή θα δει 12η αναφορά του ανθρώπου και σημαίες σχεδόν παντού.

Εάν είστε κάτοικος ή θα είστε κάτοικος της Δυτικής Ουάσιγκτον, πληρώνετε για να καταλάβετε το φαινόμενο. Τουλάχιστον τότε, θα καταλάβετε γιατί υπάρχει μια σημαία 12 που πετάει από την κορυφή της Space Needle.

Στην πραγματικότητα, οι οπαδοί είναι τόσο δυνατοί που έδωσαν κάποτε μίνι σεισμό. Τον Ιανουάριο του 2011, η εκκίνηση του Marshawn Lynch (που συχνά ονομάστηκε Beast Mode) έτρεξε μια απίστευτη 67-αυλή touchdown όπου απέφυγε 9 αντιμετωπίζει κατά μήκος του τρόπου. Οι οπαδοί ήταν τόσο γεμάτοι που το άλμα και η γιορτή τους ήταν πραγματικά εγγεγραμμένοι σε ένα σεισμογράφο που διευθύνεται από το βορειοδυτικό σεισμικό δίκτυο του Ειρηνικού.

Άλλα στοιχεία για το πεδίο CenturyLink

Πέρα από το να είναι δυνατά και να χτίζεται σε ένα μικρότερο αποτύπωμα από τα περισσότερα γήπεδα NFL, το CenturyLink Field ήταν και είναι μοναδικό με διάφορους τρόπους. Ένας άλλος τρόπος είναι ότι έχει έναν κατακόρυφο πίνακα αποτελεσμάτων, ο οποίος ήταν ο πρώτος κατακόρυφος πίνακας αποτελεσμάτων στο NFL.

Το CenturyLink ήταν επίσης το πρώτο στάδιο NFL για την εγκατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα FieldTurf. Αρχικά σχεδιάζονταν να έχουν φυσικό χορτάρι, αλλά το φυσικό χόρτο μπορεί να είναι αρκετά υψηλό επίπεδο συντήρησης (δηλαδή να καταστρέφεται εύκολα) στους βροχερούς βορειοδυτικούς καιρούς σε υπαίθριο στάδιο.

Όταν ολοκληρώθηκε το CenturyLink Field, μόνο οι Seahawks έπαιξαν εκεί, αλλά σήμερα είναι και γήπεδο ποδοσφαίρου και ποδοσφαίρου.

Οι Seattle Sounders άρχισαν να παίζουν εκεί το Μάρτιο του 2009. Το Σιάτλ σχεδόν πήρε μια ομάδα Major League Soccer πριν από αυτό, αλλά η πόλη δεν είχε ανοιχτό χώρο για να φιλοξενήσει μια ομάδα μέχρι να έρθει ο CenturyLink.

Ωστόσο, έχοντας τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το ποδόσφαιρο στην ίδια θέση, και μερικές φορές τους ίδιους μήνες, προκαλεί ορισμένες προκλήσεις. Για ένα, οι γραμμές πεδίου είναι διαφορετικές και καμία ομάδα δεν ήθελε να παίξει με τις άλλες γραμμές πεδίου στο γρασίδι. Μια τοπική εταιρεία που ονομάζεται EcoChemical σχεδίασε ένα ειδικό είδος χρώματος που θα μπορούσε εύκολα να ξεπλυθεί. Η αλλαγή του πεδίου από ένα πεδίο ποδοσφαίρου στο ποδόσφαιρο ή το αντίστροφο διαρκεί περίπου 14 ώρες.

Το στάδιο αρχικά ονομάστηκε Seahawks Stadium, και αργότερα Qwest Field, αλλά από το 2011 είναι το CenturyLink Field. Το γήπεδο είναι υπαίθριο, αλλά έχει μερική στέγη που προεξέχει πάνω από τις θέσεις καθισμάτων.

Αυτή η οροφή καλύπτει περίπου το 70 τοις εκατό των καθισμάτων - γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου όταν επιλέγετε θέσεις, αν είστε πλήρως εκτεθειμένοι στα στοιχεία δεν είναι ακριβώς το πράγμα σας. Το στάδιο είναι διαμορφωμένο σαν ένα γιγαντιαίο U και πολλά καθίσματα έχουν θέα στο κέντρο του Σιάτλ καθώς και στο παιχνίδι.