Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με την Απόκτηση Άδειας Γάμου στο Austin

Wedded Bliss Ξεκινά στο δικαστήριο Travis County

Έτσι, ζείτε στην περιοχή Travis και σχεδιάζετε να παντρευτείτε. Συγχαρητήρια! Ένα πολύ σημαντικό μέρος του σχεδιασμού του γάμου είναι να εξασφαλίσει την άδεια γάμου σας. Ενώ υπάρχουν μερικοί περίπλοκοι κανόνες, η απόκτηση της άδειας είναι πολύ πιο εύκολη από το να πάρεις το φόρεμα. Εδώ είναι μια λίστα με τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την απόκτηση άδειας γάμου σας στο Austin.

Πού μπορώ να λάβω την άδεια γάμου μου;

Θα το πάρετε από το γραφείο του νομαρχιακού γραμματέα.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ώστιν βρίσκεται στην κομητεία Travis και το γραφείο του νομαρχιακού γραμματέα βρίσκεται στο 5501 Airport Boulevard. Είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ωστόσο, για να παντρευτείτε στο Τέξας, μπορείτε να λάβετε την άδεια σε οποιοδήποτε δικαστικό συμβούλιο του νομού στην πολιτεία.

Ποια είναι τα βήματα για την απόκτηση της άδειας γάμου μου;

1. Πηγαίνετε στο γραφείο του νομαρχιακού γραφείου του Τέξας
2. Αποδείξτε την ταυτότητα και την ηλικία σας με δικαιολογητικά
3. Συμπληρώστε την αίτηση για άδεια γάμου
4. Πάρτε τον όρκο στην εφαρμογή
5. Υπογράψτε την αίτηση με την παρουσία του γραμματέα του νομού

Ποια τεκμηρίωση πρέπει να έρθω μαζί μου για να λάβω την άδεια γάμου μου;

Η νύφη και ο γαμπρός πρέπει να φέρουν προσωπική ταυτότητα. αυτό μπορεί να είναι επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης ή πιστοποιητικού, άδειας ή εγγράφου που έχει εκδοθεί από το Τέξας, άλλο κράτος, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή ακόμη και από μια ξένη κυβέρνηση. Πρέπει επίσης να έχετε διαθέσιμο τον αριθμό σας κοινωνικής ασφάλισης, αν και δεν χρειάζεται να φέρετε την κάρτα εάν έχετε αποθηκεύσει τον αριθμό.

Πρέπει επίσης να φέρετε 81 δολάρια σε μετρητά για να πληρώσετε το τέλος. οι έλεγχοι δεν γίνονται δεκτοί.

Η άδεια γάμου λήγει ποτέ;

Ναι, αν η τελετή του γάμου δεν έχει διεξαχθεί 89 ημέρες μετά την έκδοση της άδειας γάμου, θα λήξει την 90η ημέρα. Αφού περάσει η περίοδος αυτή, το ζευγάρι θα πρέπει να αγοράσει μια νέα άδεια εάν θέλει ακόμα να παντρευτεί.

Τι γίνεται με το γάμο του ίδιου φύλου;

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του 2015 που έκανε τους γάμους ομοφυλοφίλων το ίδιο με όλους τους άλλους γάμους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Τέξας έχει μειωθεί ως επί το πλείστον και άρχισε να εκδίδει άδειες γάμου ομοφυλοφίλων. Δεν θα συναντήσετε κανένα εμπόδιο στην κομητεία Travis, αλλά σύμφωνα με το Texas Tribune, κάποιοι υπάλληλοι κομητειών σε άλλες κομητείες του Τέξας εξακολουθούν να προσπαθούν να βρουν τρόπους να φράξουν το νόμο.

Υπάρχει περίοδος αναμονής μετά τη λήψη της άδειας;

Ναι, μια τελετή γάμου δεν μπορεί να λάβει χώρα εντός 72 ωρών μετά την έκδοση άδειας γάμου. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα εάν είστε ενεργός μέλος των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν εκτελείτε εργασία στο Υπουργείο Άμυνας ως υπάλληλος ή βάσει σύμβασης, εάν λάβετε γραπτή παραίτηση ή αν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε πήρε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προγεννητικής εκπαίδευσης εντός ενός έτους από την υποβολή αίτησης για άδεια γάμου.

Υπάρχουν κανόνες άδειας γάμου σχετικά με το διαζύγιο;

Ναί. Εάν πρόσφατα έχετε διαζευγμένο και θέλετε να παντρευτείτε, θα πρέπει να περιμένετε έως και 30 ημέρες από την κατάθεση του διαζυγίου προκειμένου να αποκτήσετε νέα άδεια γάμου. Αν θέλετε να παντρευτείτε πριν τελειώσει η περίοδος των 30 ημερών, χρειάζεστε μια παραίτηση από το δικαστήριο.

Εάν μια γυναίκα θέλει να χρησιμοποιήσει το πατρικό της όνομα στην άδεια γάμου, πρέπει να προσκομίσει επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής της ή ένα επικυρωμένο αντίγραφο του διαταγτικού διαζυγίου που δείχνει το αποκατεστημένο κορίτσι όνομα.

Χρειάζεται να είμαι κάτοικος του Τέξας για να παντρευτώ εδώ;

Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι κάτοικος του Τέξας.

Μπορεί κάποιος κάτω των 18 ετών να παντρευτεί στο Ώστιν;

Αυτό έγινε λίγο πιο περίπλοκο από την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Προηγουμένως, το άτομο απλά έπρεπε να παρέχει έγγραφα που αποδεικνύουν τη γονική συγκατάθεση. Άλλα απαιτούμενα έγγραφα περιλάμβαναν εκείνα που αποδεικνύουν ότι ένας προηγούμενος γάμος του προσώπου είχε διαλυθεί ή δικαστικό διάταγμα που επέτρεπε τον γάμο. Τώρα, ο Οικογενειακός Κώδικας του Τέξας 2.003 τροποποιήθηκε για να δηλώσει ότι "Ένα άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν μπορεί να παντρευτεί αν το άτομο δεν έχει χορηγηθεί από αυτό το κράτος ή άλλο κράτος δικαστική εντολή που αφαιρεί τις αναπηρίες της μειονότητας του ατόμου για γενικούς σκοπούς. "

Είναι απαραίτητη μια εξέταση αίματος για να παντρευτείς;

Όχι, αλλά ο υπάλληλος του νομού πρέπει να σας δώσει έντυπες πληροφορίες σχετικά με το AIDS και τον ιό HIV. Βεβαιωθείτε ότι συζητήσατε για την υγεία σας και για άλλα θέματα πριν κάνετε τη μεγάλη δέσμευση.

Είναι απαραίτητη η προγαμιαία εκπαίδευση για να παντρευτείς;

Όχι, αλλά ο νομός και το κράτος ενθαρρύνουν έντονα μια προγαμιαία εκπαίδευση τουλάχιστον οκτώ ωρών κατά τη διάρκεια του έτους, προτού υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου. Διάφορες τάξεις προσφέρονται από το Twogether στο Τέξας.

Τι είναι άτυπη άδεια γάμου;

Εάν ψάχνετε σχεδόν όλα τα ίδια έγγραφα, αλλά λίγο λιγότερο από μια δέσμευση, ο νομός προσφέρει επίσης μια άτυπη άδεια γάμου. Το ζευγάρι πρέπει ακόμα να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας (αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πιστοποιητικά γέννησης) και να πληρώσει ένα τέλος $ 46. Η Διακήρυξη του Άτυπου Γάμου θα αναφέρει την ημερομηνία που το ζευγάρι έχει συμφωνήσει να παντρευτεί.

Επεξεργασμένο από τον Robert Macias