Ταξιδεύοντας στην Ασία τον Νοέμβριο

Πού να βρείτε συναρπαστικά φεστιβάλ και τον καλύτερο καιρό τον Νοέμβριο

Η Ασία τον Νοέμβριο χαρακτηρίζει τυπικά τη μετάβαση των εποχών των μουσώνων , φέρνοντας ξηρότερο καιρό σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ενώ δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και το Βιετνάμ αρχίζουν να λυμαίνονται την πολυάσχολη εποχή, η Κίνα, η Ιαπωνία και η υπόλοιπη Ανατολική Ασία αντιμετωπίζουν ήδη δροσερό καιρό. Το χιόνι θα καλύψει ήδη τις κορυφές των βουνών.

Αλλά αν φύγετε από το σπίτι για να ξεφύγετε από το χειμώνα και όχι για να τρέξετε προς αυτό, υπάρχουν ακόμα μέρη για να βρείτε τον ήλιο γύρω από την Ασία το Νοέμβριο.

Μια σειρά από συναρπαστικά φεστιβάλ κάνουν να περάσετε πολύ χρόνο για να ταξιδέψετε στην Ασία !

Ασιατικά Φεστιβάλ και Διακοπές το Νοέμβριο

Πολλά φεστιβάλ και αργίες στην Ασία βασίζονται στο ημερολογιακό ημερολόγιο, επομένως οι ημερομηνίες μπορούν να αλλάξουν από έτος σε έτος.

Ακολουθούν μερικά από τα μεγάλα γεγονότα πτώσης που συμβαίνουν συχνά τον Νοέμβριο:

Το φεστιβάλ Diwali

Επίσης γνωστή ως Deepavali ή το "Φεστιβάλ των Φώτων", το Diwali γιορτάζεται από ανθρώπους στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, το Νεπάλ και σε άλλα μέρη με μεγάλους πληθυσμούς Ινδουιστών.

Παρόλο που βλέπουμε τα φώτα, τα φανάρια και τα πυροτεχνήματα που σχετίζονται με το Diwali είναι αξέχαστο, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των διακοπών μπορούν να απογοητευτούν εξαιτίας των πλήθους που συγκεντρώνουν. Σχεδιάστε ανάλογα! Μεταφορτώστε τα ορυχεία, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν κινήσεις για να γιορτάσουν και να επισκεφθούν μέλη της οικογένειας σε άλλα μέρη της χώρας.

Ο Πρόεδρος Obama γιόρτασε το Diwali στο Λευκό Οίκο το 2009, καθιστώντας τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ να το πράξει.

Πού να πάτε το Νοέμβριο

Αν και τεχνικά η εποχή των μουσώνων θα πρέπει να πλησιάσει σε μεγάλο μέρος της Ταϊλάνδης, του Λάος, του Βιετνάμ και άλλων χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας , η Μητέρα Φύση δεν λειτουργεί πάντα γύρω από τα ταξιδιωτικά μας σχέδια.

Ανεξάρτητα από το γεγονός, ο Νοέμβριος σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της ξηράς και πολυάσχολης εποχής στην Ταϊλάνδη και τους γείτονες. Ο αριθμός των βροχερών ημερών πέφτει απότομα μετά τον Οκτώβριο. Υψηλή περίοδος ξεκινά και στη Σρι Λάνκα. Όμως, καθώς οι χώρες αυτές έχουν καλύτερο καιρό, τα πράγματα γίνονται υγρό - και οι θάλασσες γίνονται τραχύ - στο Μπαλί και σε μέρη της Μαλαισίας.

Παρόλο που οι τιμές στην Ταϊλάνδη θα αρχίσουν να ανεβαίνουν προς τα εμπρός ενόψει της πολυάσχολης περιόδου, ο Νοέμβριος είναι μια καλή στιγμή για να ταξιδέψετε επειδή τα πράγματα δεν είναι πολύ απασχολημένα - ακόμα. Τα πλήθη κυμαίνονται γύρω από τα Χριστούγεννα , το Νέο Έτος και το κινεζικό νέο έτος. Εν τω μεταξύ, τα πράγματα γίνονται πιο ήσυχα στο Μπαλί. Οι πολλοί Αυστραλοί ταξιδιώτες που συχνάζουν στο Μπαλί απολαμβάνουν τον ζεστό καιρό στο σπίτι στο Νότιο Ημισφαίριο.

Το φύλλωμα πτώσης στην Ανατολική Ασία μπορεί να εξακολουθεί να προσκολλάται στις νότιες περιοχές, ωστόσο, ο καιρός και το χιόνι θα επιβραδύνουν ήδη τις επιχειρήσεις σε ορεινές περιοχές όπως τα Ιμαλάια. Ορισμένοι δρόμοι και ορεινά περάσματα σε μέρη όπως το Νεπάλ είναι αδιαχώριστα.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Αυτοί οι προορισμοί έχουν καλό καιρό τον Νοέμβριο:

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Ίσως θελήσετε να αποφύγετε αυτές τις θέσεις το Νοέμβριο αν ψάχνετε για εξαιρετικό καιρό ταξιδιού:

Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο

Ενώ ορισμένα μέρη της Ταϊλάνδης λαμβάνουν ολοένα και λιγότερες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ορισμένα νησιά έχουν τα δικά τους μικροκλίματα. Η βροχή πέφτει σοβαρά στη Μπανγκόκ και το Τσιάνγκ Μάι κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Με ψυχρότερες θερμοκρασίες και πολύ λιγότερες καταιγίδες, ο Νοέμβριος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε πριν τα πλήθη χυθούν για την πολυάσχολη εποχή.

Τα Koh Chang και Koh Samet, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Μπανγκόκ, απολαμβάνουν τον εξαιρετικό καιρό τον Νοέμβριο, ενώ ο Koh Samui και το Koh Phangan λαμβάνουν συχνά τις περισσότερες βροχοπτώσεις τον Νοέμβριο. Το Koh Phi Phi και το Koh Lipe στην πλευρά της Ανταμάν (δυτικά) της Ταϊλάνδης δεν στεγνώνουν μέχρι τον Δεκέμβριο. Το Phuket και το Koh Lanta, αν και κοντά σε άλλα νησιά, αποτελούν συχνά εξαιρέσεις με καλό καιρό τον Νοέμβριο. Οι καταιγίδες χτυπούν σποραδικά.

Το Φεστιβάλ Loi Krathong και Yi Peng (συνήθως τον Νοέμβριο) στη Βόρειο Ταϊλάνδη είναι μια θεαματικά οπτική υπόθεση, καθώς δεκάδες χιλιάδες φανάρια που τροφοδοτούνται φανάρια απελευθερώνονται στον αέρα. Ο ουρανός φαίνεται να είναι γεμάτος από αστραφτερά αστέρια. Οι εορταστικές διακοπές είναι ένα από τα αγαπημένα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ταξιδιώτες. Η διαμονή και η μεταφορά θα επηρεαστούν στο Chiang Mai, το επίκεντρο του φεστιβάλ.