Πώς να βρείτε προγράμματα Exchange Student και Study στο εξωτερικό

Μια λεπτομερής λίστα ανταλλαγής ευκαιριών σπουδαστών

Ένας φοιτητής ανταλλαγής είναι κάποιος που έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να ζήσει σε μια νέα χώρα στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής. Ενώ είναι εκεί, θα ζουν με μια οικογένεια υποδοχής, θα παρακολουθήσουν μαθήματα σε ένα τοπικό σχολείο και θα βυθιστούν πλήρως σε μια νέα κουλτούρα.

Με απλά λόγια: είναι ένας φανταστικός τρόπος να ξεφύγετε και να δείτε τον κόσμο και θα μάθετε πολύ περισσότερα για τη χώρα υποδοχής σας απ 'ότι θα κάνατε μέσα από μια σύντομη διαμονή εκεί.

Υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα για την ανταλλαγή προγραμμάτων και συνιστώ ανεπιφύλακτα να εγγραφείτε για ένα εάν έχετε την ευκαιρία.

Οι μαθητές λυκείου είναι επιλέξιμοι για προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, εφόσον το σχολείο τους έχει μια συμφωνία με ένα ξένο σχολείο. Εάν ενδιαφέρεστε για τη δυνατότητα ενός προγράμματος ανταλλαγής, το πρώτο σας βήμα θα πρέπει να είναι μια συνάντηση με τον σύμβουλο καθοδήγησης του σχολείου σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για το πώς να σπουδάσετε στο εξωτερικό στο γυμνάσιο.

Αν είστε φοιτητής, η διαδικασία είναι πολύ ίδια. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους συμβούλους σας για να δείτε εάν είναι εφικτό ένα πρόγραμμα ανταλλαγής. Κάθε πανεπιστήμιο μπορεί να έχει το δικό του διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής, οπότε η έρευνα αν σας κάνει online και στη συνέχεια αρχίστε να κάνετε ραντεβού για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Εάν θέλετε να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνα ανταλλαγής φοιτητικών προγραμμάτων με την ακόλουθη λίστα:

AFS (American Field Service)

Η αμερικανική υπηρεσία εδάφους προσφέρει προγράμματα ανταλλαγής σε χώρες ανά τον κόσμο, από τη Βραζιλία στην Αίγυπτο στην Ουγγαρία στην Ινδία.

Τα προγράμματα ανταλλαγών τους διαρκούν είτε για ένα εξάμηνο είτε για ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος, ξεκινώντας από τα τέλη του καλοκαιριού ή τα μέσα του χειμώνα. Οι φοιτητές του AFS ζουν με μια οικοδεσπότη οικογένεια και παρακολουθούν τοπικά γυμνάσια.

ΟΕΕ (Αμερικανικό Ινστιτούτο Ξένων Μελετών)

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ξένων Μελετών διοργανώνει προγράμματα ανταλλαγών τόσο για τους μαθητές όσο και για τους φοιτητές.

Με περίπου 25 χώρες να διαλέξετε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βρείτε το σωστό πρόγραμμα για εσάς.

Αμερικανικό Συμβούλιο Διεθνών Ανταλλαγών (ACIS)

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Διεθνών Ανταλλαγών διοργανώνει προγράμματα θερινών λύσεων τεσσάρων εβδομάδων σε πανεπιστημιακές σχολές στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Σαλαμάνκα και την Αγία Πετρούπολη.

Αμερικάνικο Σκανδιναβικό Φοιτητικό Μέγαρο (ASSE)

Το Αμερικάνικο Σκανδιναβικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα διοργανώνει προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας, Δανίας, Νορβηγίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουν τόσες ευκαιρίες για τους σπουδαστές, αν ψάχνετε να περάσετε ένα χρόνο μακριά, τρεις μήνες μακριά, ή να περάσετε τέσσερις εβδομάδες το καλοκαίρι για να γνωρίσετε μια νέα χώρα.

Εάν έχετε πάντα ήθελε να μάθετε μια ξένη γλώσσα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων για το καλοκαίρι είναι ιδανικό. Θα περάσετε ένα μήνα στο σπίτι της οικογένειας υποδοχής και θα πετάξετε στην εκμάθηση γλωσσών ενώ βρίσκεστε εκεί. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

AYUSA

Το AYUSA έχει ανταλλαγή φοιτητικών προγραμμάτων σε περισσότερες από εξήντα χώρες και φιλοξενεί άτομα ηλικίας 15-18 ετών που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Τα προγράμματα διαρκούν πέντε ή δέκα μήνες.

Συμβούλιο Διεθνών Εκπαιδευτικών Συναλλαγών (CIEE)

Το CIEE προσφέρει προγράμματα ακαδημαϊκών σπουδών στο εξωτερικό για ακαδημαϊκά έτη ή εξάμηνα στο εξωτερικό, στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Κόστα Ρίκα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία και πολλά άλλα.

Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για την κατεύθυνση στο εξωτερικό εδώ, γι 'αυτό είναι σίγουρα ένα για να το ελέγξετε πριν λάβετε την απόφασή σας.

Διεθνής πολιτιστική κατοικία (CHI)

Το Cultural Homestay International είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει προβολή διεθνούς οικογενειακής φιλοξενίας για μαθητές γυμνασίου. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε επικεφαλής στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο ή ένα πλήρες ακαδημαϊκό έτος και υπάρχουν πάνω από 30 χώρες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγής Φοιτητών για Τεχνική Εμπειρία (ΙΟΝΤΕ)

Για κάτι διαφορετικό, γιατί να μην εξετάσετε το ενδεχόμενο να πάρετε μια πληρωμένη τοποθέτηση στο εξωτερικό; Το IASTE τοποθετεί φοιτητές που σπουδάζουν για τεχνικό πτυχίο σε θέσεις που σχετίζονται με την κατάρτιση σε άλλη χώρα, οπότε θα ταξιδέψετε και θα αποκτήσετε ένα πολύτιμο προσόν. Οι μαθητές γυμνασίου και διδακτορικού δεν γίνονται δεκτοί.

Ροταριακό Ανταλλαγές Νέων

Ενδεχομένως το πιο διάσημο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, το Rotary Club International απασχολεί φοιτητές στο εξωτερικό από το 1927. Σίγουρα ελέγξτε τους τύπους αυτούς εάν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα με μεγάλη φήμη και δεκάδες χώρες για να διαλέξετε.

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.