Νομική πορνεία στη Νεβάδα

Παρά τη φήμη του, το παλαιότερο επάγγελμα δεν είναι νόμιμο παντού

Η Νεβάδα είναι το μοναδικό κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η πορνεία είναι νόμιμη. Ωστόσο, ακόμα και στη Νεβάδα, δεν είναι νόμιμη παντού. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η νομιμοποίηση της πορνείας είναι στην επιλογή του νομού, αλλά αυτό εξαρτάται από τον πληθυσμό του νομού. Η πορνεία δεν είναι νόμιμη σε κομητείες με 700.000 ή περισσότερους κατοίκους. Από τον Μάιο του 2017, μόνο το County Clark, το οποίο περιλαμβάνει το Λας Βέγκας, υπερβαίνει αυτό το όριο, με πληθυσμό 2 εκατομμύρια από το 2014.

Η πορνεία είναι επίσης παράνομη στην κομητεία Washoe, η οποία περιλαμβάνει το Reno, μαζί με τις επαρχίες Lincoln και Douglas και την ανεξάρτητη πόλη Carson City , πρωτεύουσα της Νεβάδα, από τον Μάιο του 2017.

Νομική πορνεία στη Νεβάδα

Η πορνεία είναι νόμιμη μόνο σε εξουσιοδοτημένους και ρυθμιζόμενους οίκους ανοχής σε επαρχίες που την έχουν επιτρέψει. Οι εγγεγραμμένες πόρνες πρέπει να εξετάζονται εβδομαδιαίως για τη γονόρροια και τα χλαμύδια και για κάθε μήνα για το HIV και τη σύφιλη. Τα προφυλακτικά πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται. Εάν ένας πελάτης μολυνθεί από τον ιό HIV μετά από μια θετική δοκιμή του σεξουαλικού εργαζόμενου, ο ιδιοκτήτης ονομάτων μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος. Streetwalking και άλλες μορφές σεξουαλικού χρήματος είναι παράνομες παντού στη Νεβάδα, όπως συμβαίνει σε κάθε άλλο κράτος.

Σύντομη ιστορία της νομικής πορνείας στη Νεβάδα

Οι νεκροταφεία υπήρξαν στη Νεβάδα από το 1800. Για χρόνια, οι τοποθεσίες των οίκων ανοχής ρυθμίστηκαν βασικά με τη χρήση νόμων δημόσιας ενόχλησης, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές να τις κλείσουν όταν κατάφεραν να τις δηλώσουν ως τέτοιες.

Τόσο το Ρίνο όσο και το Λας Βέγκας διέλυσαν τις περιοχές του κόκκινου φωτός με αυτή την τακτική. Ο περίφημος Joe Conforte, ο πρώην ιδιοκτήτης του πορνεία Mustang Ranch στην κομητεία του Storey, ανατολικά του Ρίνο , έπεισε τους αξιωματούχους του νομού να περάσουν ένα διάταγμα για τη χορήγηση άδειας για τους οίκους ανοχής και τις πόρνες το 1971, αφαιρώντας έτσι την απειλή να κλείσουν ως δημόσια όχληση η νομική πορνεία στη Νεβάδα χρονολογείται εκείνο το έτος.

Ο νόμος του κράτους εξελίχθηκε στο σημείο όπου είναι τώρα μια επιλογή του νομού για το αν θα επιτρέψει ή όχι την εκμετάλλευση των εξουσιοδοτημένων οίκων διανομής. Οι ενσωματωμένες πόλεις εντός των επαρχιών που επιτρέπουν την πορνεία μπορούν να ρυθμίσουν περαιτέρω τους οίκους ανοχής ή να τους απαγορεύσουν αν το επιλέξουν.

Νομικοί οίκοι διακίνησης και παράνομη πορνεία

Από τον Μάιο του 2017, 12 από τις 16 κομητείες της Νεβάδας και μία ανεξάρτητη πόλη επέτρεψαν να διοργανωθούν και να παραχωρηθούν αδερφοί, έστω και αν δεν υπήρχαν πορνεία σε κάποιες από αυτές τις επαρχίες. Αλλά οι κρατικοί αξιωματούχοι εκτιμούν το 2013 ότι υπήρχαν 30.000 πόρνες στο Λας Βέγκας, όπου η πορνεία είναι παράνομη, αναφέρει η New York Daily News. Η Linda Chase, στο βιβλίο "Picturing Las Vegas," γράφει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε το 2007 ότι στην Νεβάδα υπήρξε εννέα φορές περισσότερη παράνομη πορνεία από το νόμιμο και ότι το 90% της πορνείας συμβαίνει στο Λας Βέγκας.