Επισκεφτείτε το Carson City της Νεβάδα

Το Carson City, Νεβάδα, είναι η πρωτεύουσα του Silver State. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι η πρωτεύουσα της Νεβάδα ήταν το Carson City, δεδομένου ότι το εδαφικό καθεστώς ιδρύθηκε το 1861 και το κρατικό καθεστώς που χορηγήθηκε το 1864, καθιστώντας τη Νεβάδα ένα από τα λίγα κράτη όπου η έδρα της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει ποτέ. Υπήρχαν αντίπαλοι όταν ήρθε η ώρα να επιλέξουν ένα κεφάλαιο, αλλά η Carson City κέρδισε και έχει κρατήσει τον τίτλο.

Μια σύντομη ιστορία του Carson City, Νεβάδα

Όταν η δυτική επέκταση των Ηνωμένων Πολιτειών επέστησε τραχείες γραμμές γύρω από την επικράτεια της Γιούτα, αυτό που είναι τώρα η Νεβάδα συμπεριλήφθηκε στην περιοχή.

Κυρίως ανεξερεύνητο και άδειο, αυτό το τεράστιο κομμάτι της Μεγάλης Λεκάνης δεν έφερε έλξη για τον λευκό. Ήταν απλά ένα φοβερό και επικίνδυνο μέρος για να διασχίσετε στο δρόμο προς τα υποσχεθέντα εδάφη της Καλιφόρνια και του Όρεγκον.

Η εκστρατεία του John C. Fremont, η οποία περιελάμβανε τον εξερευνητή Kit Carson, πέρασε από την περιοχή το 1843-1844. Ο Fremont ονόμασε τον ποταμό Carson αφού ο σύντροφός του και οι μεταγενέστεροι άποικοι επέλεξαν το όνομα Carson City προς τιμήν του διάσημου Pathfinder. Μια μικρή πόλη ξεπήδησε στη δεκαετία του 1850, αλλά τα πράγματα δεν απογοήτευσαν μέχρις ότου ανακάλυψαν χρυσό και ασήμι κοντά στο Comstock Lode της Virginia City.

Η έκρηξη των ορυχείων οδήγησε σε εκρηκτική οικονομική και πληθυσμιακή ανάπτυξη. Σχεδόν όλη η δράση στο κράτος επικεντρώθηκε στη βόρεια Νεβάδα και σε λίγες διάσπαρτες (πολύ μικρότερες) εξορύξεις εξόρυξης. Το Carson City βρισκόταν στη γραμμή του διάσημου σιδηρόδρομου Virginia & Truckee και φιλοξενεί ένα υποκατάστημα της νομισματοκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Λας Βέγκας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σκονισμένη τρύπα ποτίσματος στην έρημο.

Όταν το Comstock έπαιξε έξω, η Carson City επέστρεψε στην ύπαρξη της ήσυχης πόλης που βρισκόταν πριν από την εξόρυξη του πλούσιου μεταλλεύματος. Σήμερα, είναι μια πολύβουη κοινότητα περίπου 55.000 και υποστηρίζει μια διαφορετική οικονομία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην ιστορία του Carson City από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Carson City.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Carson City της Νεβάδα

Carson City από τους αριθμούς

Εδώ είναι μερικοί από τους αριθμούς και τα στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με Carson City, Νεβάδα.

Εκτός από την ύπαρξη κρατικής πρωτεύουσας, η Carson City ήταν η έδρα της κομητείας Ormsby. Το 1969, ο νομός και το Carson City, μαζί με τις γύρω πόλεις, συγχωνεύθηκαν σε μια ανεξάρτητη πόλη που ονομάζεται Consolidated City Carson City. Αυτή η αλλαγή εξάλειψε την πολιτική οντότητα της κομητείας Ormsby. Με την ενοποίηση, τα όρια της πόλης επεκτείνονται δυτικά στη γραμμή κράτους Νεβάδα / Καλιφόρνια στη μέση της λίμνης Tahoe. Αυτή η συγχώνευση λογαριασμών πόλης και νομού για το σχετικά μεγάλο μέγεθος του Carson City (146 τετραγωνικά μίλια).

Μετάβαση στο Carson City Από το Reno

Απέχει περίπου 30 μίλια από το Reno έως το Carson City.

Η κίνηση είναι γρήγορη και εύκολη, καθώς ο αυτοκινητόδρομος I580 άνοιξε τον Αύγουστο του 2012. Πριν από τότε, έπρεπε να ακολουθήσετε το παλιό US 395 μέσω της Pleasant Valley και της Washoe Valley, ένα πολύ πιο αργό και πιο επικίνδυνο ταξίδι.

Άλλα αξιοθέατα κοντά στο Carson City, Νεβάδα

Αξιοσημείωτα άτομα με δεσμούς με το Carson City

Η λίστα είναι μεγαλύτερη από ό, τι νομίζετε. Εδώ είναι μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες. Τα μέρη γύρω από το Carson City πήραν το όνομά τους από μερικούς πρώτους κατοίκους.