Ποιο είναι το νερό όπως στο Reno;

Στοιχεία, αριθμοί και συμβουλές για το εμφιαλωμένο νερό

Το νερό της βρύσης Reno είναι από το πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας στη χώρα. Πίνοντας το νερό της βρύσης από το Reno αντί του εμφιαλωμένου νερού είναι ένας απλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, να εξοικονομήσετε ενέργεια και να βοηθήσετε να κρατήσετε πολλά σκουπίδια έξω από τον χώρο υγειονομικής ταφής. Είναι επίσης απλό κοινό νόημα να μην πληρώνετε πάνω από ένα δολάριο για αυτό που μπορείτε να πάρετε για λιγότερο από μία δεκάρα. Σωστά; το πόσιμο νερό που παραδίδεται από την Αρχή Νερού Truckee Meadows Water (TMWA) κοστίζει λιγότερο από μία δεκάρα ένα γαλόνι καθώς εισρέει στο σπίτι σας.

Με άλλο τρόπο, η TMWA χρεώνει 1,58 δολάρια το μήνα για τους πρώτους 6000 γαλόνια πόσιμου νερού που παραδίδονται στη βρύση σας. Θα το αγοράσω και θα σώσει τα χρήματά μου για ακριβά πράγματα, όπως τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο.

Truckee Meadows ποιότητα πόσιμου νερού

Τα περισσότερα Reno και Sparks πόσιμο νερό ξεκινάνε με χιόνι στη Σιέρα Νεβάδα και φτάνουν στον εαυτό μας μέσω του ποταμού Truckee. Το σύστημα νερού TMWA περιλαμβάνει μια σειρά από λίμνες και δεξαμενές, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η λίμνη Tahoe. Το τελικό αποτέλεσμα για εμάς είναι μερικά από τα καθαρότερα και ποιοτικότερα πόσιμο νερό στην Αμερική. δεν χρειάζεται εμφιαλωμένο νερό. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα για την ποιότητα νερού TMWA για λεπτομερείς πληροφορίες.

Στα τέλη του 2009, μια ομάδα που ονομάζεται περιβαλλοντική ομάδα εργασίας (EWG) δημοσίευσε μια έκθεση κατάταξης 100 πόλεις από την άποψη της υγείας και της ασφάλειας του νερού τους. Ο Reno (και το Λας Βέγκας) κατατάχθηκαν κακώς στην έκθεση EWG, προκαλώντας άμεση ανταπόκριση από τους υπαλλήλους της TMWA και της Νεβάδα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα και λάβετε επιπλέον λεπτομέρειες για την ποιότητα του νερού στο άρθρο μου The Lowdown on Reno's Drinking Water .

Στοιχεία και αριθμητικά στοιχεία εμφιαλωμένου πόσιμου νερού

Οι αριθμοί εμφιαλωμένου πόσιμου νερού είναι μεγάλοι και βλέποντας μερικοί από αυτούς να βοηθούν να βάλουν τα πράγματα σε προοπτική. Παρόλο που δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο με το εμφιαλωμένο νερό per se, είναι ένας ισχυρός ακριβός τρόπος για να σβήσετε τη δίψα σας.

Επισκέφθηκα ένα τοπικό σούπερ μάρκετ Reno για να δω τις επιλογές στο εμφιαλωμένο πόσιμο νερό και βρήκα μια απίστευτη ποικιλία μεγεθών και τιμών, καθιστώντας αρκετά δύσκολο να πεις τι πραγματικά κοστίζει ανά ουγγιά, λίτρα, λίτρο ή γαλόνι. Βρήκα γαλόνια που κυμαίνονται από 98 σεντς έως 1,50 δολάρια, 0,79 δολάρια για 69 σεντς και λίτρα από 1,49 έως 2,19 δολάρια. Δεν προσπάθησα καν να υπολογίσω το κόστος μονάδας για τις περιπτώσεις διαφόρων μεγέθους φιαλών. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς το ρίχνετε, το εμφιαλωμένο νερό είναι πολύ ακριβότερο από αυτό που έχουμε ήδη ενεργοποιώντας μια βρύση.

Φίλτρα πόσιμου νερού

Αντί να αγοράσετε το εμφιαλωμένο νερό βρύσης που έχει φιλτραριστεί, το κάνετε μόνοι σας. Αρκετές εταιρείες κάνουν συστήματα οικιακής διήθησης με ενεργό άνθρακα που θα αφαιρέσει ακαθαρσίες όπως το υπολειμματικό χλώριο που βρίσκεται στα δημοτικά ύδατα. Ο αερισμός και απλά αφήστε το να καθίσει για λίγο θα διαλύσει επίσης το χλώριο. Σύμφωνα με τον Paul Miller, Διευθυντή Επιχειρήσεων και Ποιότητας των Υδάτων στην Αρχή Νερού Truckee Meadows, η προσθήκη υπολειμματικού χλωρίου αποτελεί απαίτηση δημόσιας υγείας που κρατά τα βακτηρίδια στον κόλπο καθώς ρέει το νερό μεταξύ των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των βαλβίδων των πελατών.

Επαναχρησιμοποιούμενες φιάλες πόσιμου νερού

Για να μεταφέρετε το φιλτραρισμένο νερό της βρύσης, πάρετε μια επαναχρησιμοποιήσιμη φιάλη. Αυτά έρχονται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, χρώματα και διακόσμηση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μέταλλο (ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο) ή πλαστικό (αναζητήστε δοχεία χωρίς BPA).

Σε ένα από τα υπαίθρια καταστήματά μας στο Reno, βρήκα μια ποικιλία μεγεθών που κυμαίνονται από 10 oz. έως 32 oz. Υπάρχουν επίσης φιάλες με ενσωματωμένα φίλτρα, ώστε να μπορείτε να ξαναγεμίζετε όταν πετάτε χαμηλά στα Η20.

Πηγές: Αρχή Νερού Truckee Meadows, ΗΠΑ Σήμερα, Εμφιαλωμένο νερό Blues, Bloomberg Businessweek.