Οι υγιείς επιταγές του Σαν Φρανσίσκο για εστιατόρια αφαίρεσαν το δείπνο, λέει η Grand Jury

Η κριτική επιτροπή προτρέπει την απαγόρευση των λογαριασμών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσαυξήσεων και του εργοδότη

Εάν έχετε υποψιάσει ποτέ το επιπλέον τέλος 4 τοις εκατό που πολλά εστιατόρια του Σαν Φρανσίσκο ταιριάζουν στο λογαριασμό σας για να καλύψουν το κόστος υγείας των υπαλλήλων τους, αποδεικνύεται ότι το έντερο σας είναι σωστό: Πολλά εστιατόρια τσικνίζουν τα χρήματα , η κριτική επιτροπή έχει βρει.

"Το γεγονός είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών εστιατορίων επωφελούνται οικονομικά από την προσθήκη πρόσθετων επιβαρύνσεων που εκπροσωπούνται στους πελάτες ως πληρωμές για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων", αναφέρει η αμερικανική αστυνομία σε μια έκπληξη έκθεση.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ανακτήσουν τα δολάρια για την υγειονομική περίθαλψη που δεν χρησιμοποιούνται, "αυξάνοντας έτσι τα κέρδη τους ακόμη περισσότερο", σημειώνει η έκθεση.

Η ανάλυση της μεγάλης κριτικής επιτροπής, η οποία δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2012, προτρέπει το Σαν Φρανσίσκο να εξαλείψει τις πρόσθετες επιβαρύνσεις και να απαγορεύσει στα εργοστάσια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργοδοτών τους, τα οποία αποτέλεσαν το όχημα για την κερδοσκοπία των εστιατορίων.

Στην ανασκόπηση των 38 εστιατορίων του Σαν Φρανσίσκο, η αστική κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα από αυτά προσέθεσαν πρόσθετα τέλη για την υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων, γενικά 4 τοις εκατό. Δεκαοκτώ εστιατόρια συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 2,17 εκατομμύρια δολάρια σε προσαυξήσεις. Από αυτό, περίπου 1,16 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης - αφήνοντας επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο υγιής νόμος του Σαν Φρανσίσκο

Η προσαύξηση είναι μια απρόβλεπτη εκδοχή του διατάγματος του 2008 για την υγειονομική περίθαλψη του Σαν Φρανσίσκο, η οποία παρέχει υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο χωρίς ασφάλιση (το πρόγραμμα Healthy San Francisco ) και απαιτεί από τις επιχειρήσεις να χρηματοδοτήσουν την υγειονομική περίθαλψη των υπαλλήλων τους στο Σαν Φρανσίσκο.

Πόσοι εργοδότες πρέπει να δαπανήσουν εξαρτάται από το μέγεθος του εργατικού δυναμικού και τον αριθμό ωρών εργασίας των εργαζομένων. ανέρχεται κατ 'ανώτατο όριο σε περίπου 4.540 δολάρια ανά απασχολούμενο πλήρους απασχόλησης σε μεγάλες επιχειρήσεις και περίπου 3.000 δολάρια ανά εργαζόμενο σε εταιρείες με λιγότερους από 100 υπαλλήλους.

Οι εργοδότες μπορούν να συμμορφωθούν με την παροχή συμβατικής ασφάλισης υγείας , εγγράφοντας τους υπαλλήλους τους στο Healthy San Francisco ή δημιουργώντας λογαριασμούς επιστροφής υγειονομικής περίθαλψης στους οποίους οι υπάλληλοι αντλούν από το να πληρώσουν για ιατρικές δαπάνες.

Τα εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση χρησιμοποιούν γενικά την τρίτη επιλογή - στην οποία πληρώνουν τα χρήματα μόνο όταν οι υπάλληλοι λαμβάνουν ιατρικές ή υγειονομικές υπηρεσίες.

Καθώς τα επιτόκια "υγιή SF" και "ασφάλισης υγείας" έγιναν όλο και πιο δημοφιλή (και ύποπτα) μετά το 2008, το Σαν Φρανσίσκο διευκρίνισε ότι από τον Ιανουάριο του 2012, τέτοιου είδους πρόσθετα πρέπει να δαπανηθούν για ιατρικά έξοδα των εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να κρατούν κεφάλαια στους λογαριασμούς επιστροφής δαπανών για την υγεία για δύο χρόνια πριν από την ανάκτηση οποιουδήποτε από τα μη δαπανηθέντα ποσά. Οι εργοδότες πρέπει να αναφέρουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών στην πόλη ετησίως - αλλά η πρώτη από αυτές τις αναφορές δεν θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013 και οι τυχόν πρόσθετες επιβαρύνσεις που εισπράχθηκαν πριν από το 2012 δεν χρειάζεται να δηλώνονται.

Κατάχρηση και κατάχρηση λογαριασμών αποζημίωσης υγείας

Στην έρευνα της κριτικής επιτροπής, έξι εστιατόρια πρόσφεραν το υγιές San Francisco ή ένα τακτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας στους εργαζόμενους τους το 2010. Είκοσι δύο εστιατόρια ορίστηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια για τους λογαριασμούς ιατρικής αποζημίωσης, αλλά στην πραγματικότητα επιστρέφονταν λιγότερα από 124.000 δολάρια στους υπαλλήλους τους σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια.

Πέντε εστιατόρια που απασχολούν περισσότερους από 200 ανθρώπους συνολικά έχουν διατεθεί σχεδόν 416.000 δολάρια για την επιστροφή των δαπανών για την υγεία - αλλά δεν έδωσαν καθόλου επιστροφές το 2010.

Είναι "δύσκολο να πιστέψουμε ότι ούτε ένας από τους 206 εργαζόμενους δεν είχε ιατρικές δαπάνες κατά το 2010", αναφέρει η κριτική επιτροπή στην έκθεσή του. «Οι εργοδότες δεν ενημερώνουν τους υπαλλήλους τους για το πρόγραμμα ή έχουν θέσει υπερβολικά υψηλές αποζημιώσεις ή οι εργαζόμενοι είναι πολύ εκφοβισμένοι για να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων».

Το υψηλό κόστος των επιχειρήσεων στο SF

Εκτός από την απαίτηση από τις εταιρείες να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων, το Σαν Φρανσίσκο έχει τον υψηλότερο ελάχιστο μισθό στις ΗΠΑ, 10,24 δολάρια την ώρα. Οι επιχειρήσεις πρέπει επίσης να παρέχουν άδεια ασθενείας με αποδοχές σε εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Από τα κορυφαία 66 εστιατόρια του Σαν Φρανσίσκο Chronicle στο Σαν Φρανσίσκο για το 2012 (μέρος της ετήσιας κατάταξής του από τα 100 κορυφαία εστιατόρια Bay Area), χρεώνουν σχεδόν το μισό επιπλέον κόστος. Ο κριτικός εστιατορίων της χρονιάς Michael Bauer σημειώνει ότι μερικά εστιατόρια, όπως το Park Tavern και η La Folie, προσάρμοσαν τις προσαυξήσεις, αλλά στη συνέχεια αύξησαν ελαφρά τις τιμές τους.

Και δυστυχώς για εμάς τους καταναλωτές, η πρακτική προσαύξησης έχει επεκταθεί. «Η τάση αυτή ξεκίνησε με εστιατόρια και έχει εξαπλωθεί σε κέντρα αισθητικής, catering, διοργανωτές εκδηλώσεων και άλλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης», αναφέρει η έκθεση της πολιτικής επιτροπής, με προσαυξήσεις που κυμαίνονται από 50 σεντς το καθένα, έως 16,8% το συνολικό λογαριασμό. "

Η μεγάλη κριτική επιτροπή επιθυμεί απαντήσεις από τον δημάρχο, το διοικητικό συμβούλιο των εποπτικών αρχών, τα πρακτορεία της πόλης και τη βιομηχανία εστιατορίων. «Όταν οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το επίδομα υγειονομικής περίθαλψης για να κερδίσουν μεγάλα κέρδη, παραβιάζεται η εμπιστοσύνη του κοινού», λέει η κριτική επιτροπή. Και επειδή το Σαν Φρανσίσκο "δεν μπορεί αποτελεσματικά να αστυνομεύσει την αχαλίνωτη κατάχρηση των λογαριασμών αποζημίωσης για την υγεία των εργαζομένων", "συνιστά ένθερμα" την εξάλειψη της πόλης.

"Αυτές οι συστάσεις θα τερματίσουν την απάτη που διαπράττεται σε πολλούς απρόθυμους προσκεκλημένους των εστιατορίων του Σαν Φρανσίσκο κάθε μέρα", λέει η κριτική επιτροπή.