Πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας στη Νεβάδα

Νομικές Πωλήσεις Ποτών για Υγεία

Το κράτος της Νεβάδα έχει νομιμοποιήσει την πώληση και τη χρήση μαριχουάνας και άλλων προϊόντων κάνναβης τόσο για ιατρικούς όσο και για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Πολλά υπάρχοντα ιατρικά ιατρεία έχουν επίσης άδεια να πωλούν μαριχουάνα σε χρήστες αναψυχής . Ο μόνος νόμιμος τόπος για κατανάλωση μαριχουάνας είτε για ιατρικούς είτε για ψυχαγωγικούς λόγους είναι σε ιδιωτική κατοικία και οι οδηγοί υπό την επιρροή μπορούν να συλληφθούν. Η κατανάλωση κάνναβης στη Νεβάδα είναι αποκλειστικά για ιδιωτική χρήση και δεν επιτρέπεται σε κανέναν δημόσιο χώρο ή σε όχημα.

Οι κάτοικοι άλλων κρατών που επιτρέπουν τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας μπορούν να αγοράσουν ιατρική μαριχουάνα στη Νεβάδα παρουσιάζοντας την έγκυρη κάρτα εκτός κάρτας.

Πρόγραμμα Ιατρικής Μαριχουάνας της Νεβάδα

Ο νόμος της Νεβάδα για τη νόμιμη διανομή ιατρικής μαριχουάνας ψηφίστηκε την 1η Απριλίου 2014. Το πρώτο ιατρείο άνοιξε στο Λας Βέγκας τον Αύγουστο του 2015 και από τον Ιούνιο του 2017 το κράτος διέθετε περίπου 60 πιστοποιημένα ιατρικά ιατρεία μαριχουάνας και σχεδόν 28.000 ιατρικούς κατόχους καρτών. Τον Ιούνιο του 2017, ο νομοθέτης της Νεβάδας τροποποίησε τους υφιστάμενους κανόνες που διευκολύνουν τους αιτούντες να αποκτήσουν μια κάρτα που τους επιτρέπει να αγοράζουν νόμιμα προϊόντα μαριχουάνας για ιατρική χρήση και εισήγαγε άλλες αλλαγές στον ισχύοντα νόμο.

Από την 1η Ιουλίου 2017, απαγορεύεται στα ιατρικά ιατρεία μαριχουάνας να πωλούν περισσότερες από μία ουγγιά μαριχουάνας σε μία μόνο συναλλαγή, από 2,5 ουγγιές. Ωστόσο, οι εγγεγραμμένοι ιατρικοί κάτοχοι καρτών μαριχουάνας ηλικίας 21 ετών και άνω μπορούν να έχουν στην κατοχή τους συνολικά 2,5 ουγγιές σε περίοδο 14 ημερών.

Ο ισχύων νόμος εξαλείφει επίσης την απαίτηση ότι τα φαρμακεία παρακολουθούν τις αγορές των πελατών για να διαπιστώσουν εάν έχουν υπερβεί τα νόμιμα όρια για την κατοχή μαριχουάνας για ιατρική χρήση.

Καλλιέργεια ιατρικής μαριχουάνας στο σπίτι

Αν έχετε πιστοποιημένη κάρτα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς, μπορείτε να αναπτύξετε τα δικά σας φυτά μαριχουάνας στο σπίτι, αλλά υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί.

Οι ενήλικες 21 ετών και άνω μπορούν να μεγαλώσουν έως και 12 φυτά μόνο αν ζείτε 25 μίλια ή και περισσότερο από ένα εξουσιοδοτημένο φαρμακείο. Το ποσό της συγκομιδής σας περιορίζεται στην απόδοση όχι περισσότερων από έξι φυτών. Τα φυτά πρέπει να καλλιεργούνται σε μια ασφαλή κλειστή περιοχή, όπως ένα θερμοκήπιο με μια πόρτα ασφάλισης.

Marijuana Edibles που ρυθμίζονται από το νόμο

Από τον Ιούλιο του 2017, η Νεβάδα άρχισε να ρυθμίζει αυστηρά την πώληση των βρώσιμων προϊόντων μαριχουάνας τόσο για ψυχαγωγική όσο και για ιατρική χρήση. Για παράδειγμα, τα γλειφιτζούρια ή τα προϊόντα που μοιάζουν με εμπορικά σήματα που διατίθενται στο εμπόριο σε παιδιά, όπως εκείνα με εικόνες χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων ή αριθμών δράσης, απαγορεύονται για πώληση. Κανένα ιατρικό προϊόν μαριχουάνας δεν μπορεί να πωληθεί από μηχανήματα αυτόματης πώλησης.

Εφαρμογή στο πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας της Νεβάδα

Για να αποκτήσουν μια ιατρική κάρτα μαριχουάνας, οι πολίτες της Νεβάδας πρέπει να έχουν διαγνωστεί με χρόνια ή εξουθενωτική ιατρική κατάσταση όπως ορίζεται από το νόμο. Ορισμένα από αυτά περιλαμβάνουν καρκίνο, γλαύκωμα, καχεξία, επιληπτικές κρίσεις, σοβαρή ναυτία, έντονο πόνο και επίμονα μυϊκούς σπασμούς όπως προκαλείται από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο ιατρός του αιτούντος πρέπει να διατηρεί γραπτή τεκμηρίωση της διάγνωσης και της ανάγκης για ιατρική μαριχουάνα, αλλά αυτή η τεκμηρίωση δεν πρέπει πλέον να συνοδεύει την αίτηση. ο γιατρός πρέπει να το παράσχει μόνο όταν το ζητήσει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Συμπεριφοράς Υγείας του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Ο αιτών πρέπει να επιβεβαιώσει στο έντυπο αίτησης ότι πληρούνται οι απαιτήσεις της γραπτής τεκμηρίωσης. Η τεκμηρίωση ισχύει για περίοδο ενός ή δύο ετών, ανάλογα με τον τύπο της χορηγούμενης πιστοποίησης. Το μέγιστο τέλος για την έκδοση δελτίου ταυτότητας μητρώου ή επιστολής έγκρισης είναι 50 δολάρια ετησίως, από τον Ιούλιο του 2017.

Για να λάβετε μια αίτηση για το πρόγραμμα ιατρικής μαριχουάνας, στείλτε γραπτό αίτημα, μαζί με ένα επιταγή ή χρηματική εντολή για $ 25, που καταβάλλονται στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Συμπεριφοράς στην:

4150 Τρόπος Τεχνολογίας, Σουίτα 101
Carson City, NV 89706
(775) 687-7594

Οι γραπτές αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα του αιτούντος, τη διεύθυνση αλληλογραφίας και τις πληροφορίες του φροντιστή, εφόσον υπάρχουν.