Ένα βιώσιμο καύσωμα: Θετική επίδραση του καυστήρα του ανθρώπου

Η σέσουλα σε ένα από τα μεγαλύτερα βιώσιμα γεγονότα στην έρημο Black Rock, στη Νεβάδα.

Ενώ το ακριβές αποτύπωμα άνθρακα του Black Rock City ίσως δεν είναι αυτό που το πιο αγνές θα καλούσε πράσινο, θα πιέζονταν σκληρά για να βρείτε ένα γεγονός όπου οι συμμετέχοντες βιώνουν πραγματική βιωσιμότητα και την ουσία του τι σημαίνει να ζουν σε αυτό το σύστημα συστήματος κλειστού βρόχου πλανήτης Γη.

Κατασκευάζοντας ένα τεράστιο γλυπτό μόνο για να το ανατινάξει, το φλογερό πιανοτριβείο # 1, το flaming piano trebuchet # 2, το flaming piano trebuchet # 3, τα καροτσάκια προπανίου που πυροβολούν φωτιά και οι γεννήτριες που καίνε ανόητες ποσότητες καυσίμου για να τρέχουν τα τοιχώματα των ηχείων.

Παρόλο που όλα αυτά είναι πολύ διασκεδαστικά, απλά ονομάζεται αποτύπωμα άνθρακα. Αλλά όταν ρίξετε μια πραγματική ματιά στο τι συμβαίνει θα βρείτε το πιο βιώσιμο και θετικό γεγονός για τη γη που έχω συναντήσει ποτέ.

Πώς είναι αυτό δυνατόν?

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Συστήματα.

Το Burning Man σας διδάσκει να καταλάβετε ότι όλα, κάθε πράγμα που αγγίζετε, βλέπετε ή αλληλεπιδράτε με κάποιον που έπρεπε να φέρετε εκεί, θα πάρει πίσω, θα πάρει, θα καθαρίσει ή θα μετακινηθεί. Στο Burning Man, δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ή υπηρεσία σκουπιδιών. Δεν μπορείτε να πετάξετε κάτι γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μακριά. Εάν θέλετε να φέρετε μαζί σας ένα λαμπτήρα, υπέροχο. Αλλά πρώτα πρέπει να αναρωτηθείτε μερικές ερωτήσεις. Σε τι θα την συνδέσετε; Αν δεν φέρετε γεννήτρια, δεν έχετε καταστήματα. Σίγουρα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ηλιακούς συλλέκτες, αλλά τι εάν θέλετε τη νύχτα; Θα πρέπει να φέρετε μια δέσμη μπαταριών βαθιάς κυκλικής φόρτισης και τότε θα πρέπει να καταλάβετε πώς να ρυθμίσετε ένα σύστημα πλέγματος που τροφοδοτεί τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια των ωρών του ηλιακού φωτός, ώστε να μπορείτε να τροφοδοτείτε τη λάμπα τη νύχτα.

Τι γίνεται αν αφήσετε τη λάμπα να ανάβει όταν χορεύετε; Και όταν επιστρέψετε και δεν υπάρχει δύναμη, τι μπορείτε να κάνετε; Τίποτα. Δεν υπάρχει εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας. είστε η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

Θα καταλάβετε, ενδεχομένως, για πρώτη φορά, ότι όταν αφήνετε τα φώτα μόνο τραυματίζετε μόνοι σας. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πόσο από ένα θαύμα είναι ότι έχετε ισχύ όταν κτυπήσετε έναν διακόπτη στο σπίτι.

Θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε ότι αυτός ο απλός διακόπτης μικρού φωτός συνδέεται με ένα σύστημα πλέγματος, το οποίο κατασκευάζεται από κάποιον, που δημιουργεί ενέργεια για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Woah. Μόλις καταλάβετε τι χρειάζεται για να αυξήσετε μια πόλη από τη σκόνη σε λίγες μόνο μέρες, τότε μπορείτε να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι οι πόλεις και οι πόλεις στις οποίες ζούμε λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιούν τους ίδιους πόρους και εξαρτάται μόνο από εσάς να αποφασίσετε πώς να καταναλώνετε υπεύθυνα αυτά τα μέσα.

Και αυτά είναι μόνο τα φώτα! Τι γίνεται με το νερό; Θα θέλατε να ντους; Αρκετά απλή ζήτηση. Αυτό είναι μέχρι να σκεφτείτε τι συμβαίνει με το νερό όταν τελειώσετε με αυτό. Αυτό είναι ένα εντελώς νέο κουτί σκουληκιών. Τι συμβαίνει με το νερό μετά την πτώση της αποχέτευσης; Μήπως πάει μακριά; Αλλά δεν υπάρχει μακριά. Πρέπει να συλλέξετε το βρώμικο νερό του ντους και να καταλάβετε πώς να το εξατμίσετε ή Β) να το επαναφέρετε κάπου μετά το Burning Man για να το απορρίψετε σωστά. Αυτό δεν ακούγεται σαν μια πλούσια επιδόρπια επιδόρπιο! Αλλά αυτό είναι όλο μέρος της εμπειρίας. Εάν εισάγετε κάτι, οτιδήποτε, πρέπει να το πάρετε μαζί σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο 70.000 "καυστήρες" που έρχονται μαζί για να χτίσουν το Black Rock City κάθε χρόνο τα τελευταία 30 χρόνια αντιμετωπίζουν αυτόν τον πλανήτη καλύτερα όταν φεύγουν από το Burning Man.

Μια εμπειρία όπως αυτή ανοίγει τα μάτια σας, σας αναγκάζει να είστε προσεκτικοί, σας κάνει να μαρτυρείτε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα και τις συνέπειες κάθε απόφασης που παίρνετε.

Το εκπαιδευτικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες στερείται οποιασδήποτε μορφής πρόγραμμα σπουδών σε συστήματα κλειστού βρόχου και σε συστήματα γενικής σκέψης. Μια εμπειρία όπως το Burning Man, όπου πρέπει να φέρετε και να φύγετε με ό, τι χρησιμοποιείτε, όπου χτίζετε κυριολεκτικά μια πόλη, κάνει πολύ περισσότερα από κάμπινγκ για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν τι χρειάζεται για να κάνουν αυτούς τους ανθρώπινους οικισμούς που καλούμε πόλεις και πόλεις. Μόλις καταλάβετε τι χρειάζεται για να κάνετε το νερό να βγαίνει από έναν σωλήνα ή κάτω από μια αποστράγγιση, να έχετε τα φώτα να ανάβουν όταν γυρίζετε ένα διακόπτη, να χτυπήσετε θερμότητα από τα στόμια εξαερισμού, να κάνετε τα αυτοκίνητα να μετακινούνται ή τα ηχεία να χτυπάνε, σχετικά με τους πεπερασμένους πόρους μας.

Χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνουν αυτά τα φαινομενικά απλά περιστατικά καθημερινής ζωής. Αφού κάνατε πραγματικά να το κάνετε μόνοι σας, χωρίς την υποστήριξη οποιασδήποτε υποδομής, τότε μπορείτε να καταλάβετε και να εκτιμήσετε πραγματικά τι έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι με ό, τι μας παρέχει ο πλανήτης μας.

Το Burning Man είναι επίσης ένα εργαστήριο πρωτοτύπου για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εναλλακτική στέγαση, καινοτομία αστικού σχεδιασμού και ανακούφιση από καταστροφές. Το αγαπημένο μου έργο ήταν η ομαδική δοκιμαστική παράδοση πόρων για την ανακούφιση από καταστροφές και την εκτύπωση 3D ταυτόχρονα. Θα πάρουν μια εικόνα του προσώπου σας και στη συνέχεια θα σας δώσουν μια ετικέτα RFID. Μέσα σε λίγες ώρες, η ετικέτα RFID θα δονείται και όταν κοιτάζετε ψηλά, ένα τράβηγμα θα έριχνε ένα τρισδιάστατο μίνι γλυπτό του προσώπου σας. Ακούγεται ανόητο, αλλά αυτό τους βοήθησε να αποδείξουν την τεχνολογία που βοηθάει τώρα τους ανθρώπους να βρουν τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες σε δύσκολες τοποθεσίες σε καταστάσεις κρίσης. Το Burning Man Project, ένα μη κερδοσκοπικό 501c3 που φιλοξενεί την εκδήλωση που όλοι γνωρίζουμε ως Black Rock City, δεν είναι εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων, αλλά μια οργάνωση που βασίζεται σε πολιτισμούς και αξίες. Όλα σχεδιάζονται για να προωθήσουν τον αντίκτυπο των 10 αρχών (για να καταλάβουμε πραγματικά το Burning Man να τους δώσει μια ανάγνωση). Επιπλέον, έχουν μια τεράστια δέσμευση να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους, έχουν εκτοξεύσει ένα άλλο μη κερδοσκοπικό που ονομάζεται Black Rock Solar, και είναι εντελώς αφηρημένη οργάνωση ιχνών!

Οι προσπάθειες της οργάνωσης ενισχύονται μόνο από τους 70.000 συμμετέχοντες που θα εγκαταλείψουν το Black Rock City και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις αντίστοιχες κοινότητες. Με μερικούς από τους πιο σημαίνοντες ανθρώπους στην τεχνολογία, την καινοτομία και τον κόσμο που παρακολουθούν εδώ και 20+ χρόνια, οι επιπτώσεις που αυτή η «εκπαίδευση» επηρεάζει ήδη εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο. Έτσι, ενώ κάποιοι μπορεί να επικρίνουν το Burning Man, χάνουν το σημείο. Οι επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις ενέργειες αυτών των ανθρώπων είναι πραγματικά δυνατές. Ενώ μερικές εκρήξεις C02 δεν είναι απαραιτήτως καλές για τον πλανήτη, στο πλαίσιο της ευρύτερης εικόνας, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο που θα ξεπεράσει σημαντικά μερικές γεννήτριες και μικρές πυρκαγιές. Δυστυχώς, δεν διαθέτουμε ακόμα τα εργαλεία για τη μέτρηση του θετικού αντίκτυπου.

Μερικές φορές, παίρνει την υπόσχεση του καλύτερου κόμματος στον κόσμο για να ξεγελάσει τους ανθρώπους να μάθουν για τη χρήση των πόρων, τη διάθεση των υδάτων και τα βιώσιμα συστήματα. Αλλά hey, είμαι περισσότερο στο τέλος από τα μέσα και μερικές φορές έχετε ένα χορό το πρόσωπό σας μακριά και ίσως φυσήξει κάτι μετά από μόλις τελείωσε την κατασκευή μιας πόλης για να φτάσετε εκεί.

Η πραγματική βιωσιμότητα τρέχει πολύ, πολύ πιο βαθιά από λίγους τόνους άνθρακα. Απλώς εξαρτάται το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο βλέπετε τον κόσμο. Είμαι σε αυτό για τη μεγάλη απόσταση, έτσι έρχονται να με βρείτε στο Black Rock City το επόμενο έτος. Θα είμαι η σκονισμένη.