Το σκυλί στο Tuckerbox

Εννέα μίλια από το Gundagai

Στην πραγματικότητα, παρά τη γραμμή από τον αρχικό στίχο, το μνημείο του σκύλου στο Tuckerbox βρίσκεται περίπου πέντε μίλια (8 χιλιόμετρα) βόρεια της πόλης της Νέας Νότιας Ουαλίας Gundagai.

Γιορτάζεται στην αυστραλιανή λαογραφία, ποίηση και τραγούδι, ο σκύλος στο Tuckerbox, ένα μνημείο για τους πρωτοπόρους της περιοχής Riverina, έχει γίνει μια εικόνα του παρελθόντος της Αυστραλίας.

Το σκυλί στο θρύλο του Tuckerbox γεννιέται

Μία εκδοχή του ρόλου του σκύλου σε πρωτοποριακές στιγμές είναι ότι ο σκύλος φρουρούσε το κουτάβι του κυρίου του και άλλα αγαθά, ενώ ζήτησε βοήθεια από το να μπει σε ποτάμι.

Ο πλοίαρχος, ένας bullocky ή οδηγός μιας ομάδας βοοειδών, δεν επιστρέφει ποτέ, αλλά ο σκύλος συνεχίζει να φυλάει το tuckerbox μέχρι το θάνατό του.

Ο Tucker είναι μια αυστραλιανή λέξη για φαγητό, οπότε το κουτί για φαγητό που κρατούσε ο σκύλος συμβόλιζε τη διατροφή (που χρειάστηκε προστασία) των πρωτοπόρων της περιοχής.

'Ρομαντισμένη' έκδοση

Η ιστορία του πιστού σκύλου είναι πιθανότατα μια ρομαντισμένη έκδοση. Η αποχή από τον υποθετικά αυθεντικό στίχο για το σκυλί ήταν:

Στη συνέχεια το σκυλί κάθισε στο κουτί Tucker
Εννέα μίλια από το Gundagai

Αλλά έχει ειπωθεί ότι στο "πραγματικό" πρωτότυπο, δεν ήταν "sat" ότι ο σκύλος έκανε. (Σκεφτείτε μια λέξη ενός συλλαβισμού που αρχίζει με το "s" που λέγεται "sat" - σκεφτείτε τις κακοτυχίες που συμβαίνουν στο bullocky - και σκεφτείτε τι άλλη ατυχία συμβαίνει, με ένα τρόπο ομιλίας, να το ξεπεράσετε.)

Στίχος και Τραγούδι

Αυτές οι γραμμές του στίχου είναι μέρος της ιστορίας που γράφτηκε από έναν άγνωστο ποιητή που γράφει με το όνομα Bowyang Yorke και δημοσιεύθηκε στους Gundagai Times στη δεκαετία του 1880.

Μια νεότερη έκδοση γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Gundagai και τον ποιητή Jack Moses.

Και οι δύο εκδοχές μιλούν για μια ομάδα βοοειδών που μαστίζεται σε ένα ποτάμι που διασχίζει εννέα μίλια από το Gundagai με το σκυλί επιθετικά "καθισμένο" στο κουτί ψαροντούφεκο.

Η ιστορία του σκυλιού και του boxer ήταν ενσωματωμένη στο τραγούδι όπου ο σκύλος κάθεται στο Tuckerbox από τον αυστραλιανό τραγουδοποιό Jack O'Hagan που έγραψε επίσης κατά μήκος του δρόμου για το Gundagai και όταν ένα αγόρι από την Αλαμπάμα συναντά ένα κορίτσι από το Gundagai .

(O'Hagan δεν ήταν ποτέ στο Gundagai.)

1932 Αποκαλύπτοντας

Το μνημείο του σκύλου στο Tuckerbox αποκαλύφθηκε το 1932 από τον τότε πρωθυπουργό της Αυστραλίας , Joe Lyons, για την 103η επέτειο από το 1829 που διασχίζει τον ποταμό Murrumbidgee του ποταμού Riverina του Αυστραλιανού εξερευνητή Charles Sturt.

Το μνημείο ήταν η δημιουργία του πέτρινου κάστρου Gundagai Frank Rusconi, ένα άλλο έργο του οποίου, το μαρμάρινο αριστούργημα, εκτίθεται στην πόλη.

Το Gundagai, 386 χιλιόμετρα από το Σίδνεϊ , βρίσκεται κατά μήκος της εθνικής οδού Hume που τρέχει εσωτερικά από το Σίδνεϊ στη Μελβούρνη .

Γραμμές Yorke

Μέρος του ποίηματος του Bowyang Yorke σχετικά με τον Bullocky Bill:

Καθώς ερχόμουν κάτω από το κενό του Conroy,
Άκουσα μια κοριτσίστικη κραυγή.
«Εκεί πηγαίνει ο Bill ο Bullocky,
Είναι δεσμευμένος για το Gundagai.
Ένας καλύτερος κακός παλαιός ζητιάνος
Ποτέ δεν έφτασε μια ειλικρινή κρούστα,
Ένας καλύτερος κακός παλαιός ζητιάνος
Ποτέ μην πίνετε ένα μαστίγιο από τη σκόνη. "
Η ομάδα του μπήκε στο εννέα μίλια του κολπίσκου,
Ο Bill χτύπησε και ορκίστηκε και φώναξε.
«Αν ο Nobby δεν με βγάλει από αυτό,
Θα τατουάζ το αιματηρό του δέρμα. "
Αλλά ο Nobby τεντωμένος και έσπασε το ζυγό,
Και έριξε το μάτι του ηγέτη.
Στη συνέχεια το σκυλί κάθισε στο κουτί Tucker
Εννέα μίλια από το Gundagai

Επεξεργασμένο και ενημερωμένο από τη Sarah Megginson