Επισκεφτείτε την παρέλαση του Αγίου Γεωργίου του Τορόντου

Το 1905, η παρέλαση του Τορόντο Άι Βασίλη έκανε πρεμιέρα όταν ένας μοναδικός πλωτήρας που έφερε τον Άγιο Βασίλη έφθασε στο σταθμό του Τορόντο και έκανε το δρόμο του στο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης του Eaton, όπου ο Άγιος χειροκροτούσε τον Timothy Eaton. Δείτε φωτογραφίες από το 1918 Parade Santa Claus

Αυτή η ταπεινή εκκίνηση έχει μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη παραγωγή που περιλαμβάνει περισσότερα από 30 πλωτήρες, 25 συγκροτήματα και 1.700 συμμετέχοντες. Η παρέλαση του Αϊ Βασίλη του Τορόντου είναι η μεγαλύτερη παρέλαση των παιδιών και μία από τις γενικότερες μεγαλύτερες παρελάσεις στον κόσμο.

Παρόλο που η παρέλαση έχασε την αθωότητά της και ουσιαστικά έγινε διαφημιστική διαδήλωση για μάρκες, επερχόμενες ταινίες και επιχειρήσεις, το θέαμα εξακολουθεί να απολαμβάνει περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. Οι παραδόσεις και τα κυριώτερα σημεία που έχουν συνεχιστεί περιλαμβάνουν τους δημοφιλείς πιθήκους που φαίνεται να περπατούν στα χέρια τους, τους κλόουν διασημοτήτων και, πιο πρόσφατα, μια "κόκκινη μύτη", στην οποία οι προστάτες μπορούν να αγοράσουν και κόκκινες κόκκινες μύτες και να συγκεντρώσουν χρήματα για να διατηρήσουν την παρέλαση.

Το 1982, η παρέλαση σχεδόν ακυρώθηκε όταν η απόδοση της επένδυσης δεν θεωρήθηκε άξια και ολόκληρη η επιχείρηση μετατράπηκε σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έφερε εταιρική χορηγία. Εξ ου και η σημερινή επικράτηση των αλυσίδων καφέ, των εταιρειών μέσων ενημέρωσης κλπ.

Από τη δεκαετία του 1950, η παρέλαση μεταδόθηκε τηλεοπτικά, πρώτα σε όλη τη Βόρεια Αμερική και σήμερα παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι 30 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίζονται σε κάθε Νοέμβριο για να δοκιμάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στον Καναδά.

Η παρέλαση του Τορόντο Άγιος Βασίλης πραγματοποιείται ετησίως την Κυριακή του Νοεμβρίου.

Συμβουλές για την επίσκεψη στην παρέλαση

Ετοιμαστείτε για τον καιρό, την αναμονή και τα πλήθη: Διαβάστε τις συμβουλές μας για την επίσκεψη στην παρέλαση του Άι Βασίλη .

Καιρός τον Νοέμβριο

Ο καιρός στην ημέρα παρέλασης είναι ένα crap shoot. Η βροχή, το χιόνι ή οι ηλιόλουστοι ουρανοί είναι όλες οι δυνατότητες.

Όπως συμβαίνει συχνά, φόρεμα σε στρώματα και φόρεμα για ψυχρότερες θερμοκρασίες από ό, τι φαντάζεστε. Είναι πολύ στέκεται και περιμένει.

Τορόντο διαδρομή παρελάσεων του Αϊ Βασίλη

Η παρέλαση διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Το πάρκο Berczy στην οδό Front Street απέναντι από το κέντρο Hummingbird έχει σχεδιαστεί για αναπηρικές καρέκλες και προσφέρει υπέροχη θέα στην παρέλαση.